Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nenennenne

rozstępy przez suchą skórę?

Polecane posty

Gość nenennenne

nigdy jakoś drastycznie nie tyłam, ani nie chudłam , mam cały czas mniej więcej stałą figurę, a mam spore rozstępy z boku pośladków i na piersiach trochę. a biorę prysznic codziennie, a czasem 2 razy dziennie i krem nawilzający stosuje tylko na nogi i dłonie i pomysłałam ze może przez czestą kompiel, i brak nawilżenia te partie skóry mi zaczęły pękać. a robią mi się też białe plamki na brzuchu i nad pośladkami, cholera nie wiem co to, bo to nie są chyba już rozstępy tylko plamki

Gość to od wysokiego kortyzolu
stresujesz się ? jesz nieregularnie ? jesz mało miesa ? to wszystko moze powodować rozstępy te białe plamki na brzuchu i pelcach to takie jakby mikro rozstępy, po prostu w miejscach gdzie skóra jest cieńsza inaczej wygladają moje rady: suplement z dużą iloscią wit C (około 1000 mg dziennie) codzienne masaże i balsam z mocznikiem (ureą) Garnier ma taki nawlżający

Gość nenenennee
tak jem bardzo nieregularnie i mało mięsa, ale cóz no bardziej chudne, nie tyje . naprawdę to ma takie znaczenie? ale rozstępy jak sa już jasne to chyba po ptakach i nic z tym sie nie zrobi.

Gość to od wysokiego kortyzolu
regularne peelingi i nawilżanie skóry zmniejszy je, będą jak cieńkie białawe nitki jeśli bedziesz lepiej się odżywiać (regularne posiłki, odpowiednia ilość białka, witamina C) zapobiegniesz powstawaniu nowych

Gość nenenene
ja lubię cytrynę bardzo i duzo uzywam do herbaty , i rutinoskorbin czasem wcinam , wiec witaminy c mi nie brak, ale dzieki , rzeczywiscie postaram pillingować pupę, choć mam tak z boku , to predzej przez rozrost bioder, i lekko na piersiach . bede nawilżać

Gość ....D....
Masz mało kolagenu .. i to powoduje roztępy... skóra nie jest elastyczna.. następnym razem jak będziesz dobierac sobie kosmetyki typu balsam czy krem popatrz czy ma kolagen w sobie. Powinnaś zaopatrzyc sie w winogrono, mięso mielone zawiera dość sporo kolagenu, grejfrut

Gość ....D....
i jeszcze białko