Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w tym roku maturka

Kongnitwistyka czy BHP ---> po jakich studiach znajdę pracę?

Polecane posty

Gość w tym roku maturka

Piszę maturę z biologii i geografii. Chciałabym wybrać się na kognitywistykę lub BHP ale nie wiem po jakich studiach znajdę prace?

Gość taki los
oba o kant dupy potłuc 🖐️

Gość w tym roku maturka
Ale ja nie mam innego wyboru. Matmy nie umiem a kierunki humanistyczne tj psychologia i zarządzanie są bez przyszłosci...

Gość w tym roku maturka
jeśli chciałabym dobre studia musiałabym skończyć ekonomię, geodezję lub coś innego z matmą związanego. Niestety matma to moja słaba strona. Podstawowe zadania zrobię ale nic poza tym .

Gość benzadziejnie :(
bhp tez wydają sie bez przyszłości, no bo dużego zapotrzebowania na bhpowców raczej nie ma, pomyśl.

Gość w tym roku maturka
To na co powinnam iść waszym zdaniem? Tak jak 90 % maturzystów w polsce na zarządzanie albo psychologie?

Gość kkkiiikkkaaa
A coś związanego ze zdrowiem? No. fizjoterapia, albo jakaś dietetyka, ew. AWF. Ludzie chorują i będą chorowac, do tego dochodzi kiepska dieta i sztuczności w jedzeniu, za dużo cukru, itp, więc zapotrzebowanie na usługi różnych specjalistów od sportu czy diet powinno być. To samo z fizjoterapią, jak będziesz dobra w zawodzie to nie powinnaś narzekać na brak klientów.

Gość w tym roku maturka
Dietetyka to jeden z najbardziej obleganych kierunków

Gość kkkiiikkkaaa
No i co z tego, że najbardziej? I tak spora częśc odpadnie i studiów nie dokończy, a jak ktoś będzie w tym dobry to pracę spokojnie znajdzie.

Gość w tym roku maturka
Nad dietetyką też myślałam kiedyś ale mi wszyscy odradzają że będę pracować w domu starców przy jadłospisie itp. Postanowiłam więc poszukać kierunków niszowych o których malo kto słyszał.

Gość pascalina
kognitywistyka jest fajna, i jak będziesz w tym naprawdę dobra to praca się znajdzie. tylko, że to dość ścisły kierunek, a u Ciebie z matmą kiepsko...

Gość w tym roku maturka
tam mało matmy chyba jest...

Gość pascalina
w Krk jest sporo logiki i informatyki... no i neurobiologia, też nauka ścisła. generalnie to dość trudne studia są, moi znajomi tam studiują i muszą dużo pracy wkładać w wyrobienie się ze wszystkim w terminie.

Gość no co tu dużo gadać
Kierunki humanistyczne to nie tylko psychologia i zarządzanie :) Są też kierunki prawnicze, filologie obce (potrafią być dochodowe), a studia związane z naukami przyrodniczymi jednak jako tako wiążą się z matmą, chemią i fizyką (wszystkie okołomedyczne rzeczy).