Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkąpolkąNiejestemm

Wypad na wakacje bez dziecka

Polecane posty

planujemy razem z mezem 4 dniowy wypad nad morze bez dziecka ,poniewaz odpoczynek z dzieckiem to dla mnie zaden odpoczynek skoro trzeba zaspokajac potrzeby dziecka w 1 kolejnosci jak to jest codziennie.Nigdy nie zrozumiem matek ktore zabieraja swoje dzieci ze soba i to takie malutkie do 3 lat ,nie miesci mi sie to w glowie przeciez trzeba karmić ,przebrać,zabawić,pilnować i ciagle myslec o dziecku jak mozna powiedziec ze to sa wakacje?? Wakacje z dzieckiem to nie sa wakacje tylko utrapienie i taka jest św.prawda.

Gość aqqqqqq12
masz troche racji, choc 3latka nie trzeba karmic i przewijac.

to najlepiej zostawic to utrapienie np babci na glowie - neich ona sie meczy, a nei rodzice, ktorzy sobei zrobili dziecko i powinni byc za niego odpowiedzialni

może dla ciebie utrapieniem dla mnie nie ! tylko super zabawa i przygoda i na pierwsze wspólne wakacje pojechalismy jak syn miał 10 miesiecy i było super a w tym roku za granice lecimy na dwa tyg z 4 latkiem :D i wiem ze bedzie dobrze bo mam normalne dziecko

Nie dla każdej matki wakacje z dzieckiem, to utrapienie. Widocznie słabo u Ciebie z wyobraźnią, skoro nie potrafisz tego pojąć. I nie, też nie jestem "matką polką", ale rozumiem ludzi, którzy zabierają ze sobą dzieci, potrafią wszystko zorganizować i czerpią z tego przyjemność. Ba, nawet wracają wypoczęci.

po za tym moje dziecko moje kłopoty i nie obarczam ( nie podrzucam dziecka ) nikomu i nie wiem czemu mam ja jechac na wakacje a ono nie ? jemu się nie należy odpoczc zmienic otoczenie

Gość ja jade na tydzien
na wakacje w sierpniu. Moj syn wtedy bedzie mial 10 miesiecy. Zostaje u mamy

Przeciez po to są wakacje zeby odpoczac od codziennych obowiazkow -wyłaczyć si na chwile -zrelaksować i zapomiec ze trzeba cokolwiek robić .Iść na sniadanie do baru ,przebrac sie w stroj kapielowy poplywac poopalac ,zjesc obiad ,isc na romantyczna kolacje z mezem i wieczorem ostry sex bez ograniczen .To chyba nic zlego zostawic babci na 4 dni w ROKU dziecko ,gdzie inne cudowne mamy ida sobie do pracy i kaza zajmowac sie swoim dzieckiem 12 godzin na dobe ?;). A propos 3 latka trzeba jeszcze bardziej pilnować niz takie malenstwo co jeszcze nie chodz;)wiec zero przyjemności . My robimy osobne wakacje dla naszego dzieecka i osobne dla nas ,na tych pierwszych skupiamy sie na dziecku zeby zapewnic mu najwieksza frajde a na tych drugich jestesmy egoistami;)

Nie wazne jakie dziecko prawda jest jedna KAZDE DZIECKO WYMAGA OPIEKI I UWAGI

No i fajnie. wy jesteście szczęśliwi i dziecko Wasze też. Ale to nie znaczy, że tylko w ten sposób można spędzić udane wakacje. Poza tym wakacje, to nie tylko pływanie i opalanie się ;) Mam koleżankę, która od lat jeździ w góry. Teraz mają dziecko. Kupili taki duży stelaż dla niego, zakłada się jak plecak i maszerują razem z nim. Wypas po prostu :)

no tak zapomnialam ze wam procz gromadki dzieci nic wiecej do szczescia nie trzeba nawet meża;)

owszem wymaga i ja jestem matka i do mnie należy ta czynność owszem zdarzyło nam sie wyjechać na weekend i stwierdziłam , że nie ! on jedzie z nami bo chce mu też cos pokazać,

Gość zgadzam się z autorką
w 100% co prawda ja nie jeżdżę bez dziecka na wakacje ale marzy mi się, żeby zostawić córę u babci i mieć wszystko gdzieś

no ja mam wielk gromade dzieci :D - sztuk 1 i uwielbiam jechac na wakacje z nim bo on też sie cieszy szykuje pakuje :D i to jest radość i to sa dla mnie udane wakacje

myszka83 twoja sprawa dla mnie zeroodpoczynkui z wakacji skoro musze pilnowac dziecko;) to sie prawie niczym nie rozni od siedzenia w domu tylko ze w innym miejscu...

