Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezbyt pomocna dłoń

Co dać na komunię?

Polecane posty

Gość gość
dyslekcja hahhahah, ale sie usmialam jak zobaczyłam ten mądry wpis:) Tobie również polecam słownik bo chyba dostalas/eś inny prezent na komunie:)

Gość gość
Ja szłam na komunie i dałam właśnie 100 zł, a czemu mam się wykosztowywać nie wiadomo po ile, to komunia, nie festiwal prezentów, przyjęcie sakramentu powinno być najważniejsze. Po komunii zaproszono nas na kawę i ciasto bez obiadu, myślę wiec ze nikt nie stracił

Gość gość
Ale jestescie zacofane. Piszecie, ze 20 lat temu jak miałyscie Komunię to dostałyscie rower, zegarek, kolczyki, łańcuszek a teraz te dzieciaki takie wymagające. Ale czy 20 lat temu laptop, smartfon albo tablet były czymś powszednim? Że każdy to miał? Wątpie. Na topie były rowery, zegarki, bransoletki itp Więc się to dostawało. Mój syn na komunie dostał rower, elektryczną hulajnoge, smartfon, psp, wielki zestaw klocków lego, zegarek, biblie, encyklopedię multimedialną, łancusze z krzyżykiem i pieniądze. Za kase kupił sobie deskorolkę i laptopa (miał już wcześniej uzbieraną pewną kwote z rożnych okazji).

Gość gość
Ja 20 lat temu dostałam od babc****erścionek i początkowo leżał sobie w szafie, bo ciut za duży (babcia kupiła na wyrost) i zbyt zdobny jak na dłoń dziewięciolatki. Od momentu, gdy poszłam do liceum- niemal się z nim nie rozstaję. Uwielbiam go i uważam, że jest przepiękny. Pierścionek dla dziewczynki to dobra pamiątka.

Gość gość ona31
ale g******e prezenty wymyślacie..rózaniec,biblia lańcuszek z matka boska :O:O...to wszystko dzieciak juz ma,poza tym kto ucieszyłby sie z rozanca?...chyba 80-letni moher...nie chcesz dac nic porządnego to wcale nie idz na ta komunie bo sie tylko osmieszysz

Gość gość
100zł na komunię to może dać jakaś samotna stara panna albo stary kawaler a nie zamężna osoba i to jeszcze z pewnością z dziećmi, wstyd wam nie jest iść z takimi drobnymi? potem się dziwicie, że rodzina was obgadała

Gość gość
w niedziele jest komunia męża chrzesniaka dostanie 1000 zł ale to bardzo bliska rodzina i kochamy tego urwisa

Gość gość
no bo tysiąc to normalna cena jak na komunię a 100zł to wstyd dawać i się pokazywać

Gość gość
Fajnym pomysłem jest któraś z tablic z www.eduart.eu. taki prezent na pewno jakoś przyczyni się do rozwoju dziecka, a to już jest coś. :)

Gość golia999
ja myślę, że warto przede wszystkim podarować dziecku pamiątkę, nawiązującą do uroczystości Pierwszej Komunii, medalik, Pismo Święte, album ze zdjęciami albo taką fajną książkę z wpisami gości. Pełno inspirujących rzeczy można znaleźć w internecie, np. tu - http://www.swietymarek.com/albumy-pamiatki-na-komunie-sw.html

Gość nikitka

my teraz w maju idziemy na komunie do kuzynki syna, jestem z młodym zżyta dosyć , zamówiłam mu juz prezent . Chciał dobry smartfon to mu zamówiłam porządny Xiaomi w bestcena.pl, spoko ceny mają więc młody będzie zadowolony a ja nie przepłaciłam

Gość activea

może coś bardziej oryginalnego? bo wydaje mi się, że dzieciaki w tych czasach mają już dosłownie wszystko. Ja dałam na urodizny siostrzeńcowi voucher na lot w tunelu aerodynaminczym speedfly pod wrocławiem 🙂 był bardzo zadowolony. na pewno lepszy taki prezent niż gotówka.