Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arx xxxxx

Pies w łóżku

Polecane posty

Gość Chufer
U mojego kolegi pies ma swoja wlasna kanape:D Moze pomysl nad takim rozwiazaniem:D

Gość patrycja.1290
Witam, mam w pokoju psa i kota, kot jak to kot wchodzi wszędzie, chociaż po stoliku czy biurku mu nie wolno, też czasem dostaje bure. Natomiast pies jest niesamowicie bojaźliwy, boi sie kota i w zasadzie wszystkiego (trauma z przeszłości - musiała być bardzo bita zanim ją znalazłam). No i mam problem bo podczas mojej nieobecności wchodzi na łóżko. Rozumie komendy, jak jestem to nie wejdzie bo wie, że nie może. Ale jak tylko zostaje sama to od razu hop na łóżko. Ma ktoś jakieś pomysły jak można temu zapobiegać? Jak ją oduczyć? Zaznaczam, że żadne standardowe sposoby nie działają ponieważ moja psinka jest po przejściach... PS. zostawiałam dotychczas otwarte łóżko (tapczan) ale dziś kupiłam nowe i nie jest otwierane.

Gość moon1980
A my mamy z mężem dwa koty, które oboje (nawet bardziej mąż) traktujemy jak dzieci. Jednej kotek zawsze śpi z nami, czasem na mnie, czasem na mężu. Drugi kociak nie śpi z nami i uważamy go za zdrajcę! Chłopie, może być tylko gorzej!

Gość wandzianaa
Patrycja Nie wiem czy masz taka mozliwosc miec podglad na to co sie dzieje gdy Ciebie nie ma w domu? Przyadalaby sie jakas kamerka + glosnik (np telefon) zebys mogla np. od sasiadki obserwowac czy pies wskakuje i dawac komende ze nie wolno (przez glosnik) - wiem troche absurdalne, ale moze akurat zadziala

Gość patrycja.1290
wandzianaa hmm może to być jakiś sposób, pokombinuje i może mi się uda coś wymyśleć :) dzięki, jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to czekam :)

Gość pies w kapciach
nie wiem, dlaczego, ale od razu przypomnial mi sie temat o zdejmowaniu butow podczas odwiedzin u znajomych :-)... ciekawy jestem, czy milosnicy zwierzat w lozkach domagaja sie od gosci zdejmowania butow, hihihi

Gość n103
U mnie to nie pies jest w łóżku ale psy. Dwa yorki. W sumie mi to nie przeszkadza. Psy są regularnie odrobaczane. Nie są brudne - w każdą sobotę przechodzą kąpiel, a po spacerze nóżki zawsze umyte. Ciężko oduczyć psa spania w wygodnym miejscu. Mam dwa legowiska. Jedno jest bardzo ładne, duże, mięciutkie. Bardzo ładny wygląd, że sam mógłbym się tam przespać. Kosztowało sporo ale nie chcą tam za żadne skarby spać. Mam tam położone pluszaka. Bardzo lubię psy, stworzyłem nawet stronkę hobbystyczną o nich ( http://www.pupilowy.pl ). Jakbym miał teraz kupować szczeniaka to od razu uczyłbym go spania w legowisku. Starszego psa ciężko nauczyć.

Gość gość
U mnie psy też śpią na moim łóżku, nawet pod kołdrą i to dwa "stafordy" :) Nie mam żony, dzieci też nie, więc sam sobie rządzę w swoim domu. Zawsze pies spał na moim łóżku od kiedy byłem mały i tak się przyzwyczaiłem. Jak jest u mnie dziewczyna to nie wpuszczam do sypialni a nawet do domu by ją zagryzły ze złości. Wystarczyło, że raz przegoniła je z łóżka i stała się wrogiem numer jeden. Teraz nie ma możliwości żeby to zmienić, nawet jak zamknę drzwi do sypialni kiedy jest dziewczyna to mało drzwi nie rozwalą a dwa razy wybiły już szybę. Psy są czyste, wykąpane, wyczesane, więc nie widzę powodu aby nie wpuszczać na łóżko a i w nocy jest bezpiecznie :).