wiesz ja się nie umeczyłam na żadnym wypadzie skoro masz wskei myślenie i słab organizacje to łatwo zrzucić na dziecko ;) a powiem że dużo jeździmy i na wycieczki 1 dniowe jak i dłuższe i nie mamy problemu z niczym :D po za tym mieszkam nad morzem wiec plaża jest codziennie :D i daje rade

Gość google nie parzy nie gryzie
"nie miesci mi sie to w glowie przeciez trzeba karmić ,przebrać,zabawić,pilnować i ciagle myslec o dziecku jak mozna powiedziec ze to sa wakacje?? " ciasny umysł masz już nic teraz na to nie poradzisz, może choć nad dzieckiem się zlituj i poszerzaj mu horyzonty żeby później takich głupot nie wypisywało i więcej mu mieściło sie w głowie :o

myszka83 no tak bo twoje dziecko jest jak dorosly sam pojdzie zamowi jedzenie ,nie trzeba go pilnowac w wodzie i wieczorem sam zasnie a wy wyjdziecie na miasto;) tiaak ale coz masz racje moze mam waskie myslenie i nie jestem zorganizowana -ale na pewno cenie sobie wygode ktorej ty na bank nie masz na wakacjach;)

Gość google nie parzy nie gryzie
Hatsumomo san moja kuzynka robi tak samo od 10 lat, dzieci na kolonię/obóz oni na wczasy, w tym roku starsze 19,18 już zapowiedziały że jadą na obóz sportowy to zostało młodszemu załatwić kolonię i sruuu ;) fajny sposób :)

wiesz doceniam wspólne posiłki które na codzień s rzadkoscia a w ten czas możemy nadrobić :) i nie widzę problemu pilnowania na plaży GDYŻ MIESZKAM NAD MORZEM I TO JEST CODZIENNOŚĆ ! a wypady na miasto - dyskoteka ? to nie dla mnie my domatorzy i naprawdę mam zajebiste wypasione wakacje z mężem i dzieckiem i maż ma taki sam pogląd i nie musze sie zrywać ze smyczy by szaleć

myszka83 nie udawaj idealnej matki skoro nie jadacie nawet razem sniadan z dzieckiem ;) bo mamusi do pracy zaganiana a dziecko w przedszkolu pewnie;) i nie chwal sie tym morzem bo nad morze moze kazdy jechac ...sadzac po twoim ubiorze z kasa tez wam sie nie przelewa tandeciaro

i każdy robi jak chce :) ty wolisz sie zerwać bo masz dosć dziecka a ja wolę z nim bo lubimy bo chce mu coś pokazać, zmienić mu klimat

ja nie pisze ze jestem idelana matka owszem wspólne posiłki WE TROJE sa trudne do zorganizowania bo pracujemy w rożnych godzinach :D nie narzekam na finanse :D argumenty się skończyły :D

jak nie narzekacie to zmien kurtke bo w takiej sie chodzilo 5 lat temu;)

Gość zapach swieżej wiosny
Ja jestem bardzo związana z dzieckiem i ciężko mi też gdziekolwiek się ruszyć bez synka, ale autorka ma trochę racji. Ja też uważam,że do pewnego wieku taki wyjazd z dzieckiem to więcej utrapienia niż przyjemności.Tyle że ja bym nie dawała tu granicy 3 lat, bez przesady. Dla mnie pierwszy rok jest najcięższy i najtrudniejszy do podróży z dzieckiem.Ale teraz, jak dziecko będzie miało ponad roczek, z chęcią planuję już z nim wyjazd. Nie wyobrażam sobie tylko wakacji z takim malutkim niemowlęciem, wtedy życie bardzo jest uzależnione od opieki nad maluchem i ciężko sobie wyobrazić dodać do tego jeszcze zamęt podróży.Dla mnie niewyobrażalne. Ale roczniaka, dwulatka, trzylatka to bym z chęcią brała, żeby choćby mieć satysfakcję, że będzie razem z rodzicami podziwiał świat. Ale raz na jakiś czas samotny wypad rodziców to też nic złego, byle nie robić z tego reguły, że nigdy z dzieckiem, tylko zawsze samemu.