Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ella Bride

Druhna

Polecane posty

Gość Ella Bride

Dziewczyny mam pytanie, czy pomagalyscie w wyborze sukni dla waszej druhny czy zdalyscie si ena jej gust? Ja wlasnie mam juz wybrana moja sukienke i teraz zaczynam szukac czegos dla druhny, chcialabym zeby do siebie pasowaly w jakis sposob. A jak jest u Was?

Ale chodzi Ci o druhnę czy świadkową? Bo to dwie różne funkcje. Jeśli chodzi o świadkową, to jeśli zaprosi Cię na zakupy, to oczywiście z nią idź. Albo sama zaproponuj pomoc. Ale broń Boże nie wciskaj jej czegoś, co wg Ciebie będzie pasowało do Twojego wyobrażenia świadkowej idealnej. A jeśli mówisz o druhnach, to owszem, możesz mieć wymagania. Gdy ja byłam druhną panna młoda wybrała z nami kolor materiału na sukienki i sugerowała taki, żeby pasował do jej sukienki (miała ecru). I miała jeszcze tylko taki wymóg, że sukienki mają być długie. Sama też zapłaciła za materiał, my tylko za uszycie. Fason każda też sama wybrała. Oczywiście wcześniej zapytała nas czy się na to zgadzamy, żadna nie miała nic przeciwko.

Gość Ella Bride
Ja wlasciwie biore tylko cywilny, wiec zle zadalam pytanie, chodzi mi o swiadkowa. Jednak zamierzam konsultowac suknie z nia /to moja siostra/ a nawet zasugerowac kilka propozycji. Wydaje mi sie tez ze bede sie lepiej czula jesli to ja zaplace za sukienke. Oczywiscie zdanie swiadkowej jest dla mnie cenne i nie zamierzam wciskac jej czegos na sile.

Aaaa jak siostra to co innego :) z siostrą na pewno się dogadasz, znasz ją i wiesz co lubi. Także moim zdaniem jak najbardziej możesz proponować jej strój. Płacić nie musisz, ale to Twoja sprawa ;) w każdym razie jeśli Ty będziesz konsultowała z nią suknię ślubną, to nie widzę powodu, żebyś nie mogła wyrazić swojego zdania o jej kreacji. Zresztą pewnie sama Cię o to poprosi :)