Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gab(rysia)

Kto ogladal

Polecane posty

Gość Zbigniew Hołdys
Dałem gazu :D

ja jestem troche rozczarowana dla mnie zabrakło kilku pytan i to podstawowych. wysokośc cen w Polsce, niskie zarobki i ogolnie poziom zycia Polaków :(

Zielonkatusia , powinnas przegladac w tym czasie pudelka. Zobacz ile wynosi srednia krajowa. Wysokie ceny to nie wina Tuska. A poziom zycia Polakow ,hmmm jakos nie zubozalem ostatnio.

nie spadły ale tez nie sa wyższe a ceny produktów w sklepach owszem dlatego napisałam o podwyzkach. poza tym np ceny gazu lub energii nie musiałby byc na takim poziomie. Mieszkam za granicą i płace mniej za energię i gaz niz znajomi w Polsce :( porazka

powinny byc jakieś regulacje tak jak w kraju, w którym mieszkam ze np minimalny zarobek sprzątaczki jest na danym poziomie, sprzedawcy, pielegniarki, nauczyciela itd. u nas tego nie ma i dlatego pracodawca moze zapłacic Wam ile mu sie podoba. moja kolego zarabiał 3000 zł a w ubiegłym miesiącu jego szef dał mu 1700. Nie ma zadnych związków zawodowych. ludzie nie mają prawa głosu :( są ogromne róznice w poziomie zycie ludzi na wsiach i mieście.

Shatyn :) płaca minimalna tylko płaca minimalna dlatego np osoba po studiach ma najniższa płace czasem a nie zgodna z jej wykształceniem czy kwalifikacjami

Jest ustalona placa minimalna , wiec nie wiem do czego pijesz?? Moze chodzi Ci o umowy na czarno? No to te nie sa uregulowane przez prawo, takie pratkyki pewnie sa CI dobrze znane w UK.

Musisz wiedziec ,ze jesli w Polsce jest aktywnych ponad 800 tys. studentow. Powiedz mi w jaki sposob zapewnic prace tym wszystkim magistrom?? Zaden rynek tego nie pcowignie ,tym bardziej Polski.

ale ja nie mieszkam w UK :) nie chodzi mi o umowy na czarno. znam wiele osób zatrudnionych legalnie ( w Polsce ) zarabiajacych na poziomie płacy minimalnej.

Gość sssssssssxccc
Nie dal mu popalic tylko zachwoal sie ajk egoista straszac mellera ze wiecje sie nie pojawi jak nei powie co chce a poza tym egoizm i nic wiecej Holdysa mnie przerosl co on wie o zyciu kurde

słowo władza mozna zinterpretować na wiele sposobów :) regulacje płac nie sa cechą panstwa komunistycznego "Zarabia sie tyle ile pracodawca płaci" gratuluje uległości poza tym nie kazdy człowiek jest wykształcony i silnego charakteru uwazacie ze tacy ludzie powinni zyc w nędzy tylko dlatego ze maja gorsze wykształcenie -- kazdy człowiek powinien miec prawo do godnego zycia jesli pracuje uczciwie. jak temu zaradzic? uregulowac place. ale do tego nie dojdzie bo wielu z zycia publicznego ma swoje własne firmy i raczej nie byłoby to na rekę

Gość xxxnhjhjh
wiecie co w tym kraju nigdy dobrze niebedzie bo Polacy to egosci mysla tylko o sobie Tusk za kazdego nie odpowiada tak jak o urzedachpowiedzial na poziomie samorzodow wszyscy robia co chca , spojrzecie w kazdym miescie cale rodziny i znajomkowie w urzedach, nawet bez matury

Gość salmar
Zielonokatusiu co ty pierdolisz?Jaki Rząd może mieć wpływ na pensje.Bzdura ekonomiczna.Jakby miał to by każdemu dał 10 000 zł i uruchomił trzecią zmianę w Wytwórni Papierów Wartościowych .Ale to już przeżyliśmy kiedyś.

W Polsce nigdy nie bedzie dobrze bo zbyt duzo tam ludzi którzy siedza z podkulonym ogonem :( bez prawa glosu. smutne ale prawdziwe. regulacje płac --- tzn ze---- nie powinno byc róznic na takiem samym stanowisku pracy w strefie państwowej i prywatnej !!!!!!

Shatyn pielęgniarki górnicy itd to sektor publiczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba pewnych spraw nie rozumiesz:) oczywiście państwo powinno narzucić jaka ma byc minimalna płaca dla poszczególnych grup zawodowych !!!!! i tak jest w większości państ demokratycznych!!!!! idąc waszym tropem myslenia jesli obniża najniższa krajowa to tez bedzie fajnie :) :) :) trudne z Was przypadki ale fajnie byłoby Was mieć jako pracowników mało --wymagań zero z Waszej strony :)

Gość salmar
Zielonokatusiu ,Ty już więcej dzisiaj nie pij i idż do łóżka z obecnym partnerem .W tzw. międzyczasie szepcie sobie do uszek swoje ekonomiczne rewelacje.Tak Ci dopomóż Bóg.