Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vdfghfghfg

Domowe sposoby na znieczulenie zęba???:)

Polecane posty

Gość vdfghfghfg

Znacie jakieś za godzinę idę do dentysty i strasznie się boję bólu,odrazu mówię ze nie przyjmuję znieczulenia i dlatego pytam o jakis domowy sposób??

Gość vdfghfghfg
to prawda ze można rozkruszyć i wsadzic do dziury tabletkę apap??

Gość alalaaa
Raz w życiu mnie ząb bolał.Dwa ibuprofeny ....pomogły,ale do leczenie wiem ,jak się przygotować.Czemu bez znieczulenia?

Gość vdfghfghfg
Nie ogę brać mam 17 lat i moja mama mi tak powiedziala,ale serio zancie jakies sposoby zeby az tak nie bolalo przy borowaniu?

Gość njncjcnj
17 lat to nie powod do niepodawania znieczulenia moja 9 letnia corka miała wyrywanego i znieczulenie miała , nie rozumiem twojej matki jak moze narazac cie na cierpienie??

Gość jelita sie rozciągają to raz
zrobienie laski ewntualnie w drugiej wersji minetki usmierza bol na dlugo

Gość vdfghfghfg
pytam tylko czy znacie jakies sposob,szybko

ja tez nie biorę znieczulenia....kiedyś brałam, miałam jedną z najelpszych dentystek...zmieniło się po tym jak w czasie podawania znieczulenia trafiła mi na nerw, skutek: porażenie nerwu twarzowego czyli jedna połowa twarzy całkowiie bezwladna...nie mogłam się uśmiechnąc, zamknąć jednej powieki, z jeden strony zmarszczyć czoła, pić bez cieknącego płynu po brodzie...największa tragedia jaką przeżyłam... na szczęście udało mi się całkowicie z tego wyjśc po bardzo długiej terapii...jak się pózniej okazało miałam szczęście bo nie zawsze się z tego wychodzi... dziś nie biorę znieczulenia...i szczerze wszystkim je odradzam, nie zaleznie od tego jak dobrego macie lekarza tego nie jeteście w stanie ani on ani wy przewidzieć... a ból u dentysty, nawet przy leczeniu kanalowym jest do przezycia

Gość jagodkaaaaa
ja bylam rwac pod calkowitym znieczuleniem,bomba spisz i nic a nic nie czujesz;)

jak miałam dziurę to wkładałam rozkruszoną tabletkę pzreciwbólową i pomagało a dlaczego nie przyjmujesz znieczulenia?

acha doczytałam że mama ci powiedziała , ale czym to uzasadniła , jesteś uczulona czy jak? dentysta może ci dać małą dawkę a co do przypadku trafienia w nerw , przy każdym zabiegu jest jakieś ryzyko , ale czy luzdie nie bedą usypiani podczas operacji bo narkoza to też ryzyko , znieczulenie wewnątrzoponowe czy jak to się nazywa też jest ryzykowne w jakimś stopniu nie bój się , idz na znieczulenie , właśnie jestem na etapie leczenia zębów i wczoraj dostałam znieczulenie , siedziałam spokojnie na fotelu nie podskakiwałam i nie stwarzałam zagrożenia jeszzce wiekzsego dla siebie i dentysty

Gość gość
gożdziki przyprawa