Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola12435436

Studia medyczne ?

Polecane posty

Gość Ola12435436

Mam 16 lat i od zawsze chciałam pójść na studia medyczne . Wiem ,że mam przed sobą jeszcze liceum. Najbardziej boję się matury rozszerzonej z biologii i chemii ; /. Lubię chemie i biologie ale nie mam rewelacyjnych ocen. Czytałam dziś o Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Co o nim sądzicie ? . Nie wiem czemu ale strasznie się boję , że się nie dostanę ; / . W razie gdybym się nie dostała na co mogę iść ?

Gość life is brutal........
na medycyne trzeba miec rewelacyjne wyniki:o poza biologią i chemia chyba trzeba tez zdawać fizyke.. ale masz jeszcze duzo czasu na nauke;) jak twoja rodzina ma duzo pieniedzy to mozesz

Gość life is brutal........
isc na wieczorowe na ktore łatwiej sie dostać ale sa platne i to sporo🖐️

nie mow ze sie nie dostaniesz tylko probuj:) chemia i biol to podst. jesli sie nie uda idz na biologie a puzniej znow startuj na medycyne. znam wielu tzw lotnikow co nie dostali sie na medycyne i zaczeli od biologii

Gość ale chcesz isc na
medycyne zeby truc ludzi??to przeciez ludobujstwo,hmmmm

Gość Ola12435436
Chce iść na medycyne , poniewaz to jest praca inna niz wszystkie . No i bede pomagac ludziom . Chociaz wiem ze w Polsce ten zawód nie jest tak ceniony jak np. w Ameryce..

Gość Nie bedziesz pomagac ludziom
Bedziesz pomagac firmom farmaceutycznym w dochodach a ludzi bedziesz faszerowac chemia co pogorszy ich stan,czy to w Polsce czy w Ameryce do jedengo kotła to wszystko nalezy

No na medycynę żeby się dostać trzeba zdawać w rozszerzeniu biologię, chemię i fizykę (czasami wystarczy tylko podstawowy, a w Białymstoku chyba jest zamiennie chemia lub fizyka)... No ale rzeczywiście trzeba mieć rewelacyjne wyniki, ponad 90%...

Gość tak tylko ,że to
Edyciak nie ma sensu,szkoda ludzi

Gość ffvfvf
no to trochę wytłumaczę, bo nie do końca tak to wygląda... musisz zdac chemie i biologię na rozszerzeniu ( w katowicach i bodajże w łodzi to wystarcza) oprócz tego fizykę na rozszerzeniu na inne uczelnie i nie myśl, że zostaniesz już od poczatku lekarzem tej specjalizacji o której marzysz bo bardzo czesto tak nie jest

Ja jak 3 lata temu składałam na medycynę, to było tak, że w Lublinie na Medycznej chcieli chemie i biolę w rozszerzeniu, a fizykę w podstawie. W Białymstoku chcieli biologię i chemie lub fizykę też w rozszerzeniu, a w pozostałych innych uczelniach Biola, chemia i fizyka w rozszerzeniu... Ale mogło się coś zmienic od tego czasu na korzyść kandydatów... a po studiach medycznych i tak nie mozesz pracowac w zawodzie :) musisz zrobic specjalizacje :)

Gość ale jak mogą być lekarze dobrz
skoro nie lecza tylko zaleczają poza tym sa sponsorami firm farmaceutycznych,bo interes musi sie krecic,oszukuja z e szczepionkami,nawet Śwaiatowa organizacja zdrowia w to zamieszanalecza ludzi chorych na raka trucizna cemia,co prowadzi do zgonów a przeciez mozna inaczej skuteczniej i zdrowiej:)

Gość ffvfvf
jak jestes taki mądry/a i obeznany/a to pokaż te środki... juz tu jeden taki był co wodą utlenioną chciał leczyć ludzi... koncerny farmaceutyczne to nie tylko chemia kto ci takich głupot nagadał naczytają sie dzieci jakiś pismaków którzy nie mają pojecia o rynku a potem komentują. Dla twojej wiadomosci koncerny często sponsorują lekarzom konferencje i szkolenia, aby podwyższyćich kompetencje, ale oczywiscie dziecko wie najlepiej

Gość no kto tu jest dzieckiem to
widac,sa doskonałe naturalne srodki a jezeli czegos nie mozna uleczyc z zewnatrz trzeba siegnac do wewnatrz,ależ,ależ,przede wszystkim firmy farmaceutyczne produkuja srodki chemiczne,swyntetyczne mało ze sponsorują lerskie spotkania,bo to ich interes,to jeszcze sponsoruja uczelnie medyczne i tak ustalaja plan nauki,zeby przyszły lekarz był ich dystrybutorem,trzeba miec oczy szeroko otwarte:)hehe ludzie ludzie,kto wam tak te muzgi wyprał

