Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszyscy sa szczesliwi

nienawiści - Islam, Islam wychowuje dzieci na samobójców

Polecane posty

filmik zobacze pozniej. kiedys slyszalam (na ile to prawda nie wiem) ze w Koranie ponoc nie ma ani slowa o zabijaniu bliznich,, ale sama nigdy nie czytalam wiec to tylko zaslyszane.

Gość suuuzi
ta w tym filmiku dzieci bawią się w zamachy bombowe, tylko że żydowskie dzieci w obozach koncentracyjnych bawiły się w zagazowywanie i palenie

Gość *an*na*
głupoty opowiadacie. oczywiście, że w koranie nie ma słowa o zabijaniu. potem opowiadają ludzie o terrorystach bajki, że każdy arab to terrorysta i samobójca. myślicie, że chrześcijanie nie zabijali? Ze nasz kościół taki święty? mam koleżanke muzułmankę i jej się płakać chce jak takie brednie słyszy..

Gość no ale nie zaprzeczysz
ze islam to religia wyjątkowo wojująca. Wszystko w imię Allaha!

Gość *na*an
30.03.2011] 18:52 [zgłoś do usunięcia]*an*na* głupoty opowiadacie. oczywiście, że w koranie nie ma słowa o zabijaniu. potem opowiadają ludzie o terrorystach bajki, że każdy arab to terrorysta i samobójca. myślicie, że chrześcijanie nie zabijali? Ze nasz kościół taki święty? mam koleżanke muzułmankę i jej się płakać chce jak takie brednie słyszy. Tzn że to katolicy się wysadzają w powietrze(razem z innymi),a nie nie arabowie? Nie opowiadaj głupot! Jak możesz uprawiać taką naiwną propagandę! Jak nie ma rzeczywiście o tym mowy w koranie,to może jest przekaz słowny -nienawiści do innych!! zamachy robią akurat arabowie, a nie np.chińczycy !!!

Gość jhkjhl,kjh,lk
"w Koranie ponoc nie ma ani slowa o zabijaniu bliznich,," Bliźnich nie, ale niewiernych należy zabijać. W nagrodę za śmierć na wojnie przeciwko niewierzącym w Allacha muzułmanin po śmierci dostaje dziewice do ruchania. Czyli jest to zachęcanie do zabijania, ponieważ potem jest nagroda za to. ;) Mogę dać ten fragment gdzie to jest w koranie jakby co.

Gość trzeba zrzumiec czym jest
Muzułmanin nie mówi w swoim wyznaniu wiary wierzę w jednego Boga Allaha, lecz nie ma innego Boga niż Allah. Chciałoby się powiedzieć, że skoro nie ma innych bogów niż Allah, to po co to mówi?! A przecież negacja sama w sobie nie istnieje. Nabiera sensu dopiero wobec afirmacji, czyli że są tacy, którzy uważają, że istnieje inny Bóg niż Allah, którzy przypisują cechy boskie Allaha dwóm osobom Jezusowi i Maryi - jest to jasno napisane w Koranie. Dla muzułmanów tymi osobami są niewierni - muszrikun. W Koranie jest jasno napisane, że są to chrześcijanie wierzący w Trójjedynego Boga! Słyszę czasami, jak islamolodzy mówią, że dla muzułmanów tymi osobami są politeiści, pytam się jednak, gdzie jest to napisane w Koranie?! Maryja nie jest przecież osobą Trójcy Świętej. Oczywiście, że nie. Lecz w islamie ta trójca jest dobrowolnie zdeformowana, co jeszcze raz potwierdza jego heretyckie pochodzenie, gdyż właśnie nazarejczycy uważali Maryję za jedną z osób trójcy. W zrozumieniu islamu istotne jest by wiedzieć, że muzułmanin nie musi być dobry, by być zbawionym. Wypełnianie pięciu filarów islamu nie jest konieczne, żeby pójść do raju. Muzułmanin, żeby być zbawionym musi odmawiać shahada - Nie ma innego Boga niż Allah! - wy chrześcijanie mówicie, że tak nie jest, że jest Jeden Bóg w Trzech osobach. Jesteście politeistami, musimy więc was zabić, ponieważ nie ma innego Boga niż Allah podaje Koran. Oto rzeczywistość islamu, oto natura islamu, oto niebezpieczeństwo islamu.

