Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annorl1

jak poznać prawdziwe masło

Polecane posty

witam, jak w temacie, ciężko jest spotkać prawdziwe masło, a jeszcze do tego żeby nie było w nim dodatku karotenu...ostatnio kupuję masło bieluch, czytałam trochę w internecie i chyba jest ok, ale co wy sądzicie o tym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masło to masło
wystarczy czytać etykiety prawdziwe ma nie mniej niż 80% zawartości tłuszczu ostatnio zasmakowałam w maśle z lidla ma pyszny śmietankowy smak, masło z biedronki już nie jest takie smaczne super też smakuje lurpak ale pewnie jest też wiele lokalnych mleczarni, które mają dobre masła, nie ma co uogólniać sama musisz znaleźć to najlepsze dla Ciebie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blekit nieba
kup śmietane 30% w folii, wrzuć do miksera, blendera poczekaj i masz świeżutkie pyszniutkie masło:)) bez chemi:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja kupuje Lurpak
President albo country life. 82%tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najamka1
zwykłe masło to masło extra , różne firmy produkują też o innych nazwach (np. mazowieckie, milkland), w każdym razie prawdziwe masło ma 82% tłuszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najamka1
a no i łaciate czerwone :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I nazwie musi by "Masło" nie masełko. miksełko. maślany itp. Powyżej 80% zawsze smakuje dobrze;-) ja najbardziej lubię Lurpaka albo Polskie z Sobika. Ale wiadomo co kto lubi;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
też lubie lurparka, ale cena skoczyła strasznie w górę ostatnio, a ja masła do wszytskiego używam nawet do ciast, bo margaryny nie znoszę i jak jest w przepisie margaryna ja daję masło, dzięki za odpowiedzi :) a z tą śmietanką to na poważnie?? bo jak tak to cętnie spróbowała bym sama zrobić takie masełko...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks
Prawda, prawda. Ja za dzieciaka chciałam zrobić bitą śmietane, przedobrzyłam i utarłam masło mikserem. Niestety dosypałam wcześniej cukru;) i było niejadalne. Można tez wlać do słoika, zakręcić i turlać/trzepać aż się zetnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Vitalianka
masło musi mieć conajmniej 82% zawartości tłuszczu. kupuje tylko takie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaklopotalam sie
ale jak to mozliwe, zeby ze smietany 30% zrobilo sie maslo 80% ?? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaklopotalam sie
a smietana jak jest pasteryszowana to tez sie zrobi maslo? a blenderem takim co sie wklada do srodka naczynia w ktorym cos jest tez mozna zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żeby sprawdzić masło
Najpierw klaruję kostkę masła i patrzę ile mleka i fusów w nim jest. Im mniej tych "dodatków" tym masło lepsze a takie klarowane super do smażenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jagna41
Ja tez klaruje masło . Świetne do smazenia . A kupuje zazwyczaj lurpak albo president . Do wszelki h ciAst kremów.. Margaryny nie używam ..raz jadlam u koleżanki tort z kremem z margaryny :o. Fuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciabatta.9
ja tez kupuje LURPARK jest pychaaa.laciate tez dobra. albo GRODZISKIE- mniam,mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do zakłopotanej
po ubiciu śmietany powstaje masło i maślanka z 500ml śmietany nie otrzymasz 500ml masła otrzymuje się mniej produktu, ale z większą zawartościa tłuszczu proste:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaklopotalam sie
ah, dziekuje wiec bardzo za wyjasnienie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jezuuuuuuzzzuu
Ola Ola - margaryna o zawartości tłuszczu 25 % * Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, szczególnie polecana osobom, które chcą ograniczyć spożycie tłuszczu * Oferuje dobrą jakość za rozsądna cenę Ewa Lekki produkt do smarowania pieczywa. * Ewa to produkt roślinny, bogaty w witaminy A, D3 oraz E * Polecana jest wszystkim tym, którzy szukają dobrej jakości w atrakcyjnej cenie * Dostępna w opakowaniach 500g i ekonomicznym 1000g TAAK TO NAPEWNO MASLO> PRAWDZIWE jeszcze jest delma . albo smakowita.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to się uśmiałam
ktoś kto się niby interesuje żywieniem wypisuje takie brednie :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
prawdziwe masło posiada tzw certyfikat tj nr umieszczony na opakowaniuPL 04111601WE końcówka jest wazna ,bo wiele firm podaje poczatek numerów i zmienia koncówkę na 602,w ten sposób oznaczany jest masmix

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kretynko, to jest nr weterynaryjny przyznany jednej z proszkowni mleka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kariinkaa
Dziewczyny czytajcie etykiety! Nieraz ładne opakowanie to nie wszystko... najważniejszy skład, ale trzeba też wiedzieć jaka nazwa co oznacza, bo to, że masło zawiera dużo "ciekawych" słów w składzie nie oznacza, że ten skład jest dobry. Aktualnie posiadam masło firmy natural aromas, dlatego, że ma bogaty skład, szczególnie jeśli chodzi o witaminy. Masło nie pozostawia tłustej warstwy, ma przyjemny zapach arbuza. Często nakładam także na twarz, bo łagodzi wysuszenia i podrażnienia - zimą to szczególnie uciążliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
warto przeczytac co jest napisane na stronce ze zdrową żywnoscią organic24 pl jaki powinien byc sklad dobrego masla Masło ekstra osełka ekologiczna - Zawartość tłuszczu: 82% Produkt wysokotłuszczowy (o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%), otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki, o niewiększej zawartości wody niż 16%.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szczerze to poleciłabym Masło Ekstra Mleczna Polana 200 g z PoloMarketu. Naprawde dobre masełko, które będzie Wam smakowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×