Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolciaa92

Ciązą czy jakieś urojenia .. ?

Polecane posty

Hej.. Trapi mnie jedna sprawa..wydaje mi się to mało prawdopodobne mimo to jakaś obawa jest. Kochałam się ostatnio z moim facetem 18 lutego dzień po zakończeniu miesiączki następnie 25 lutego. Oczywiście było zabezpieczenie ( prezerwatywa i tabletki anty ). Po zakończeniu brania pierwszego opakowania tabletek okres mi się pojawił 4 dni później. Obecnie nie biore już tabletek, ale nie kochałam się ze swoim facetem. Pytanie brzmi, czy jest szansa ze jestem w ciązy ? Wiem, że niby dostałam wtedy okres, ale jednak się boję.. Jestem ogólnie osłabiona i mam dziwne uczucie w podbrzuszu. Często oddaje mocz i mam dziwny śłuz ( bez zapachu, biały, ciągnący się ). Następny okres powinnam dostać na początku kwietnia.

Brałas tylko 1 opakowanie? I skończyłaś juz na amen? Zreszta niezaleznie jak było, jeśli brałas tabletki regularnie i nie zapomniałaś to raczej nie ma powodu do obaw. Zresztą zawsze możesz zrobić test - tanie i łatwe, w dodatku mało kiedy sie mylą;)

Jeśli masz dostać okres to nie panikuj tylko zaczekaj na niego a jak się nie pojawi do dwóch tygodni po terminie to zacznij się martwić. Możesz też zrobić test

Tylko jedno opakowanie. NIe zaczynałam następnego dlatego, że postanowiliśmy z moim chłopakiem, że jednak się wstrzymamy co do współżycia.

Jeżeli uprawialiście seks podczas tabletek to nie ma obaw, jesli wczesniej bez zabezpieczenia to hmmm, róznie może być:)

Za każdym razem kochaliśmy się z zabezpieczeniem , była prezerwatywa a ja brałam tabletki. Tak jak napisałam po skończeniu opakowaniu, jakieś 4 dni później pojawiło się obfite krwawienie i miałam normalnie okres. Ale teraz się martwię, przez te objawy..

Nie jestem lekarzem więc mi nie ufaj, pisze zwłasnego doświadczenia bo tabsy z przerwami biore juz od 18lat :) i róznie bywało ale nie zawiodły mnie nigdy :) no i oczywiście bez gumek, no bo po co?

sorry ale to bez sensu... brac tabletki i jeszcze prezerwatyw uzywac... musisz poczekac do okresu... kolezanki piszace wyzej chyba nie wiedza ze test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki!! bo zaden test nie wykryje ciazy po tygodniu!!