Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotnaaaaa

rozmowa z pośrednikiem pracy w PUP

Polecane posty

Gość bezrobotnaaaaa

Czy ktoś z Was był na rozmowie z takim pośrednikiem pracy i może mi coś na ten temat napisać? Słyszałam, że wypełnia się jakąś ankietę, co na niej jest? Czy trzeba o sobie opowiadać? Odpowiadać na jakieś pytania?

Gość u pośrednika
nie wypełnia się żadnej ankiety. Po prostu jak idziesz na wizytę to pośrednik oferuje ci pracę jeśli coś ma, a jak nie to tylko się odhaczasz.

moja rozmowa z posrednikiem pracy polegala na tym ze poinformowal mnie ze pracy nie ma :P poza tym poklikal cow w komputerze, odhaczyl sobie ze rozmowa sie odbyla, podpisalam, wyznaczyl kolejna i po wszystkim - to proforma ;)

Gość u pośrednika
Może tobie pośrednik pomylił się z doradcą? Ja kiedyś wypełniałam w PUP ankietę, ale dotyczyła ona szkolenia.

Gość bezrobotnaaaaa
kurcze nie wiem czy coś pomyliłam. Pierwszy raz idę i nie znam się na tym. Słyszałam, że takie odhaczenie to coś innego niż rozmowa z pośrednikiem. Ta rozmowa to niby o moich kwalifikacjach, umiejętnościach, doświadczeniu i o moich oczekiwaniach w sprawie przyszłej pracy. Słyszałam tak od koleżanki, chciałam się upewnić czy to jest prawda. Stąd moje pytanie :)

Gość upuppupuupupupup
:)

owszem dają ankiety, w ktorych pytają o to ile masz lat,czy jestes kobietą czy mężczyzną, czy pochodzisz z miasta czy ze wsi, jaki okres czasu jestes bezrobotnym, ostatni wykonywany zawód, wykształcenie oraz jakie ewentualne szkolenia chciałbyś podjąc. nic więcej sobie nie przypominam. Ankieta jet oczywiście anonimowa.

Gość *tralalalala*
Przedmówcy nie mają pojęcia, o czym mówią, piszą głupoty. W PUP-ie pośrednik pracy pyta się Ciebie, co skończyłaś, jakiej pracy szukasz itp, później podpisujesz, że informacje podane przez Ciebie są prawdziwe i że przyjęłaś do wiadomości, że na kolejny podpis masz przyjść tego i tego dnia. Pracy Ci raczej nie zaoferują, bo pracy nie ma. I w sumie to lepiej by było, żeby akurat oni Ci nic nie oferowali. Jeśli Ci zaoferują, to taką, której NIKT nie chciał, nie było po prostu na taką chętnych. I jeśli odrzucisz propozycję- zostajesz wykreślona na 3 miesiące.

Gość Divian
trzeba jednak dodać, ze można odrzucić 3 oferty zanim zostanie się skreślonym...

Gość Diviann
trzeba jednak dodać, ze można odrzucić 3 oferty zanim zostanie się skreślonym...