Gość są stronki na których
" nienawiści - Islam, Islam wychowuje dzieci na samobójców" takie uogólnienia swiadczą o głupocie autorki topika

Muzułmanin opiera swoją wiarę, swoje życie duchowe i psychologiczne na negacji! Islam jest walką religijną przeciwko wszystkim, którzy mówią, że istnieje inny Bóg niż Allah, islam jest ciągłą obroną Allaha! Uważam, ze dopóki nie zrozumiemy tego, iż negacja Trójjedynego Boga jest istotą islamu, nie będziemy w stanie zrozumieć problemów, które powoduje islam na świecie. islam mamy na myśli religię a w rzeczywistości islam to nie religia lecz walka religijna. To ewidentna różnica. Gdyby to była religia z wiarą w Jednego Boga, to istniałoby pragnienie wejścia w duchowy kontakt z tym Bogiem, a muzułmanie takiej możliwości nie szukają. Tak jak już powiedziałem, muzułmanin w shahada wypowiada jedno zdanie Nie ma innych bogów niż Allah, co oznacza, że muzułmanin jest gotowy zwalczyć wszystkich, którzy uważają inaczej i to jest właśnie dżihad. Często słyszymy, że istnieje islam nastawiony pokojowo i islam walczący. Islam to dżihad . Nie można mówić, że są muzułmanie, którzy popierają dżihad i muzułmanie, którzy za nim nie są. Islam to dżihad. Islam to święta wojna. Islam przeciwstawia się wszystkim, którzy go nie wyznają, a w szczególności chrześcijanom wierzącym w Boga Trójjedynego! Muzułmanie podczas swych modłów wewnętrznie przygotowują się do walki. Są w stanie ekscytacji wewnętrznej i to od najmłodszych lat. Rozumiemy teraz, że muzułmanie skłaniając się w swoich codziennych modłach akceptują walkę, świętą wojnę i gotowi są poświęcić życie dla walki z chrześcijaństwem. Trzeba to zrozumieć aby pojąć sedno islamu. Dziś, jak oglądamy na stronach internetowych obrazy ataków na chrześcijan to słyszymy komentarze, że dokonała tego grupa jakiś ekstremistów, fundamentalistów, islamistów. Mówi się wtedy nie o islamie ale o islamizmie. Ale islam jest jeden i opiera się on na jednym źródle - Koranie.

Gość taka dziwna jakaś
Apel Polaków. Yabu wczoraj, 21:37 Ujawnijmy wreszcie ilu jest żydów w rządzie i parlamencie polskim, oraz dla porównania ilu jest Polaków w rządzie i parlamencie izraelskim. Ukrywanie tego faktu służy jedynie jątrzeniu jednych przeciwko drugim, i nie wiadomo czy ukrywanie tych danych liczbowych robione jest celowo czy z głupoty

A chrześcijanie czy nawet ateiści, we Francji i Europie, mają świadomość tego, co niesie ze sobą islam? Oczywiście, że nie. Kto ma świadomość, że islam to walka religijna? Nam chrześcijanom od najmłodszych lat wpaja się 10 przykazań, by być coraz lepszym, by czynić dobro, nie kraść, nie zbijać itp. Wiemy, że nie możemy rozprzestrzeniać naszej religii wszelkimi możliwymi środkami. Dla nas najważniejszym jest być chrześcijaninem i żyć jak chrześcijanin. Najważniejszą rzeczą dla muzułmanina to odmawiać shahada i przygotować się do walki, aby rozprzestrzeniać islam wszelkimi środkami. Muzułmanie masowo przybywający do Europy wiedzą, że zdobywszy skrawek ziemi, w ich myśleniu pogańskiej, zdobywają tą ziemię dla islamu. Oczywiście, muzułmanin przybywa często na Stary Kontynent w związku z lepszą sytuacją ekonomiczną czy socjalną, ale również z przekonaniem wypełniania duchowej misji. Rozpowszechniając islam w Europie pracują dla Allaha i wiedzą, że Allah ich wynagrodzi, nawet jeśli trzeba będzie zabijać ludzi czy walczyć z nimi. Przekonani są, że Allah będzie szczęśliwy.

