Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hooope

aborcja studentka

Polecane posty

Witajcie. Jestem ciekawa, czy są tu studentki, które dokonały aborcji?

Gość W Y P I E E R D A L A J
!!! 😠

Gość ChlopekRoztropek
Trzeba myslec przed, a ni po. Istnieje wiele metod antykoncepcyjnych. a Jak juz jest za pozno, to urodzic i oddac do adopcji.

Gość kirsze
metody antykoncepcyjne czasami zawodzą. ja sama jestem ciekawa, bo przecież w takim przypadku należy działać szybko. nie byłabym w stanie usunąć dziecka, które jakby juz jest, bo zaczęło sie rozwijac itd ale zarodek tak i dlatego nie rozumiem, dlaczego u nas nie sa dostepne tabletki poronne jak w innych krajach. ile cierpienia, bolu by to zaoszedzilo i mlodym matkom, ktore nie chca rodzic i potem niechcianych dzieci, ktore trafiaja do sierocinca albo żyja w biedzie bez milosci.

Gość kirsze
a czy ktoras z was pytała ginekologa wprost jak to zrobic jesli np dowiedziala sie, ze jest w ciązy? czy trudno trafic na takiego, ktory pomoze?

Aborcja to bardzo kontrowersyjny temat, ale dostepne sa tak rozne srodki antykoncepcji, ze wydaje mi sie ze kazdy kto jest swiadomy i mysli nie musi byc postawiony w takiej sytuacji. Mamy przeciez dostepne srodki antykoncepcji awaryjnej, ktore NIE SA srodkami wczesnoporonnymi a moga byc zbawienne w sytuacjach podbramkowych.