Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kinia1109

Paciorkowce a ciążą???

Polecane posty

Witam byłam dwa razy w ciąży i pierwsza i druga przestały się rozwijać około 6tygodnia jestem teraz w trakcie robienia badań.Większość wyszłą ok jednak jedno mianowicie ASO- antystrptolizyna 537,2

Gość a co lekarz powiedział
? wiesz, na tak wczesnym etapie, to raczej błędy genetyczne wchodzą w grę

tez mi sie wydaje, że raczej genetyczne... ja mialam paciorkowca w ciazy i ciaza rozwijala sie ksiazkowo...

Na genetyczne badania zapisano mnie w Wawie dopiero na 3.01.2012.Dodam że dwie ciąże były z dwoma różnymi partnerami.Gdzieś wyczytałam że to właśnie ten paciorkowiec zabija płód.

Gość większość kobiet w ciąży ma
paciorkowca z grupy B i tylko przy porodzie stanowi on zagrożenie dla dziecka dlatego w tej chwili robi się każdej ciężarnej badanie na obecność paciorkowców z grupy B około 35 tc i jeśli paciorkowiec jest, podaje się antybiotyk

Właśnie gdy paciorkowiec pojawi się w zaawansowanej ciąży i zostanie wykryty to się go leczy antybiotykami a w tak wczesnej ciąży gdy już jest to zabija ta małą istotkę.Tak to sobie tłumaczę przynajmniej.

Gość matkapolka0000
nie wiem o jakiego paciorkowca Ci kiniu chodzi ale ja np mialam paciorkowca z grupy B ( znaczy jestem nosicielem ). Problem pojawia sie dopiero przy porodzie, jesli jestes nosicielem to dostajesz kroplowke z anytbiotykiem co 4 godziny. Paciorkowiec jest bezpieczny i dla ciezarnej i dla dziecka do momentu porodu. Dziecko przechodzac przez drogi rodne moze sie zarazic a ze nie ma wyksztalconego ukladu immunologicznego to paciorkowiec moze byc dla noworodka smiertelny. Stad ta kroplowka badz antybiotyk dla noworodka od razu po urodzeniu.

Tylko że u mnie ciąże zatrzymują się w 6tygodniu więc do porodu jest bardzo daleko chcę wiedzieć czy jak bym wyleczyła tego paciorkowca to czy donoszę ciążę??Bo 2 już straciłam i nie chcę znowu tego przeżywać.

tak jak pisza dziewczyny, paciorkowiec ma wplyw na dziecko podczas przechodzenia przez kanal rodny... podczas ciazy wczesnej lub zaawansowanej nie ma wplywu na dziecko... porozmawiaj z lekarzem, moim zdaniem nie paciorkowiec jest tutaj probleme, bo 75% kobiet jest nosicielami od wczesnej ciazy

Gość autorko z cała pewnością
to nie paciorkowiec winien jest tego, że ronisz ciąże w 6 tygodniu

To ja już sama nie wiem co.Pozostałe badania wyszły dobrze.Miałam nadzieje że to ten paciorkowiec i szybko go się wyleczy i urodzę w końcu zdrowe dziecko:( Proszę jeszcze o pomoc co to jest badanie przeciwciała antyforfolipidowe skrót IgG IgM????po co one są robione???