Gość są stronki na których
" Ujawnijmy wreszcie ilu jest żydów w rządzie i parlamencie polskim, oraz dla porównania ilu jest Polaków w rządzie i parlamencie izraelskim. Ukrywanie tego faktu służy jedynie jątrzeniu jednych przeciwko drugim, i nie wiadomo czy ukrywanie tych danych liczbowych robione jest celowo czy z głupoty" komus sie tutaj lata 30-te spodobały w III Rzeszy :D

Dlaczego nadal wykonywane są wyroki śmierci na muzułmanach nawróconych na chrześcijaństwo? Dlatego, że w islamie zabija się w obronie Allaha, a nie mówi się, że zabójstwo niewinnych osób to zbrodnia. Jakie to nielogiczne. . W islamie związek wiary i rozumu nie istnieje. Rozum jest usunięty z wiary. W islamie nade wszystko nie wolno zastanawiać się nad swoją wiarą. Islam aby przetrwać odrzuca rozum. Jeśli islam umieściłby rozum w refleksji nad swoją wiarą upadłby sam, gdyż jest zupełnie nielogiczny. W islamie żadnego znaczenia nie ma również historia. Np. jeden z moich wujków zapewniał mnie pewnego razu, że Abraham był wujkiem Mahometa, ja mu na to odpowiadam, że jest przecież kilka tysięcy lat różnicy między nimi, więc jest to z pewnością bardzo stary wujek ). On mi jednak mówi, że tak jest napisane w Koranie i koniec (jest to w Sunnie, która jest komentarzem do Koranu, przyp. Jean Alcader). Jeżeli coś jest napisane w Koranie czy Sunnie, to już się nad tym nie zastanawiają, nawet jeśli logicznie nie trzyma się to całości. W Koranie jest też napisane, że Miriam jest matką Jezusa i jednocześnie siostrą Mojżesza i Aarona. To nieważne, że dzieli je prawie 2000 lat. Tak jest napisane w Koranie i tak ma być!

Wszelkie chrzty w krajach arabskich odbywają się w wielkiej, wielkiej tajemnicy. Wyrok śmierci dla tych muzułmanów, którzy przyjęli chrzest pochodzi z prawa muzułmańskiego szariatu wywodzącego się z Koranu. Jest w nim napisane, iż należy zabijać przechrzczonych i wyszukiwać ich wszędzie. Dlatego we wszystkich sprawach dotyczących przejścia muzułmanów na wiarę chrześcijańską należy być bardzo ostrożnym. Profesorowie, naukowcy i cała inteligencja islamu, jak oni to tłumaczą? Aby wytłumaczyć pełen sprzeczności Koran powstała Sunna. Jest ona zbiorem ponad miliona wyjaśnień. „Tłumacząc sprzeczności w Koranie tworzy się kolejne pchając ludzi w kompletną niewiedzę. Tak naprawdę nic się nie wyjaśnia i to jest bardzo wielki problem. Spotykam wielu muzułmanów, którzy zaczęli stawiać sobie pytania i w końcu nabierać coraz to większych wątpliwości wobec islamu. Oni często zmieniają wyznanie, przechodzą na chrześcijaństwo. Znam muzułmanina, który zmienił wyznanie w efekcie prześladowań chrześcijan w Egipcie. Powiedział sobie, że to przecież nie jest możliwe, aby tak postępować i w końcu odkrył chrześcijaństwo. Będąc kiedyś w Egipcie i rozmawiając z młodą muzułmanką opowiadałem jej o Ewangelii. Natychmiast mnie zastopowała mówiąc, czy wiem, że jeśli uwierzy i przejdzie na chrześcijaństwo, to będzie skazana na śmierć przez rząd swojego własnego kraju. Odpowiedziałem jej, że wiem. Ale powiedziałem jej również, że jest osobą wolną! Kontynuując rozmowę, podarowałem jej Biblię po arabsku i angielsku i wyjeżdżając z Egiptu wiedziałem, że przeczytała już 4 Ewangelie oraz listy św. Piotra. Była bardzo dotknięta tym wszystkim, co udało jej się odkryć w Ewangelii. Czy prawdą jest, że muzułmanie którzy przeszli na chrześcijaństwo nadal uczestniczą w świętach islamskich? Niestety tak, to prawda. Niestety dla nich oczywiście, bo są zmuszeni do ukrywania się ze względu na niebezpieczeństwo jakie im grozi. Nawet niedawno podpisując książkę zwrócił się do mnie młody człowiek mówiąc, że zarwał z islamem, że nie chce o nim więcej słyszeć, ale niestety uczestniczy w modlitwach muzułmańskich z obawy przed represjami.

tu jest pełny wywiad to co wklejałem wyzej http://fronda.pl/news/czytaj/jean_alcader_islam_nie_jest_religia i teraz można zrozumieć dla czego zabijają i cagle słychać o mordowaniu chrześcijan sa od małego nastawieniu czy to religia miłosci islam uczy nienawidzić innych ludzi Muzułmanin egipski zabił swoją żonę, ponieważ zastał ją czytającą Biblię. Zakopał ją wraz z niemowlęciem i 8-mio letnią córeczką. czy tak postępuje rozumny człowiek bo zobaczył zone z biblia

