Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala jaka mala

Rozliczenia pit a NIP 3 - pomóżcie.

Polecane posty

Gość mala jaka mala

W zeszłym roku składałam nip3 jako że zwrot podatku chcę na konto. Czy ktoś orientuje się czy teraz tez musze składac ten formularz jeśli konta nie zmieniałam ?

Gość 90Snikersik90
tak musisz w picie zaznaczyc na jakie konto chcesz zwrot

Jak konto nie zmieniło się to NIP-u 3 nie składasz.

Gość googo
teoretycznie nie, ale skad Urzad Skarbowy ma wiedziec ze nie zmienilas konta... mysle ze nic nie zaszkodzic wypelnic nip3

Naprawdę nie ma potrzeby wypełniać co roku NIP-u 3 jak nic nie zmieniło się. Ja od lat mam to samo konto, co roku dostaje zwrot na rachunek bankowy wskazany w NIP-ie 3 lata temu. ''tak musisz w picie zaznaczyc na jakie konto chcesz zwrot'' W Picie nie ma okienka do zaznaczania na jakie konto chce się. Owszem jest wybór przekaz/konto bankowe ale nie ''na jakie konto''. I autorka zaznacza, że chce przelewem otrzymać zwrot. I to wystarczy, aby Urząd Skarbowy przelał zwrot podatku na podane rok temu konto.

Gość lllkdlkllllllllll
w dodatkowych informacjach piszesz: wnosze o zwrot nadplaty na rachunek bankowy wykazany w NIP-3, podpisujesz i wystarczy

Dla urzędu wiążące są informacje w ostatnio dostarczonym NIP-3. Jeśli nic nie zmieniłaś (np. nru konta) nie wypełniasz dodatkowego! Składasz sam PIT i zwrot powinnaś dostać na wskazany wcześniej w NIP-3 rachunek bankowy.

Gość Karolak99
Przy rozliczaniu proszę was abyście nie zapomniały o podarownaiu jednego procenta podatku. Będąc mamą co roku przy wypełnianiu zeznania podatkowego wpisują KRS 0000140007 bo wierzę, że Obywatelska Fundacja Pomocy Dzieciom faktycznie pomaga swoim podopiecznym w rehabilitacji i pokryciu kosztów leczenia. Jest to takie okienko nadziei zarówno dla chorych dzieciaków jak i ich rodzin. Obejmują swoją opieką dzieciaki z całej Polski, z różnymi problemami zdrowotnymi. Jeśli tak jak ja chcecie podzielić się sercem oddajcie 1% na nich. Historię fundacji znajdziecie na pomocdzieciom.eu