Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachelll

antykoncepcja a antybiotyk!!

Polecane posty

Gość rachelll

biore tabletki yasmin i jestem na antybiotykach od 2 dni, podczas stosunku nie zabezpieczalam sie z partnerem jaka mozliwosc zajscia w ciaze prosze o pomoc!

Gość rachelll
prosze o odpowiedz:(:(

Gość Li8
przy chorobach i przyjmowaniu lekow zawsze nalezy sie dodatkowo zabezpieczyc, bo dzialanie hormonow moze byc oslabione.

Gość przy niektorych
antybiotykach powinno sie stosowac dodatkowo gumke przez tydzien. Grupy antybiotykow, ktore moga oslabiac wchlanianie hormonow sa wymienione w ulotce pigul. Podobne ostrzezenie znakdziesz rowniez w ulotce antybiotyku.

przy antybiotykach to powinno się lacibios femina brać :P a co do dodatkowego zabezpieczania sie, to jakby autorka napisała, jaki konkretnie antybiotyk brała to byłoby mi łatwiej napisać, czy ma się o co bać czy nie ;)

Przy antybiotykach po prostu trzeba spożywać dużo nabiału nie koniecznie lacibios femina bo to są po prostu pałeczki kwasu mlekowego tak samo jak i w osłonie Trilac. Prawie każdy antybiotyk wpływa na żołądek-jelita, przez co może zmniejszyć się wchłanialność jelit i tabletka może nie do końca się wchłonąć, u jednej kobiety to się nie zdarzy u drugiej niestety tak dlatego najlepiej zabezpieczać się przy stosowaniu antybiotyku przez cały okres jego brania, a także trzeba się dowiedzieć ile po zakończonej kuracji utrzymuje się w organizmie czasem jest to do 3 dni i wtedy też dodatkowe zabezpieczenie najlepiej metodą barierową.

Gość zadowolona_24
mnie lekarz powiedzial, po przepisaniu antybiotyku na gardlo, zeby po skonczeniu leczenia zabezpieczac sie przez 2tyg. Antybiotyk to silna ingerencja w organizm i skutecznosc tabletki moze byc zmniejszona