Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobre sobie jest

AZS?

Polecane posty

Gość dobre sobie jest

Mój syn od urodzenia jest alergikiem, ma alergie pokarmową i skórną. Pediatra przepisała nam nutramigen, dała receptę na maść robioną w aptece i kazała małego kąpać w Oilatum.2 miesiące był spokój i znowu się zaczęło, syn na policzka, za uszami,na szyi i brzuchu znowu jest cały wysypany. W Oilatum nie może być kąpany bo uczulił się na parafinę. Kąpię go w samej wodzie.Alergia pokarmowa to chyba nie jest bo mały nie ulewa, robi regularnie kupę.Wysypka jest blado różowa i wygląda jak ktoś by nakłuł małego igłą. Idziemy teraz na szczepienie, więc wszystkiego się dowiem,ale czy ktoś też tak miał? Zastanawiam się czy nie jest to AZS.

Gość dobre sobie jest
up

moge ci pomóc tylko tyle - twoje dziecko nie ma raczej uczulenia na parafinę, po prosu parafina nie jest dobra przy azs. i nie tylko, wiele ludzi jej nie toleruje. ja nie mam azs ani alergi ale jak posmaruje się czyms z parafiną to wyskakują mi jakieś pryszcze. parafina zatyka skóre i nie pozwala oddychać. szukaj kosmetyków bez tego

Gość dobre sobie jest
ja już mam tyle kosmetyków wypróbowane że szok. Mam nadzieję,że pediatra coś poradzi a jak nie to pojadę z małym do dermatologa.

Gość dobre sobie jest
zapomniałam jeszcze dodać, że na główce też się łuszczy skóra, a na rączkach są such lekko różowe placki. Głowę myję szamponem na łojotokowe zapalenie skóry,

Gość ronnie22
Jeżeli to azs a u naszego syna to właśnie zdiagnozowano to polecam restoraderm do codziennego stosowania.