Przeciwciała antykardiolipinowe Inne nazwy: przeciwciała przeciw kardiolipinie, przeciwciała antyfosfolipidowe Oficjalna nazwa: Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM i IgA Powiązane badania: Anti-phosphatidylserine, Anti-beta2 glycoprotein I, Antiphospholipids, Lupus Anticoagulant W jakich przypadkach badanie jest wykonywane? Oznaczenia przeciwciał klasy IgG i IgM przeciwko kardiolipinom zleca się często w celu ustalenia przyczyny niewyjaśnionego epizodu zakrzepowego, powtarzających się poronień lub trombocytopenii. Badanie to może być zlecone wraz z oznaczeniami antykoagulantu tocznia jako pomocne dla wykrycia przyczyny przedłużonego aPTT (czas częściowej tromboplastyny po aktywacji), szczególnie jeżeli obraz kliniczny wskazuje na możliwość występowania SLE lub innych zaburzeń autoimmunologicznych. Oznaczenia przeciwciał klasy IgA nie mają ustalonego znaczenia klinicznego. W przypadku wykrycia przeciwciał antykardiolipinowych przynajmniej w jednej klasie, badanie należy powtórzyć po 12 tygodniach, aby określić czy przeciwciała występują stale. Jedynie utrzymujący się stale średni lub wysoki poziom przeciwciał antykardiolipinowych daje podstawę do rozpoznanie zespołu antyfosfolipidowego. Jeżeli wynik oznaczenia przeciwciał jest ujemny w przypadku pacjenta z wykrytym zaburzeniem autoimmunologicznym, oznaczenie należy powtórzyć ponieważ przeciwciała te mogą pojawić się po pewnym czasie. W jakich przypadkach badanie jest zlecane? Oznaczenie przeciwciał antykardiolipinowych może zostać zlecone w przypadku objawów wskazujących na epizod zakrzepowy, takich jak ból i obrzęk kończyn (zakrzepowe zapalenie żył kończyn dolnych), skrócony oddech (zatorowość płucna) lub bóle głowy i niedowład (udar mózgu). Badanie może również zostać zlecone u kobiet, u których wystąpiły powikłania położnicze objawiające się m.in. powtarzającymi się poronieniami. Oznaczenie przeciwciał antykardiolipinowych zleca się wraz z oznaczeniem antykoagulantu tocznia oraz przeciwciał przeciw beta2-glikoproteinie I. Co oznacza wynik? Wynik ujemny oznacza jedynie, że w czasie kiedy wykonano badania w organizmie nie występowały przeciwciała antykardiolipinowe. Ponieważ są one najczęściej występującymi przeciwciałami przeciwko fosfolipidom, zdarza się, że pojawiają się przejściowo z powodu infekcji lub przyjmowanych leków, lub też bez konkretnej przyczyny narastając wraz z wiekiem pacjenta. Stężenie określane jako małe zazwyczaj nie ma znaczenia klinicznego. Na stałą obecność danych przeciwciał wskazuje poziom średni do wysokiego utrzymujący się ponad 12 tygodni. Co jeszcze należy wiedzieć? Czasami oznaczenia przeciwciał antykardiolipinowych zleca się w celu ustalenia przyczyny dodatniego wyniku badania VDRL w kierunku kiły. Odczynniki chemiczne stosowane w badaniach w kierunku kiły zawierają fosfolipidy, co może skutkować wynikami fałszywie dodatnimi u pacjentów z przeciwciałami antykardiolipinowymi.

ogolnie na necie bardzo duzo jest historii kobiet, ktore wlasnie przez to tracily ciaze... porozmawiaj z lekarzem :) jak znajdzie sie powod utraty ciazy to i znajdzie sie rozwiazanie :)

To ja już sama nie wiem co.Pozostałe badania wyszły dobrze.Miałam nadzieje że to ten paciorkowiec i szybko go się wyleczy i urodzę wkońcu zdrowe dziecko:(

Witam!! Mam juz porobione wszystkie badania wszystkie wyszly dobrze.Panie doktor powiedziala mi ze nie widzi zadnych przeciw wskazan i powiedziala ze najlepiej po trzeciej miesiaczce zaczac sie starac o dziecko powiedziala ze badania genetyczne nie sa potrzebne poniewaz bylam w ciaqzy dwa razy z innymi partnerami.I ze jak zajde w ciaze to mam przyjsc od razu do niej po tabletki na podtrzymanie ciazy.Ale nie dala mi zadnej pewnosci ze sie uda tym raze a tego sie boje.Boje sie ze znowu to sie powtorzy a ja juz tego nie przezyje napewno:(:(:( Co robic??Sama juz nie wiem.......

Witam to znowu ja!!Mam nadzieje że któraś z was mi pomoże.Sprawa trochę z innej beczki....A więc miałam już dwie miesiączki od łyżeczkowania..Mianowicie 10 kwietnia miałam ostatnią miesiączkę.21 doszło do stosunku z końcem we mnie dodam że pod wpływem alkoholu...Czy to możliwe że mogłam zajść w ciąże bo trochę dziwnie się czuję...Leciała mi krew z nosa wczoraj wtedy gdy byłam w ciąży też leciała mi krew z nosa i jakoś dziwnie się czuję może to powód tego że trochę jestem przemęczona??Czy po łyżeczkowaniu łatwiej jest i szybciej można zajść w ciąże??Bo nie ukrywam że o po przednią ciąże staraliśmy się rok czasu.Dlatego to mnie dziwi że mogła bym tak od razu zajść w ciążę??Co o tym myślicie???Proszę bardzo o odpowiedz pozdrawiam

Gość kozaczyna69
Jeśli ktoś ma problemy z relacjami damsko-męskimi, nie wiem jak podejść to kobiety i ją zdobyć to polecam świetne kursy prowadzone przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego. Mają bardzo duży wybór szkoleń i każdy może znaleźć coś, co mu odpowiada. Ja akurat skorzystałem z kursu uwodzenia dla facetów Alpha Male i jestem bardzo zadowolony z ich pracy i z efektów. W końcu wiem, co działa na kobiety, a w tej kwestii nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego sposobu. Jeśli ktoś też chce się dowiedzieć jak uwodzić to polecam www.wyzszaszkolauwodzenia.pl

W sumie fakt co ma być to będzie......Chciałam tylko znać wasze opinie,ale nikt mi nie odpowiada!!!