Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figielek1990

Okres.

Polecane posty

Gość figielek1990

Jak to jest z tą jego regularnością..? Jeśli ja dostane okres np 26 marca, to w nastepnym miesiącu muszę dostać 26 kwietnia zeby stwierdzić, że jest on regularny? Jesli jest regularny to mam go dostawać każdego miesiąca tego samego dnia? a jeśli dostane 26 marca a w nastepnym miesiącu spóźni się o tydzień to jest nieregularny? Bardzo proszę o odpwiedź:(

Gość fdfewr3rewwwwwwwwwwww
co 28 dni np ale co 27 itd to jest regularny policz sobie od 1 dnia krawienia 28 dni takie to trudne;/

Nie chodzi o to, żeby dostawać tego samego dnia miesiąca tylko o to, żeby ilość dni od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia przed kolejną miesiączką była taka sama :) Czyli na przykład jeśli Twój cykl trwa 30 dni i dostaniesz miesiączkę 26 marca to przy regularnych cyklach kolejną powinnaś dostać 25 kwietnia, kolejną 25 maja, kolejną 24 czerwca, kolejną 24 lipca, 23 sierpnia, 22 września, 22 października, 21 listopada itd. Zapisuj pierwszy dzień miesiączki i obliczaj ilość dni do kolejnej miesiączki, będziesz wiedziała ile trwają Twoje cykle i czy są regularne.

Gość figielek1990
To ja chyba mam nieregularny prawda? bo zapisywalam sobie i tak : 30 grudnia dostałam, następna dostałam 23 stycznia a kolejna 26 lutego. więc mam różne te cykle..

Tak, masz nieregularne. Od jak dawna miesiączkujesz? Zapisuj każdą miesiączkę, bo przy nieregularnych cyklach może to mieć znaczenie, kiedy w przyszłości będziesz się starać o dziecko. A jeśli skończyłaś 20 lat to warto te nieregularne cykle skonsultować z ginekologiem.

Gość figielek1990
Mam skonczone 20 lat i w sumie problemy z hormonami, mam hiperprolaktynemie czynnościową, niedoczynność tarczycy i do tego doszla cysta.. :/ ale zawsze mowilam lekarzom ze mam regularne miesiaczki az w koncu mnie to zaczelo meczyc dlatego pytalam.. Dziekuje slicznie za odpowiedz ;)

W takim razie koniecznie skonsultuj te nieregularne cykle z lekarzem i poproś o skierowanie na badania hormonów płciowych :) Może wszystko jest ok, ale lepiej skontrolować.

Gość figielek1990
w maju mam kontrole, więc powiem o tym lekarzowi;) Jeszcze raz dzięki;)