Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retles

czy da się przy bardzo nieregularnym okresie wyliczyć dni płodne?

Polecane posty

Gość retles

witam, w zeszlym roku brałam tabletki na wyregulowanie okresu i po ich odstawieniu mam dośc nieregularny okres, bo dostałam np na przełomie listopad/grudzień a potem dopiero od 27 do 30 stycznia, czyli prawie 2 miesiace przerwy a nastepny juz od 25 do 28 lutego. teraz czuje sie od paru dni jakbym miala dostac, bardzo bolą mnie piersi ale nic. nie wiem czy przy takich wariacjach da sie w ogole obliczyć dni płodne? tabletki bralam bo mialam wysoka prolaktyne i brak miesiaczki ok pol roku.

Gość ............./////////////
Nie da się.

Gość retles
a czy mysliscie ze seks z prezerwatywa jest wystarczajacym zabezpieczeniem w moim przypadku? bo juz nie chce brac tabletek zadnych, bo przez nie te problemy

Hej! wiem z własnego doświadczenia że nieregularne cykle muszą być czymś spowodowane. Co ci mówił lekarz? robiłaś jakieś badania?

Gość retles
tzn nie miałam w ogóle okresu przez ok pół roku i wtedy własnie poszlam do endokrynologa i ginekologa, zrobilam badania na hormony i prolaktyne i wyszlo ze mam wlasnie za wysoką. dostalam tabletki od ginekologa dzieki ktorym wrocil mi okres ale je juz odstawilam i od czasu odstawienia mam wlasnie taki nieregularny

Gość ....................//////////
Czy lekarz zalecił Ci ich odstawienie? Jeżeli masz problem z hormonami to go lecz :o A prezerwatywa powinna wystarczyć.

Gość retles
nie bylam u lekarza jeszcze drugi raz ale po prostu przepisal mi okreslona ilosc tabletek na pare cykli i nie mozna ich az tak dlugo brac

Gość ....................//////////
Skoro dalej okres jest nieregularny to idź jeszcze raz. Jakie to tabletki? To trzeba leczyć, bo może grozić niepłodnością w przyszłości.

Gość retles
tabletki : lutenyl + estrofem no wlasnie nie wiem czy teraz po ich braniu ryzyko zajscia w ciąże jest większe, moze ktos sie orientuje?