Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Colltty6

Nerwica Natręctw

Polecane posty

Gość Colltty6

Od pewnego czasu miewam dziwne myśli, jestem przekonana że jeżeli czegoś nie zrobię ( głupoty typu : nie przesunę wozonu, nie otworzę okna ) to stanie sie coś złego. Nie jestem wtedy w stanie odpuścić sobie danej czynności bo jestem przekonana że zaraz komuś stanie się krzywda, bedzie wypadek. Nawet piosenki na mp3 muszę słuchac w odpowiedniej kolejności bo mam wrażenie, że jeżeli tego nie zrobię, stanie sie coś okropnego. Wiem, że podobne objawy są przy nerwicy natręctw. Czy to może być własnie nerwica natręctw ? I czy wypadałoby przejść się z tym do lekrza ? ( szczerze powiedziawszy to takie myślenie staje się uciązliwe ).

Skoro o tym piszesz, to chyba oczywiste że ci to przeszkadza w życiu i powinnaś pójść do psychologa.

Gość ja tez to mam
a nasila się to, gdy mam jakieś problemy w życiu. Gdybym czegoś nie zrobiła, chociaż moje myśli by mi mówiły "musisz to zrobić, bo będzie źle", to gdyby potem coś się złego wydarzyło, to bym się obwiniała, że to przez to, że tego nie zrobiłam. Ja jednak nie zamierzam iść z tym do lekarza, bo mam nadzieję, że to samo z czasem zniknie.

Gość Colltty
No właśnie o to chodzi. Pokłóce się z kims, ktoś zachoruje i sobie wmawiam że to przez to że czegoś nie zrobiłam ( nie zamknełam drzwi, nie wyłączyłam telewizora ) itp.

Gość Bumbarash
ja mam niestety to samo. Sortuję wszystko i układam pod kątem prostym.

Gość ciekawy temat p tak
Tak autorko, to właśnie nerwica natręctw.

Gość Bumbarash
oprócz tego gadam do siebie i ruszam nogą lub reką

Gość kakaalicjakakakaka
Jak bylam dzieckiem mialam nerwice natrectw ale czynnosci sie zmienialy. Przez jakis czas jak cos dotknelam musialam umyc rece, innym razem musialam wrocic kilka krokow do przodu, powiedziec jakies slowo drugi raz, dotknac cos iles razy itp. Wyleczylam sie z tego. Choc szczerze powiem ze czasami mi sie zdarza ze musze cos dotknac lub np posluchac jakiejs pionenki bo czuje ze musze

Gość hueehueee
ja mam właśnie tak jak Ty autorko i nerwice natręctw :O kiedyś nawet nie wiedziałam że tak to sie nazywa... ciekawe skąd to sie bierze w człowieku :(

Gość kakaalicjakakakaka
Bumbarash u Ciebie to raczej pedantyzm

Gość Bumbarash
no nie wiem : sprzątam o stałej porze, wychodzę z domu prawą nogą i nie zamykam klapy w kiblu

Gość Młoda czy nie młoda?
Miałam to w dzieciństwie.. musiałam np zapukać 7 czy 8 razy w szafkę bo coś się stanie mojej bliskiej osobie. Albo inne dziwaczne rzeczy. Miałam w tedy może 7-9 lat samo przeszło.

Gość Colltty
Przykre to jest i cholernie uciążliwe. Iść z tym do psychiatry czy to samo przejdzie ?

Gość krkr
Witam, jestem studentką psychologii i poszukują osób chorujących na nerwicę natręctw związaną z czystością, higieną w celu przeprowadzenia badań dot. procesów pamięciowych. Badanie jest oczywiście anonimowe, chętnych najlepiej z okolic Lublina proszę o wiadomość na meila karczmarczyk1@op.pl