Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaadz

Objawy ciąży...

Polecane posty

Gość aaadz

Witam, ostatnio zdarzyło mi się kochać z moim partnerem bez zabezpieczenia ale wycofał się on przed samym wytryskiem. Czy jest możliwość w takim przypadku zajścia w ciąże. to było jakieś 4/5 tygodni temu. Od trzech tygodni jestem bardziej zmęczona, cały czas mam zgagę, jestem senna, miesiączkę miałam opóźnioną o 2 tygodnie i była ona mniej obfita niż zwykle, mam obolałe piersi i wszystko mnie drażni. Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży? Czy można wogóle w takiej sytuacji zajść w ciąże ? Proszę o pomoc.

Gość ela1990.
jak miałaś okres obfity,,to jak ty mozesz być w ciazy?

Gość sheriiidaa
napisala ze miala MNIEJ obfity, naucz sie czytac heh mam ten sam problem ale wlasnie jestem po takiej sytuacji ale juz sie martwie, okaze sie wszystko dopiero za 2 tyg

Gość aaadz
Cały czas się zastanawiam czy mogę być w ciąży, 2 tyg. temu byłam u ginekologa badał mnie i robił USG ale powiedział mi tylko że na USG widać tylko pęcherzyk ale nie powiedział mi czy to może być ciąża czy torbiel. Skierował mnie na badanie prolaktyny w surowicy i powiedział że rozmawiać będziemy na drugiej wizycie a jestem umówiona dopiero na wtorek i się bardzo stresuje. Mój poziom prolaktyny wynosi 35 a norma jest 20 wiec jest powiększona.

Gość sheriiidaa
a ta prolaktyne siena co robi? ?

Gość aaadz
To jest jakieś badanie hormonalne ale nie wiem jeszcze nic dokładnie. Wszystko będe wiedzieć we wtorek po wizycie u ginekologa.

Gość sheriiidaa
a lekarz ci powiedzial ze skoro to byl stosunek rpzerywany to i takmozesz byc w ciazy? Czy niemowilas mu o tym?

Gość aaadz
on nawet ze mna nie rozmawial tylko zapytal jak sie czuje i zbadal mnie i powiedzial ze wszystkiego sie dowiem na nastepnej wizycie

Gość sheriiidaa
to dopiero za tydzien masz?, tak? a nie wolala bys zrobic test ciazowy?? szybko, na pewno taniej, mogla bys juz wiedziec jutro co i jak a nie sie zastanawiac

Gość aaadz
właśnie idę jutro po test bo nie wytrzymam w niepewności do wtorku... jutro będę już wiedzieć czy jestem czy nie...wolałabym nie...ale jak będę to i tak sie bede cieszyc...;)

Gość sheriiidaa
to napiszesz mam nadzieje jaki wynik :) a to ktory by byl w takim razie tydzien jesli tak? I mowisz na pewno stosunek rpzerywany ? Powiem ci chyba rownie bardzo jestem zainteresowana wynikiem twojego testu co ty bo mam podobna sytuacje :P

Gość aaadz
No jasne że napiszę, właśnie czytałam że różnie to bywa. I nie wiem czy to jest prawda ale czytałam że facet nawet jeśli nie ma wytrysku to czasami może wypłynąć trochę spermy a on nawet nie jest tego świadom, wiec zobaczymy jak to będzie. Dziękuje za wsparcie. Do usłyszenia jutro.:)

Gość marmoladeczka
ja od roku z moim przyszłym mezem kochalismy sie bez. tzn stosunek przerywany i zawsze byl pewien ze zdążył a tu po roku takich zabaw bach 5tydz.:D:D:D:D co do objawów to bardzo mnie piersi bolaly podbrzusze jak na okres(teraz tez boli) i czesto plakalam bez powodu;p

Gość sheriiidaa
aaadz i jak ? o ktorej robisz test? Hmm no ale to musi byc pewnosc ze zdarzyl skoro to widac gdzie ma wytrysk :P Noja tojuz nie wiem, mam sie martwic czy nie? Szlag mnie trafi bo dowiem sie za dopiero 2 tyg :P wg kalkulatorow wynika ze wczoraj mialam owulacje, wg mnie ze dzis, wiec jesli jakis maly wojownik sie wydostal to mysle ze szanse mam niewielkie w walce z nim;p

Gość sheriiidaa
znaczy wg mnie ze przed wczoraj, nie ze dzis, pomyslilo mi sie:)

czesc dziewczyny 10 dni spoznia mi sie okres. do tej pory miałam regularne 28 dniowe cykle. w dni plodne kochałam sie z narzeczonym. 2 dni temu robiłam test ciązowy wieczorem i tylko jedna kreska. nie mam jakichs specjalnych objawow. co jakis czas odzywaja sie jajniki i pobolewa mnie podbrzusze. jestem caly czas wzdeta , choc jem caly czas tak samo. piersi jakby pelniejsze ale nie bola-a czesto przed @ mnie pobolewaja. gdy zajrzalam na dół.. to zobaczylam ze wokol pochwy mam sina obwodke -wczesniej tego nie zauwazylam. wczoraj mialam lekkie zawroty glowy-ale dzis nic takiego nie czuje. to chyba wszystko z moich spostrzezen. nie ukrywam ze bym sie ucieszyla widzac dwie kreski ale nie planowalam dzidziusia. stres tez odpada bo w moim zyciu ostatnio nic sie nie zmienilo, ani nie chorowalam. czy ktoras z was byla w ciazy mimo negatywnego testu??? moj powinien byl juz cos wykryc prawda??? co o tym sadzicie?

