Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CiagleOczekujac

w co sie ubrac na swoj slub koscielny i chrzest dziecka ? (skromna uroczystosc)

Polecane posty

za kilka miesiecy bierzemy slub koscilny wraz ze chrzcinami naszego dziecka (2w1) bedzie to skromna uroczystosc, do 25 osob. nie bedzie wesela, tylko obiad w restauracji z kawa, ciatem... bedzie to oczywiscie slub koscielny wiec nie wiem w co sie ubrac;/ chyba nie musze isc w standardowej bialej sukni prawda? myslalam o jakiejś skromnej sukience np. w kolorze szarym? fioletowym? a naj bardziej to bym chciala rozowa? ale w rozowej do kosciola chyba nie wypada? http://moda.allegro.pl/rozowa-sukienka-z-kokardka-rozmiar-40-i1516645949.html nie musi to byc akurat ta sukienka (wolalabym dluzsza) ale ogolnie chodzi mi o fason i kolor! do tego czarne bolerko, buciki i kilka dodatkow. tylko obawiam sie ze w takiej sukience to mnie ksiadz nawet do kosciola nie wpusci :P:D wyrazcie swoja opinie, a moze macie jakas swoja propozycje? :)

Gość chyba zartujesz sobie z wlasne
go slubu chrztu dziecka .

ze niby dlaczego? bo nie bedzie biala dluga suknia? czy dlateo ze nie lubisz pewnie rozowego???;p mowilam moze tez byc taka szara, fioletowa czarna.. wtedy juz nie bedzie tak przykuwać uwagi ;p

Gość xcvbnm,.
ta sukienka jest koszmarna i wieje tandeta na kilometr.Jesli slub bedziesz miala w remizie strazackiej to jak najbardziej pasuje.

Gość takajednamaruda
miało byc...wyglądać z klasą;) a nawet czerwone są niezłe..jak chcesz zaszalec...;)na koncu koleckcji

Gość xcvbnm,.
Gość na allegro jest
tyle ciekawych sukienek a Ty wybralas "bazarówke" totalną.

Gość moim zdaniem krótka nie pasuje
w ogóle, to jest jednak kościół, nie bal w remizie. Okazje również są podniosłe, więc długość kreacji ma znaczenie. Sukienka powinna sięgać za kolano, albo być długa. Ale nie musi być to wcale typowa suknia ślubna. Może być coś koktajlowego, ale z klasą. http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.114.1.13.1.&pr=46695&p6=15 http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.114.1.7.1.&pr=48920&p6=15 I nie czarne bolerko, bo to ślub nie pogrzeb :o

Gość moim zdaniem krótka nie pasuje
Bon prix to tylko przykład fasonu, znajdziesz lepsze jak się troszkę wysilisz.

Gość Jooaannaa
Mi też się podobała. Mam taka srebrną, ale kiepsko się w niej "wywija" na parkiecie. ____________________________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

Gość rrrrrrrrrtthb
po co bierzesz slub koscielny skoro nie uznajesz tego co mowi Bog? bo rodzina naciska? bo wszyscy tak robia? nie wiem jak mozna byc tak zaklamana osoba...

Gość rrrrrrrrrtthb
czysta hipokryzja

Gość odpowiem też ......
kuzyn mojego męża miał identyczną sytuację ...brali ślub kościelny razem z chrzcinami swojej córki ...żona kuzyna miała prześliczną garsonkę w kolorze jasnego kremu do tego skromny bukiecik a we włosach kwiat wyglądała pięknie skromnie ale bardzo elegancko do autorki moim skromnym zdaniem żaden z zaproponowanych przez Ciebie kolorów nie pasuje ....wg mnie coś jasnego byłoby na miejscu ....fiolet i szarości to bardziej na jakąś smutną uroczystość pasuje ...a ta różowa sukienka jest zbyt krzykliwa

Gość rrrrrrrrrtthb
zaloz lateksowe body przeciez slub koscielny nie ma dla ciebie zadnego znaczenia wiec po co tracic czas na rozmyslanie w co sie ubrac

dlatego napisalam w poscie, ze chcialabym dluzsza. to byl tylko przede wszystkim przyklad koloru...a niektórzy od razu o Bogu mi tu wyskakuja.. DZIEKI ZA RADY!

Gość rrrrrrrrrtthb
nie wiem jak mozna byc taka hipokrytka

Gość rrrrrrrrrtthb
nooo dlatego mowie idz w czym chcesz :) skoro to dla Ciebie i tak gowno znaczy

gowno to tobie do tego. jak chcesz po rozmaiac na temat boga i pogladow to zmien forum! albo wyjdz pod blok z sasiadkami podyskutowac!

Gość odpowiem też ......
CiagleOczekujac z tym linkiem może być problem bo nie mam za bardzo teraz czasu szukać podobnych garsonek ale mogę Ci tak ogólnikowo opisać :) to nie była tak typowa garsonka bo składała się z 3 części materiał był lekki ale nie prześwitujący i na fakturze materiału były tak jakby wyszywane delikatne malutkie atłasowe białe kwiatki spódnica była uszyta na styl lat 60 tych....do tego miała taka bluzeczkę niby to gorset ale zapinany z boku na zamek i na ramiączkach i na to było ala bolerko tyle że dłuższe jak normalnie do tego miała szpileczki kremowe z atłasu na prawdę wyglądała pięknie i stosownie do sytuacji :)

Gość hmmm, ja miałam skromny ślub
sukienka: kremowy dość zwiewny dól do kolan, czarny haftowany srebrem pas- gorset i takie dwa pasy wiązane za szyją, coś jak Marylin Monroe - tez kremowe. buty miałam srebrne.