Gość bumelele
skrajności się zdarzają także w chrzescijaństwie - patrz sekty itp. nie mówiąc o tzw. wyprawach krzyzowych gdzie w i mie Boga mordowano bliźnixh, a hiszpańska inkwizycja ?> jasne to było dawno temu ale o czymś tez świadczy ano o tym że ze wszystkiego można zrobic zły uzytek nawet z Pisma świętego

podczas 2 wojny muzułmanie i nazisci zawarli sojusz nawet powstawały piosenki Allah na wysokości, A na ziemi Hitler Naziści zarządzali niekiedy bezprośrednią rekrutację muzułmanów do wojsk hitlerowskich. Powstało kilka muzułmańskich dywizji SS: Skanderbeg w Albanii, Handschar w Bośni; mniejsze jednostki, rozsiane po całym świecie muzułmańskich od Czeczenii do Uzbekistanu, zostały bezpośrednio wcielone do sił niemieckich. To był pierwszy krok do zaplanowanego przez Himmlera wielkiego sojuszu między nazistami i muzłmanami. Jeden z wykonawców planu, Obergruppenfhrer Gottlob Berger, przechwalał się, że połączenie między islamem i narodowym socjalizmem zostało utworzone. To połączenie krwi i rasy Północy oraz ideologiczno-duchowej sfery Wschodu. Co za obraz: muzułmańsko-nazistowski sojusz mający na celu zdobycie świata! Jesteśmy rasistami, uwielbiamy nazizm, czytamy jego książki i studiujemy jego źródła. Byliśmy pierwszymi, którzy przetłumaczyli Mein Kampf. Wielu sympatyków nazizmu tamtej epoki nigdy nie porzuciło swoich poglądów: niektórzy wciąż się z nimi obnoszą. W 1945 pewne nazwisko zniknęło z alianckiej listy zbrodniarzy wojennych: Haj Mohammeda Amina al-Husseiniego, muftiego Jerozolimy i dawnego przywódcy Najwyższej Rady Muzułmańskiej w Palestynie. 21 listopada spotkał się z Hitlerem i oznajmił mu, że Arabowie są naturalnymi przyjacółmi Niemców, gotowymi na współpracę z Rzeszą i sformowanie Legionu Arabskiego. Hitler obiecał, że gdy tylko jego armia zdobędzie południowy Kaukaz, Arabowie zostaną uwolnieni od angielskiego jarzma. Mufti doprowadził do wybuchu powstań muzułmańskich w ZSRR, na Bałkanach i Środkowym Wschodzie. Zorganizował radiową propagandę rozpowszechniającą program przez sześć stacji, antybrytyjskie szpiegostwo i sieć piątych kolumn na Środkowym Wschodzie. W corocznym proteście przeciwko Deklaracji Balfoura w 1943 roku w hali Luftwaffe w Berlinie, mufti pochwalił Niemców, ponieważ oni wiedzą, jak pozbyć się Żydów. Po bitwie pod Badr (1 marca 1944) mufti wzywał za pośrednictwem berlińskiej rozgłośni: Arabowie! Powstańcie jak jeden mąż i walczcie o swoje święte prawa. Zabijajcie Żydów, gdziekolwiek ich znajdziecie. W ten sposób złożycie hołd waszemu Bogu, historii i religii. To ocali wasz honor.

Gość bumelele
proszę o podanie linków do powyzszych informacji

Gość bumelele
" Hitler obiecał, że gdy tylko jego armia zdobędzie południowy Kaukaz, Arabowie zostaną uwolnieni od angielskiego jarzma" wolność poprzez komin krematorium wg mnie

Gość bumelele
czy jeżeli jacyś Polacy wspołpracowali z Gestapo to oznacza że nasz naród i nasza wiara katolicka temu sprzyja ?? ciekawe tezy głosisz że kazdy Arab był "za Hitlerem" wg mnie to naduzycie

bumelele linki sa tylko wyżej

Gość bumelele
aha dzięki

Gość bumelele
ależ ja piszę że były dawno owe wyprawy ale mordowania nie usprawiedliwiają to wbrew nauce Chrystusa chodziło mi o to że fanatycy sie zawsze znajdą a kwestia islamu jest bardziej nagłaśniana z wiadomych przyczyn