Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spo-po-co

kurier czy poczta ..... komu wierzyć

Polecane posty

Gość spo-po-co

cześć mam dylemat ... trochęsprzedaje w necie .... komu zaufać - terminy, czas , szybkość - kurierom czy naszej poczcie...

Heh myślę, że zdania będą podzielone w tym temacie. Zapewne znajda się osoby, które zawiodły się na poczcie i te które nie ufają kurierom. Jeśli chodzi o szybkość przekazu to raczej wydaje mi się, że pod tym wzgledem akurat kurierzy przodują (ewentualnie brokerzy kurierscy jak ain - którzy mają jeszcze niższe ceny usług). Niezaleznie od tego co wybierzesz - postaraj się tak dograć wszsytko aby i dla Ciebie i dla klientów było najlepiej.

jesli zalezy Ci na czasie to zdecydowanie kurier, jesli cenie to poczta ale ja Ci proponuje dac obydwie opcje w ofercie, niech wybiera kupujacy

Gość żarłaczka pospolita
ja sporo handluje w necie, tygodniowo wysylam kilkanascie paczek i podobna ilość dostaję. Korzystam głównie z usług poczty, jest tanio i terminowo, priorytety idą gora 2 dni. Kurierem wysyłam tylko jakies delikatne bardzo przedmioty, albo wybitnie niewymiarowe, za ktore na poczcie albo bym duzo zaplaciła, albo bym sie bała że będą zniszczone. Albo wysyłam kurierem też cięzkie rzeczy - żeby odbiorca nie musiał dzwigac z poczty paczki wazącej 50kg. Generalnie poczta w ostatnich latach sie bardzo poprawiła i jestem z niej zadowolona.

Gość bukaaa
Ja wolęe pocztę. Kurierzy zwykle dzwonią oburzeni okolo południa i mają fochy, że człowiek jest w tym czasie w pracy. Obrażeni zostawiają przesyłki u sąsiadów, czego nie lubię.

Gość Jasminn
Zdecydowanie kurier, ale przez brokera. Szybciej, taniej i pewniej. Od ponad roku korzystam z usług www.grupaprzewozowa.pl i nie miałam ani ja problemów, ani skarg od klientów. Co do poczty (jedynie do czego jestem zmuszona to wysyłka listów) to ostatni raz z niej skorzystałam pod względem paczek właśnie ponad rok temu. Wysyłałam matrycę do laptopa, ubezpieczyłam paczkę, dopłaciłam za ostrożnie i łaskawa Pani przy okienku, pomimo tych opcji po ważeniu na moich oczach z wagi walnęła ją na podłogę. Zawołałam kierownika, rozpakowaliśmy, na szczę cie nic wtedy się nie stało, oczywiście pretensje, że wymyślam itd. Niestety do klienta matryca dotarła w kawałkach. Na uznanie reklamacji (zwrotu z ubezpieczenie) czekałam prawie 3 miesiące...

Zdecydowanie kurier.Na pocztę nie ma co liczyć! Jestem w domu,a oni i tak wrzucają mi do skrzynki awizo żebym odebrała przesyłke na poczcie.Co z tego że mają troche taniej jak nie są uczciwi! Kurier zawsze przynosi na porę, wcześniej dzwoni,że będzie o takiej,a takiej porze i czy mi odpowiada?! Nigdy mnie nie zawiedli.:D

Gość HalinaQW
Również uważam, że kurierzy bija pocztę na głowę i to w pozytywnym znaczeniu. Zgadzam się z rewelacyjna oceną Grupy przewozowej, też z ich uśług korzystam

Gość bananowa spódnica
tylko poczta, gdy ktoś proponuje jedynie kuriera rezygnuje od razu z zakupów, kurierzy robią wielką łaskę, że muszą coś doręczyć ,a jak nie ma mnie w domu to listonosz zostawi awizo i sobie spokojnie odbiore na poczcie