Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szklanka wody dla urody

Piersi kurczaka

Polecane posty

Gość zamrozic
.

Gość pyyyyyychhaaaaaaaaaaa
Kebabowa sałatka z piersi kurczaka warstwowa Filety pokroić w kostkę, lekko posolić i usmażyć w odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodać przyprawę kebab. Smażyć krótko - mięso szybko robi się miękkie. W trakcie smażenia mięso wydziela trochę wody, którą odlewam zanim dodam przyprawę. Układać warstwy od spodu: 1.kurczak 2.cebule pokrojone w talarki 3.cienko majonez 4.keczup 5.kukurydza 6.ogórki 7.majonezu grubo 8. keczup 9.gruba warstwa kapusty 10. ustroić

Sałatka jak najbardziej. Tylko ta z majonezem..i jeszcze grubo nałożonym...masakra. Ewentualnie włozyc do lodówki i zjesć jutro na obiad.

No faktycznie, można jeszcze zrobić sałatkę z kurczaka. Niestety nie pamiętam przepisu. Kurczaka się gotuje, kroi w kostki, miesza z kukurydzą, majonezem i ananasem w kostkach + przyprawy. Aż mi ślinka cieknie :P

Gość pyyyyyychhaaaaaaaaaaa
zamiast majonezu ja daję sos czosnkowy na jogurcie naturalnym- jak dla mnie pycha, ale majonez jest w oryginalnym perzepisie, więc taki podałam a kapusta pekińska oczywiście mozna tez zrobic prostą sałatke- kukurydza, ananas, ryż, piers z kurczaka- też pycha