Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka . . .

Czy Wasi pediatrzy też leczą ciągle tymi samymi lekami ?

Polecane posty

Gość Anka . . .

Pytanie jak wyżej. Mam córkę 5 lat(jest alergiczką), mała chodzi do przedszkola i trochę choruje średnio co kilka tygodni jest przeziębiona i non stop od jakiś 2-3 lat dostaje te same leki (np Xyzal ) czy one w ogóle jeszcze pomagają ? Koleżanka chodzi do innego pediatry i też tylko Pulneo i Pulneo. Jak jest u Was ?

Gość pulneo
Pediatra mojemu dziecku też przepisywał pulneo. Moje dziecko ma skończony roczek, a ja już mu zmieniłam pediatrę, bo z poprzedniego nie byłam zadowolona. Tamten szedł na ilość pacjentów, a nie jakość.

Nie nie leczy nigdy tymi samymi lekami..bo nie zawsze ten sam lek pomaga na wszystko.. moj synek po operacji serca chorowal tydzien w tydzien jedno sie skonczylo drugie ale w zasadzie nigdy nie pojawil sie ten sam lek...poza woda morska na katar :P .. zawsze bylo cos innego bo wiadomo organizm sie potem przyzwyczaja do lekow i one nie dzialaja jzu tak dobrze jak na początku..ale my chodzimy prywatnie

NIE ! Pediatra mojego syna nie jest lekarzem który przepisuje masę leków i antybiotyków gdy coś sie dzieje obserwuje każe przyjść za 2 dni i zobaczy czy trzeba jakiś konkretny lek jak nie to w zależności od sytuacji dopasowuje leki i tak na dobr sprawę od września dostał raz antybiotyk Sumamed ( ropne zapalenie gardła i spojówek ) i raz Eurespal i raz Heviran reszta infekcji kończyła sie Pyrosalem i IBuprofenem i wod morksa i dodatkowo podczas przedłużającej sie infekcji zrobiła serie badań morfologia mocz ob cukier żelazo wymaz z nosa i gardła

Gość yabadabadoo
Nasz lekarz jeśli nie ma konieczności to nie faszeruje dziecka antybiotykami. Zwykle pyta jak mam leki w domu i jeśli coś więcej potrzeba to wypisuje receptę.

Gość Anka . . .
Imili ja też chodzę prywatnie ale co to ma do rzeczy ? Pediatra zawsze dokładnie zbada córkę,poświęca dużo czasu wypytuje o wszystko ale leki i tak zawsze te same a dokładnie jeden i ten sam Xyzal. Jak jest lekkie przeziębienie to Rutinacea,jakiś syrop na kaszel i coś do nosa. Ale jak przeziębienie jest poważniejsze to Xyzal i Xyzal. No ale ile można tego xyzalu ??

Gość yabadabadoo
No ale to chyba jest lek przeciw alergii? Więc skoro córka jest alergikiem to stale coś powinna na alergię brać. Zwróćcie uwagę na to,że czasami ilość leków jakie można podać dzieciom w określonym wieku też jest ograniczona.

Gość Anka . . .
Stale na alergię ? Chyba nie do końca, w przypadku córki to alergia na pyłki (czas pylenia 3 miesiące) a przez resztę miesięcy w roku po co jej leki przeciwalergiczne ? To nie ma sensu.

czasem jak jest przeziebienie silny katar i kaszel daj preparat na alergie choć nie jest to metoda leczenia

Gość yabadabadoo
No chyba to tak nie działa niestety.Moja koleżanka wiele lat już leczy dziecko na alergię i lekarka powtarza,że najważniejsze to brać leki cały czas. Tyle,że jej dziecko ma(miało) praktycznie cały czas występujące nieżyty górnych dróg oddechowych-głównie katar. A leki powstrzymują to. Jeśli Twoja ma tylko przez 3 miesiące to pogadaj z lekarzem,on chyba najlepiej Ci wyjaśni.

Gość przeważnie każdy
lekarz ma "swoje" leki ,które ciągle wypisuje jedni leczą eurespalem inni homeopatykami

preparat przeciwalergiczny przy objawach zapalenia górnych dróg oddechowych jak najbardziej ma sens i jest metodą leczenia. po pierwsze - leki przeciwalergiczne z reguły w jakimś stopniu działają tez przeciwzapalnie (trochę inną drogą niż standardowe środki przeciwzapalne). po drugie - leki te zmniejszają obrzęk błon śluzowych - wiec w katarze, "kluchach" w gardle itd jak najbardziej sie sprawdzają. leki na alergię wziewną zasadniczo powinny być brane ciągle. jesli nie, to należy je zacząć brać przynajmniej na ok 3 miesiące przed okresem występowania objawów chorobowych. stosując je wyłacznie w stanie już rozwiniętego rzutu alergicznego sprawiamy ze stają się coraz mniej skuteczne. ale to nie jest kwestia skutecznosci preparatu jako takiego (bo gdyby byl brany poprawnie to by działał), tylko kwestia niedoleczonego stanu zapalnego ktory rozkręca sie coraz bardziej i bardziej i naprawde potem go cięzko wygasic.

Gość Anka . . .
Taajasne nasz pediatra jest też alergologiem,leczy córkę już długo. On nie zaleca brania leków ciągle, ani też przed objawami. Chodzę z córką dodatkowo na wizyty kontrolne także w poradni alergologicznej i kiedy mała ma objawy alergii to dostaje Flixonase (nos) i właśnie xyzal. Ale to już wtedy kiedy są objawy alergii.