Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamfora69

POMOZCIE!!!!!!!!!!!!!!! PRAWO JAZDY

Polecane posty

Gość kamfora69

tak śmiejcie sie smiejcie, ale jutro pierwszy raz siedam za kolko z instruktorem, ale tez pierwszy raz w zyciu! wczesniej jakos nie mialam okazji :( moze to glupie pytanie ( wlasciwie to wiem ze glupie) ale... jak sie odpala auto itd? nie chce wyjsc na totalna idiotke :(

Przedewszystkim musisz mieć skrzynie biegów na "luzie" czyli nie może być zaden bieg. Przekręcasz kluczyk i zapalasz. Pamiętaj zawsze podczas zapalania trzymaj sprzęgłą, w razie jak zapomnisz i skrzyni biegów to auto nie ruszy.

Gość kamfora69
czyli najpierw trzymac sprzeglo i potem przekrecam kluczyk?

Gość Monika25..@@@@@@
Instruktor napewno sie Ciebie zapyta czy wiesz co do czego i napewno wszystko Ci pokaze, ale jesli chcesz wiedziec wkladasz kluczyki do stacyjki i przekrecasz.

Gość kamfora69
no to wiem ze kluczyk trzeba przekrecic :P tylko to sprzeglo to potem jak juz przekrece?

Gość thtraha
instruktor ci wszystko wytlumaczy, nie martw sie. ja tez pierwszy raz za kolkiem siedzialam na pierwszej jezdzie, wyjezdzilam 30h i zdalam za peirwszym razem.

Gość Monika25..@@@@@@
Wlaczasz 1 bieg, opuszczasz reczny na dol, delikatnie opuszczasz sprzeglo i wciskasz rownoczesnie pedal gazu rowniez delikatnie.

Najpierw Sprzęgło, przekręcasz kluczyk, puszczasz sprzęgło ale tylko wtedy kiedy nie masz żadnego biegu nastawionego, tak to trzymasz sprzegło.

Gość kamfora69
dzieki 🌼