Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

ILE MÓWIĄ 1,5 ROCZNE DZIECI

Polecane posty

Mój szkrab jakoś nie ma chęci powtarzać...mówi w prawdzie trochę ale mam wrażenie,że bardzo mało mama, tata, baba, nie ma, tak, niam niam, dana-imię babci, ga-ga-aga, tam nie, do mnie, baka-bajka, kuki-kulki, pupa, pa-pa, niunio, jaja, kap-kap, no i jak robią niektóre zwierzątka...i to tyle

Gość Mój synek ma 19miesięcy i mówi
Chyba podobnie jak twój. Mama tata baba ela ewa lala na dziewczynkę, pan, jajo, aba na żabę, am to pies od hau, nim to kot trochę dziwnie ale tak mu się skojarzyło z miał, aka to kaczka, buma samochód, oko, a kuku, nie ma , dym, dom balon, bama to piłka, bam gdy upadnie.dyń dyń to dzwonek, dynia. Tam tu nie tak , cyk cyk to zegarek.

Gość aszullka
co wy?? przecież to bardzo dużo. mój mówi tylko mama, tata, nie ma, tak, nie, fuj, hau hau miał i inne zwierzątka i to by było na tyle. i ma 18 miesięcy

Gość róznie to bywa
moja córeczka mając 1,5 roku mówiła już całymi zdaniami, natomiast synek dopiero teraz mając 2 latka tak mówi.

Gość róznie to bywa
a najśmieszniej to jak mówił, gdy córka oglądała bajkę Barbie, lub bawiła się lalką - o baby... i na hipopotama - hitotoman!

Gość aszullka
tak bym chciala żeby już cos więcej mówił, to jest takie śmieszne i urocze :)

Gość norma la 18 mieiseczniaka jest
okolo 20 slow. Dzieci dwujezyczne mowia 20 slow w dwoch jezykach, np 10 po polsku i 10 po angielsku. Chlopcy zwykle poznije ucza siemowic niz dizewczynki. Sa dzieci, kotre do 2 roku zycia nie mowia praktycznie nic, a potem zaczynaja mowic i to zdaniami. A sa takie, co juz w wieku_ 12 mieisecy powtarzaja kazde slowo po rodzicach. wiec wyluzj, twoje dziekco jest w normie.

Gość tralllalallla
no corka znajomych miala 4 lata i nie mowila NIC. mysleli ze jest uposledzona. a jak puscili ja do przedszkola to nagle sie rozgadala i to od razu z wszystkimi ''sz'' ''cz'' ''r'' pieknie calymi zdaniami. cud mowie wam cud! to prawda ze chlopcy maja ''ciezsza'' mowe niz dziewczynki. mow do syna duzo, puszczaj mu piosenki dla dzieci i bajki stosowne do jego wieku, czytaj mu codziennie i pokazuj rzeczy na obrazkach mowiac jak sie nazywaja, twoje dziecko nie mowi malo, moje mowilo dokladnie tyle samo. teraz ma 2.5 roku i mozna sie normalnie z nim dogadac. glowa do gory

Gość hhhbhjgbjh
przede wszystkim musisz do niego mówić normalnie jak do dorosłej osoby, bez ciuciania i jakiś głupich słówek typu tutu na picie, am na jedzenie czy inne tego typu okropieństwa. Jak te dzieci mają się nauczyć mówić skoro matki do nich przemawiają jak do kretynów

Ja do swigo synia mówię normalnie...nie mam zwyczaju zdrabniać...czytamy duzo, słuchamy piosenek dla dzieci...w moim doświadczeniu nie bardzo to skutkuje...po prostu CZAS...CZAS...CZAS jest to w genach i tyle