Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emipog83

Obrzęki limfatyczne kończyn dolnych-kto ma?

Polecane posty

Hej! Mam 27lat i mam problem od jakiegoś czasu zaczęły mi puchnąć nogi po zrobieniu prawie wszystkich możliwych badań nic nie wykryto. figurę mam normalną nie jestem gruba ani za chuda od listopada zaczęłam strasznie przybierać na wadze i wszystko szło mi w łydki...tragedia. Czy ktoś ma jeszcze podobny problem czy jest na to jakaś rada? (dużo czytałam na ten temat i wiem o rajstopach i masażu ale może ktoś wpadł na jakiś sposób który zadziałał). Zastanawiam sie od czego to cholerstwo się zrobiło.... Pozdrawiam

Gość jestem ciekawa czy...
hop hop, mozesz juz wypierdalac

Gość zespółempiro
od kręgosłupa rezonans potwierdzi masażysta z empiro

też tak myślałam dzięki za potwierdzenie:) czy udać się do neurologa?

Gość obrzek nog od kregoslupa
a nie od zabuzen krazenia? ja jak dluzej posiedze przy kompie zwlaszcza z noga na nodze to mam lekka opuchlzine obok kostek

Gość obrzek nog od kregoslupa
ale nie mam na mysli krazenia krwi tylko limfy.

Gość zespółempiro
do ortopedy najpierw sobie zafunduj ze dwa zwykłe masaże potem możesz limfatyczny jak się ktoś zgodzi zrobić masażysta z empiro

masażysto z empiro chodzę na pneumatyczny masaż... dziękuję ci za podpowiedz. Niedługo mam wizytę u ortopedy co prawda z kolanem ale sie dopytam:)

Gość zespółempiro
a,nie za ma co tak czy siak powinnaś iść na masaż kręgosłupa (klasyk,bańka lub kamienie) żeby polikwidować napięcia mięśni przykręgosłupowych i tam poprawić krążenie bo pnęumatyk nic Ci nie da jak kręgosłup będzie ściśnięty masażysta z empiro

Obrzęki limfatyczne ma prawie kazdy, takie niewielkie... ale u ciebie pewnie to grubszy problem. Masz problem z przepływem limfy... Nogi wyżej układaj, zimne okłady na wieczór, ponoć z kapusty białej daja dobre efekty.. masaż limfatyczny, pneumatyczny też jest ok... i ćwiczenia kończyn dolnych.

Gość fizjoterapeutka
Znajdz jakiegos fizjoterapute, ktory zastosuje u ciebie kinesio taping, to takie plastry, ktore czasami widac u sportowcow. pomagaja m.in. w przeplywie limfy i uwalniają od opuchlizn. Czesto stosowane( z duża skutecznościa) np u kobiet po mastektomii, które czesto mają problemy z nadmiernym gromadzeniem się limfy w konczynach gornych.

Polecam VacuIono! Dużo lepsze rezulataty niż po masażu pneumatyczno-uciskowwym boa i kinesiotapingu. A mam naprawdę spore obrzęki. Po 8h pracy za biurkiem, mogę zapomnieć o zapieciu kozaków z szeroką cholewką. Przyjemny zabieg, a nogi po nim leciutkie jak nigdy.