Gość sheriiidaa
zrob moze jeszcze jeden test? rano np. Ja raz jak bylam w ciazy zrobilam test pare dni przed @ i wyszedl niemal negatywny czyli mialam druga bardzo bardzo bladakreske no wrecz w sumie nie wiem jak ja sie jej dopatrzylam, a potem z 2 dni po terminie byla juz super mocna:P Ciekawa jestem jak teraz bedzie, w sumie ja to bym chciala byc w ciazy :)

Gość Nie umalowana :P
Współżyje z chłopakiem od 1.5 roku na stosunku przerywanym .. w ciążę jeszcze nie zaszłam .

Gość ChlopekRoztropek
@olciafer Testy sa wiarygodne, mozesz go powtorzyc dla pewnosci.

Gość aaadz
sheriiidaa Ja jestem już po zrobieniu testu...ujrzałam tylko jedną kreskę więc nie wiem skąd te objawy...muszę czekać do wtorku wtedy będę wiedzieć co mi jest.

Gość ankaa90
hej moja sytuacja wyglada nastepujaco. Otóz 18.02 mial miejsce stosunek niby bylo ok, okres przyszedl w terminie 10.03 ale od niedawna zaczely mnie nachodzic mysli ze moze jednak jestem w ciazy. Zrobilam w sumie 4 testy 2 po okresie, wczoraj jeden i dzis rano kolejny- negatywne. Czy jest taka mozliwosc ze testy nie wykrywaja ciazy? To bylby juz 7 tydzien Prosze o odpowiedz

Gość ChlopekRoztropek
@Anka Hej Aniu, przy takiej ilosci testow nie ma mozliwosci zeby wszystkie sie mylily. Dlatego mozesz byc spokojna ;)

@ankaa 90 Nie masz powodów do obaw, szkoda Twoich nerwów i czasu na te testy - jezeli masz regularny cykl i okres byl taki jak zawsze i w terminie to nie wiem skad Twoje podejrzenia. Zauzwazylas jakies zmiany w swoim organizmie?

Witam! Ostatnio kochałam się z moim chłopakiem (był to 8 dzień mojego cyklu przy cyklach nieregularnych 27-29dni) i on skończył w środku.. Teraz jest 17 dc a ja strasznie źle się czuje. Jestem cała rozdrażniona, boli mnie podbrzusze i kluje lewy jajnik. Czy to mogą być objawy ciąży ? Czy jest możliwosc zajścia w ciąze w 8 dc ?

Gość kallxxxona
witam dziewczyny potrzebuje pomocy.. niewiem jak juz zaczac. czytam wasze posty i w ogole i niektore sa takie inne znow przeczace innym echhh :( bralam tabletki anty micorygon przez pierwwszy miesiac i potem odstawilam je, poczym dostałam okresu, a terazmialam 2 dni i w ten okres ponownie zaczelam brac te pigulki lecz gdy okres mi zanikl to juz przestalam je brac bo niewiem co sie stalo, , i w chwili gdy on zanikl to w nocy kochalam sie z chlopakiem, czy to mozliwe zebym zaszla w ciaze? boze pomozcie..., niby zadnych objawow nie mialam, czasem tam boli mnie brzuch i mysle ze na okres ale jednak ciagle go niema a spoznia mi sie juz chyba z 2 tyg jak nie wiecej:(przy tym mam straszny ze tak powiem sluz,,., a piersi no coz niby sie nie powiekszyly ale jak dotkne brodawek to bola, dodam ze okres czesto mialam nieregularny, brzuch mam taki jakby wzdety wiec niewiem czy to moga byc objawy ciazy? blagam, przyznam szczerze ze pomimo tego ze nasz zwiazek jest ok i kochamy sie to niechce tego poniewaz niemam nawet pracy, moj chl jest bogaty, ale ja nie przywyklam do tego zeby zyc z czyjejs łaski, tym bardziej ze napewno chcialby zebym z nim zamieszkala a ja na to nie jestem gotowa zwłaszcza ze z nim mieszkaja rodzice.., nie jestem gotowa jeszcze na takie tempo, mam dopiero 19 lat:( Niemam odwagi isc do aptek po test , mieszkam w malej miejscowosci gdzie ludzie za dziecko przedslubne to zabijaja wzrokiem na ulicy,,.:( no coz ale bede musiala go kupic bo ta niepewnosc mnie zabije