Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rikonee

Brak okresu, objawy miesiaczki, test negatywny

Polecane posty

Gość Rikonee

Witam, mam taki problem. Przez prawie dwa lata brałam tabletki antykoncepcyjne Yasminelle, odstawiłam je ponad miesiąc temu i okres powinnam mieć 10 dni temu. Objawy takie jak zawsze przed okresem miałam -bóle brzucha (chociaż były dużo mocniejsze), oslabienie, zawroty glowy, zwiększony apetyt... Zaczęły sie te objawy jakieś 3 tygodnie temu, czyli 2 tygodnie przed planowaną miesiączką, a zazwyczaj zaczynaly się góra tydzien wcześniej. Do tego przez prawie miesiac miałam mdłosci, które ustąpiły jakieś 2 tygodnie temu. Seks z narzeczonym uprawiamy bez zabezpieczenia nawet pod odstawieniu tabletek -stosujemy stosunek przerywany (uznaliśmy, ze jak dziecko bedzie, to się z tego ucieszymy :)) Zrobiłam wczoraj test ciążowy bobo-test, wyszedł negatywny -jednak nie zrobiłam go rano, ale wieczorem. Piliśmy równiez alkohol poprzedniej nocy. Zauważylam tez wczoraj zmiane koloru moczu na taki bardziej pomarańczowy. Od kilku dni bóle brzucha są znikome, choć nadal czuje czasem ból w podbrzuszu. Po włożeniu palców do pochwy czuje, ze jest spuchnięta, a troche dalej czuje taką kulke miękką, która powiekszyła sie od zeszłego tygodnia -nigdy wczesniej tego nie czulam. Zamierzam wybrać się do ginekologa, żeby sprawdzić co jest grane. Jednak może któraś z was to już miała, albo wie o co może chodzić ?

Gość ..ja.
zrób drugi test

Gość Rikonee
uważasz, że to może być ciąża faktycznie ?

Po odstawieniu tabletek często zdarza się, że okres nie pojawia się w spodziewanym terminie. Czasami organizm potrzebuje chwili, żeby wrócić do normalnej pracy.

Gość Rikonee
ale jeśli to miało by być opóźnienie przez tabletki, to objawy miesiączki nadal powinny występować ?

Objawy mają to do siebie, że takie same mogą świadczyć o różnych rzeczach. Poczekaj jeszcze tydzień i idź do ginekologa. Dostaniesz prawdopodobnie luteinę na wywołanie miesiączki i tyle.

Gość Rikonee
wybiore się pod koniec tego tygodnia, zobaczymy co gin powie :)

Gość Rikonee
właśnie zmierzylam temperature w pochwie i mam 37.3 -nie wiem czy to coś oznacza

Gość ChlopekRoztropek
Jezeli wczesniej regularnie nie mierzylas to nie ma znaczenia, bo nie masz porownania z wynikiem standardowym

Gość Rikonee
jutro dzwonie się umówić na termin :)