Gość ffvfvf
taaaa mUzgi... to mi wiele wyjaśnia wszechobecne spiski i błędy ortograficzne;) ja podziękuję za rozmowę z kimś na takim poziomie;]

Gość widze,ze ffvfvf
zatkało,nie masz ,juz co dziekowac poprostu tez masz wyprany mózg i tyle oczywiscie co masz juz pisac,ja juz wszystko napisałem:)jak ktos juz ucieka z tematu to dla mnie jest niewiarygodnym rozmówca bo miota sie i zmienia temat nie trzymajac sie sensu wypowiedzi:)

Lekarze też muszą z czegoś zyć, prawda? A że są przyzwyczajeni do wyższych standardów, to oczekuja wysokich zarobków..

Gość ffvfvf
człowieku siedze w tym biznesie praktycznie odkąd sie urodziłam i nie wmówisz mi ze jakiś tani dziennikarzyna ma coś wiecej w tej kwestii do powiedzenia. A taką firmę jak np.Herbapol pan zna? wątpię, bo to by podważało sens pana spiskowej wypowiedzi ps zajrzałeś do słownika ortograficznego, czy google pomogło?

Gość hehe no prosze,a kazdy
jest przyzwyczajony i ma prawo miec wysoki standart,to nie ma nic do rzeczy ja bym za ich prace to nawet złąmanej złotówki nie dał,masakra,twoja wypowiedz jeszcze bardziej mnie przeraziła ,ze masz taki zachłanny sposób myslenia a prawdziwy lekarz udziela pomocy nawet za darmo

Gość no stresss
przstancie mowic glupoty o tym gdzie jakie przedmioty sie licza, skoro nie wiecie. po co dawac falszywe informacje? wejdz sobie na strony roznych akademii medycznych. W tym roku w gdansku, bydgoszczy, poznaniu, lublinie, katowicach bialymstoku liczy sie tylko biologia i chemia rozszerzona. nie liczy sie fizyka. A poza tym nie trzeba miec powyzej 90%. Sprawdzilam progi z zeszlych lat i wystarczylo miec po 86%, a w niektorych miejscach po 83%

Gość ffvfvf
nie licz na wysokie zarobki na początku kariery i to w państwowym szpitalu... 1500zł podstawy z dyżurami.... ludzie nie dajcie sie omamić tej nagonce naprawdę taka jest pierwsza pensja lekarzy... potem wiadomo specjalizacja i pensja rośnie ale ludzie muszą się uczyć przez cale życie... zdają egzaminy grubo po 30-dziestce... jak was tak boli to sami idzcie na medycynę.. nikt nie broni

Gość No włąsnie
dobrze napisałeś,ze siedzisz w tym "biznesie"a Ty nie badz taki mądry,z tym gogle,bo takich to ja znam na peczki co beda swojego bronic,przeciez pracuja w biznesie:)Herbapol to tylko znikoma czesc rynku i juz praktycznie na wymarciu:)

Gość fyngyjt
edyciak-przeciez mozna bez specjalizacji pracowac w zawodzie

Gość ffvfvf
no stresss chyba się nie stosujesz do swojego nicku;) wymagania egzaminacyjne często się zmieniają więc faktycznie możemy być nie na bieżąco... ja mówię jak było 2 lata temu, ale nie wierzę, że aż tak się zmieniło

Lekarz to tylko zawód. Jak każdy inny. I za wykonana robotę dostaje wynagrodzenie. To mieści się w granicach normy raczej... I moim skromnym zdaniem w Polsce nie są problemem wysokie zarobki lekarzy, tylko niskie zarobki pozostałych grup zawodowych..

Gość hehe,sami na medycyne
i trujcie ludzi w imie biznesu:)spadaj mi tu ,ja medycyny na oczy nie chce widziec:)Ni jestem karierowiczem:)

Jak bez specjalizacji? Jako kto? I gdzie? Owszem, dostaje sie prawo do wykonywania zawodu, ale w praktyce to wyglada inaczej...

Gość ffvfvf
po pierwsze.. nie bądź taka mądrA, jestem kobietą.... więc szacunku trochę mężczyzno... biznes to określenie czysto teoretyczne.... jak rynek dla mnie więc nie czepiaj się słówek.... Herbapol na wymarciu? chyba sobie jaja robisz.... może mi jeszcze powiesz ze Hasco-lek ma tak samo? nic nie wiesz o tej branży powiadam ci i zamilcz lepiej

ffvfvf - a ty jesteś na medycynie? Mogło się tak zmienić, skoro matura się zmieniła...