Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamusia małej Farelci

Co myślicie o iminiu Farela dla córci??

Polecane posty

Gość 4refdcvvc
przyszla mamusia małej Farelci a niby Milagros brzmi dobrze????!!! Lepiej niby???!!!! oczywiście,że lepiej,oznacza cud,a nie grzejnik i pasuje do nazwiska,które nie jest polskie

Gość Amartynka
A dlaczego masz taką ambicję, żeby nazywać dziecko "po zachodniemu"? Co innego, gdybyście za granicą mieszkali, ale podejrzewam, że tak nie jest. Proponuję, żebyście pomyśleli nad polskimi imionami. Wbrew pozorom też istnieją takie, których zbyt często się nie nadaje.

to teraz wy najmądrzejsze na świecie powiedzcie mi o mojej drugiej propozycji, ale może łagodniej, co? Kerbi :) Kerbuś Krebek

Gość 4refdcvvc
Masakraaaaaaaaaaaa to tak jak Samanta Kiełbasa czy Enco Walasek. Przykro mi ale w Polsce to się nie przyjmie, skrzywdzisz tylko dziecko, to nie jest oryginalne imię tylko nie obraź się głupie. Farela to imię bardziej dla psa lub kota ale na Boga nie dla dziecka! Głupie imię i pospolite nazwisko jakoś nie brzmi dobrze. zgadzam się,moja znajoma dała dziecku Samanta ,a nazwisko ma :Golas.Poprostu horror,sporo ludzi nie myśli o tym,że imię musi jeszcze do nazwiska pasować

"curusia Farela" chyba Curuś Farela ;) albo Bachleda Farela :D :D :D "a niby Milagros brzmi dobrze????!!! Lepiej niby???!!!!" lepiej bo sie dziecko bedzie moglo przedstawiac jako Mila :D

Gość Masakraaaaaaaaaaaa
O Jezu ludzie co wy wymyślacie. Zaraz padnę ze śmiechu. Kerbi z tego co pamietam to w Dynasti była...a yu jest Polska nie Ameryka. Mi osobiscie kojarzy się z Kermitem Żabą. Widać ty bardzo chcesz skrzywdzić swoje dziecko za wszelką cenę!

Gość 4refdcvvc
najpierw pytasz nas o opinie,potem się wkurzasz.Sama nie jesteś pewna czy dobrze robisz,inaczej byś nie pytała nikogo o zdanie

nawet ja nie jestm nieomylna Kerbi ładnie????????

Gość niikmm,
kerbi kojarzy mi się :barbi,kermit-żaba,kerda .Oba imiona fatalne a już zwłaszcza połączenie:"Kerbi Nowak"pośmiewisko całej szkoły,boki zrywać,chyba nie chodziłaś nigdy do szkoły,nie pamiętasz jak dzieciaki wyśmiewają wszystko co obce,nieznane?

a to czemu??? to ja powiem, że innego nie chce i co wtedy???

Gość Masakraaaaaaaaaaaa
Jeżeli już koniecznie szukasz dla córki oryginalnego nie polskiego imienia to może Marika, nie spotykane często, nie budzi śmiechu, dziwnych skojarzeń. Znajoma dała tak na imie córce. Mała na drugie ma Blanka też oryginalnie Marika Blanka.

ej właśnie a Barbi, to chyba jest dość popularne imię???!!!! dzięki kochana za pomysł podobnie do Kerbi a to mi zarejestruja bez klopotu

temu chociażby że imie nie wskazuje jednoznacznie na płeć dziecka, a to wymóg. Ty powiesz ze nie chcesz innego, a oni powiedzą "to do widzenia pani" :D

Gość Masakraaaaaaaaaaaa
To jak już urodzi ci się BARBI to zabieraj się z robotą za KENA. Wybacz ale to jest żałosne.

Gość sakramentalne NIE
a może Opieńka?

Gość Amartynka
Gwarantuję Ci, to tak zwane "oryginalne" imię przyniesie Twojemu dziecku sporo upokorzeń. Mnie osobiście Kerbi kojarzy się z krabem. Nadanie mnie mojego imienia rozumiem, bo urodziłam się za granicą i wśród Lariss, Noemie albo Danijel byłam "normalna", że tak powiem, i dopiero dziesięć lat temu przeprowadziliśmy się do Polski. Mam też to szczęście, że moje nazwisko mimo swojego prawdopodobnie polskiego pochodzenia po polsku nie brzmi. A tutaj już budziłam jakąś tam minimalną sensację. Więc pomyśl, co to będzie, gdy urodzona w jakiejś Warszawie albo Białymstoku Kerbi o pospolitym nazwisku, co będzie przeżywać. Zależy Ci na powodzie do kłótni z córką - proszę bardzo, droga wolna, to najłatwiejszy sposób.

Kerbi czy Barbi??? A może Barbie?

Amartynka- ale przeciez za Twoja namową proponuje Barbi?? o co chodzi?

Gość głupia prowokatorko autorko
naprawdę jesteś taka debilna,czy tylko udajesz???

Gość Amartynka
Za moją namową? A gdzie ja napisałam, że ma być Barbie?

Gość Amartynka
Poza tym co to ma być Barbie? Nie dość, że Barbie to nazwa bardzo popularnych lalek, to takie nazwisko nosił jeden z najokrutniejszych SSmanów, Rzeźnik z Lyon, Klaus Barbie.

Gość 4refdcvvc
Amartynka 4refdcvvc, a jak masz na imię? Ja też nie mam typowo polskiego, ale ze mnie raczej nikt się nie wyśmiewał, jedyne, co mi wadziło, to to, że przy przedstawianiu się druga osoba zazwyczaj mówiła "O, to jak w M jak miłość!" - czyli Simona :/ Ale na szczęście odkąd tamta postać została z serialu wycofana, takie sytuacje już się nie zdarzają Simona,śliczne imię.Ja mam na imię Selena

Gość Amartynka
Też ładnie :) Miałam kiedyś koleżankę o imieniu Selina (podobnie) i dobrze mi się kojarzy :)

Gość jaisik
Kidys jak bylam mala to byly takie kuchenki co sie nazywalu farelki. Mnie sie takie imie nie podoba.