Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drhrtrtyt

nie mogę tego zrozumieć...

Polecane posty

Gość drhrtrtyt

Właśnie widziałam w innym filmie fragment jak zabijają świnię - trzech dorosłych silnych mężczyzn odciąga świnię od reszty stada, ona się zapiera, kwiczy, kwili, krzyk jest okropny, oni podcinają jej gardło. Nie potrafię zrozumieć dlaczego mięsożercy uważają że taka śmierć jest mniej ważna niż śmierć np. psa. Nie wiem czy wiecie, ale IQ świni jest takie samo jakby IQ psa. To jest dokładnie tak samo, jakby psa wychowanego wśród ludzi, ufnego, nagle dorośli faceci złapali, on by skomlał, piszczał, ale oni podcięliby mu gardło. Wtedy byliby wszyscy oburzeni, a że świnia to co z tego, prawda? To jest dokładnie taka sama śmierć. I to za przyzwoleniem wszystkich. Żyjecie w ograniczeniu, naprawdę nie umiecie spojrzeć na to szerzej? Przecież to morderstwa w czystej formie. Mięsożercy żyją dokładnie jak ludzie w Somalii - okaleczają dziewczynki i sądzą że tak trzeba, o wszyscy tak robią, inaczej się nie da. Nie potrafią otworzyć umysłu, nie potrafią mądrze pomyśleć.

Gość drhrtrtyt
pisząc o świni miałam na myśli wszystkie zwierzęta

Gość popieram cie
popieram cie

Gość popieram cie
A DLA KATOLIKÓW: "Lepszy jest pokarm z jarzyny, gdzie jest miłość, niżeli z karmnego wołu, gdzie jest nienawiść." (Przyp. 15:17, Biblia Gdańska)

Gość popieram cie
"Wegetarianie jako grupa, w porównaniu z resztą populacji, zazwyczaj wykazuje niższą, średnią masę ciała, niższy poziom cholesterolu we krwi, niższe ciśnienie krwi, znacznie mniej przypadków zawału serca, nadciśnienia, cukrzycy, kilkunastu rodzajów nowotworów, osteoporozy i miażdżycy. Zgodnie z długoterminowymi badaniami Niemieckiego Centrum Leczenia Nowotworów wegetarianie żyją o ponad 21 lat dłużej niż przeciętnie ludzie" Wikipedia

Gość marcin84w
Polacy jedzą świnie, Chińczyki jedzą świnie.Zrozum że tak już jest i nic nie zmienisz.są tacy co jedzą noworodki więc ciesz się że to nie Polacy

"Lepszy jest pokarm z jarzyny, gdzie jest miłość, niżeli z karmnego wołu, gdzie jest nienawiść." (Przyp. 15:17, Biblia Gdańska) dla Katolikow? chyba sobie jaja robisz... sekciaro