Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowiedzsięwiecej12

PHARMATON Matruelle

Polecane posty

Gość dowiedzsięwiecej12

skończył mi się 3 miesiąc. do tej pory brałam femibion natal1 a teraz doktorka mi zapisała PHARMATON Matruelle. Czy ktoras z was to brała?to dobry preparat?

Tak, ja biorę od samego początku ciąży (a nawet zaczęłam brać zanim zaszłam w ciążę). Są trochę duże, ale mnie to nie przeszkadza. Dobrze się po nich czuję. A i jestem już w 25 tygodniu ciąży :)

Gość dowiedzsięwiecej12
ktos jeszcze?

Gość dowiedzsięwiecej12
halooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja do 3 brałam to + kwas foliowy 15 mg 2x dziennie, a potem tylko 1 tabletka Pharmatonu czułam się dobrze.

Gość dowiedzsięwiecej12
dzięki za odpowiedz:)

Gość grubaska_pociązowa
brałam całą ciążę, wyniki miałam świetne. To naprawdę dobre, szwajcarskie witaminy

Jestem w 12 tc. Od 14 tc ginekolog zalecił mi brać właśnie Pharmaton Matruelle. Powiedział, że na rynku jest wiele preparatów dla ciężarnych i karmiących, ale tylko 2 z nich zostały przebadane tak, jak leki, a nie jak suplementy. Te dwa to Matruelle i Elevit. Zamierzam dokończyć kwas foliowy, którego zostało mi właśnie na tydzień i kupię Matruelle. Mam jednak parę wątpliwości.... Czy przy zdrowym odżywianiu i dobrych wynikach badań naprawdę muszę przyjmować codziennie taki skondensowany strzał witamin i mikroelementów? Czy nadmierna suplementacja w ciąży nie powoduje zbyt wysokiej wagi urodzeniowej dzieciątka? Słyszałam teorię jednego starszego lekarza, że to sztuczne "napędzanie" wzrostu dziecka i że wcale nie jest zdrowe, bo potem się rodzą takie "giganty"... Czy intensywna suplementacja nie spowoduje, że będę zbyt szybko przybierać na wadze i potem będzie mi to trudniej zrzucić?