Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inny punkt myslenia.

CENY PALIW w Polsce TVN - telewizja dla idiotów !

Polecane posty

Gość inny punkt myslenia.

Właśnie przed chwilą obejrzałem w TVN24 wiadomości, a po nich porównanie cen paliwa na świecie w powiązaniu z zarobkami w różnych miejscach globu. Prowadząca program smutno skonstatowała, że wypadamy "troszeczkę blado". Blado, bo dziennikarze TVN w ogóle nie znaleźli kraju, w którym relacje ceny paliwa do średniej zarobków byłyby tak fatalne, jak w Polsce. Zapewne niechcący dziennikarze TVN zrobili przy okazji głupka z wicemarszałka Niesiołowskiego, który wczoraj w tej samej stacji telewizyjnej bronił polskich cen, określając je jako mieszczące się w średniej światowej i w ogóle zrzucając winę za polskie problemy na światowy rynek. Zaraz potem pokazano stację "76" w Beverly Hills i tamtejsze ceny paliwa. Ceny w okolicach 5$. Widz nie dowiedział się jednak za jaką jednostkę objętości płaci amerykański kierowca. Prowadząca sprostowała więc mówiąc, że cena dotyczyła jednego galona, a to "troszeczkę więcej niż litr". Dokładnie tak, "troszeczkę więcej niż litr". "Troszeczkę więcej niż litr". Co może pomyśleć sobie typowy polski, najczęściej niedouczony, spożywca informacji TVN zgadując, co to jest ten "galon"? Może 1,20 litra. No, nie więcej niż 1,5. Tymczasem galon amerykański to ok. 3,79 litra. Zatem Amerykanin z Beverly Hills płaci za litr najlepszego paliwa "Super" ok. 1,33$. Podsumowując, przeciętny polski konsument może kupić za średnią pensję (ca 850 euro) coś około 680 litrów najtańszego paliwa, zaś jego amerykański odpowiednik ponad 2300 litrów najdroższego paliwa (ok. 3100$ średniej pensji). Rzeczywiście, to tylko "troszeczkę więcej". Brawo TVN! Zapytajcie Janów Kulczyków, skąd takie ceny? Wróć, przecież wy nadajecie "troszeczkę" dla idiotów, więc po co?!

Gość Przeciez w Polsce
jezdzi sie na gazie !!

Gość ffffffffffffffffffffffuck
Dlatego już w czerwcu wyprowadzam się do DE

Gość A tam na ciebie czekaja
z otwartymi rekami !!!!!

Gość bo tvn to telewizja
najbardziej zmanipulowana i najmniej wiarygodna... zdziwiło cie to? Mnie wcale :P

Gość sweett-
Wczoraj ogladalem czarno na bialym tez w TVN24 tez byla piekna manipulacyjna jazda tak sie zastanawiam czy naprawde ta stacja ma Polakow za idiotow ?!

Gość bo tvn to telewizja
nie musi mieć... wiekszośc Polaków nie mysli samodzielnie tylko powiela to co im w tv powiedziano - patrz poparcie PO która to partia demoluje kraj ekonomicznie od 4 lat

Gość bo tvn to telewizja
ptaśku jestem strasznym wrogiem pojęcia bydłu polaczkowemu aczkolwiek przyznaja, że jak czytam twoje posty to rozumiem na okolicznośc jakich ludzi zostało ono ukute :P

Gość telewizja zawsze kłamała
A kiedyś było tak pięknie ;). Niestety taki stan rzeczy to nie wina TVN ani TVP ani też wyłącznie rządu premiera Donalda. Niestety na "sukces" złożyły się wszystkie rządy po 89 roku. Stopa życiowa nam się podniosła ale na tle innych krajów rozwijających się wypadamy "blado".

wiekszosc polakow nie ma co sie oszukiwac to sa biedacy taka jest prawda ja mieszkam w stolicy i widze tutaj biedoty w huj a co dopiero gdzie indziej

Gość defi
TVN tylr juz glupst wmowil Polakom ze jak sie czyta forum propagandy PO onet to widac jakim tokiem myslenia pisza tam komentatorzy na forum przelewaja mysl TVN i wyborczej zero samodzielnego myslenia i wyciagania wnioskow !

Gość internationalxxx
Srednia zarobkow w Polsce 3000 zl litr paliwa 5 zl Srednia zarobkow na Zachodzie 3000 euro cena ropy 1.40euro U nas jest tak ,jak by na zachodzie mieli placic 5 euro za litr w stosunku do zarobkow A Polacy siedza cicho i placa ! Gdyby taka sytuacja byla na zachodzie to manifestacje by byly codziennie pod gabinetem premiera

Gość dwudziestopieciolatek
Ceny paliw w Polsce moga byc nizsze tylko po co rzad ma sie starac skoro takie media jak TVN WYBORCZA TOKFMI POLSAT wtluka w glowy Polakow ze tak ma byc i tak bedzie bo Polak nie mysli samodzielnie!

Gość to raczej wyznawcy pis
nie wiedzą ile to galon, bo siedzą tylko u mamy na piecu i zrzędzą :O ... ja lubię TVN, bo jest profesjonalnie zrobiony, ale na słowo nikomu nie wierzę :P ... a galon i mila, są dla mnie tak oczywiste - kilka razy mieliśmy auto ze stanów, że nikt mnie nie musi uświadamiać :D

Gość sweett-
To "troszeczkę więcej niż litr" przypomiało mi "metr sześcienny śniegu ważącego więcej niż tonę" o czym funkcjonariuszka Pochanke informowała po zawaleniu się hali w Zabrzu. Ale w tvn to normalne, że za rządów przyjaznej partii galon, to tylko trochę więcej niż litr. No chyba, że mierzyliby kompetencje, mołość i dobroć dla narodu ukochanej partii, to wtedy litry tych wzniosłych uczuć byłyby galonami. Co innego jak rządził wstrętny pisior. Wtedy nawet śnieg był cięższy od ołowiu.

Gość fafarafatuturu-
Argument wyborcy PO ! Jestescie tacy sami jak Niesiolowski tylko wulgaryzmami sie posluguje i mysli ze jest bystry i inteligentny!

Gość freebox:
Dokladnie wyborcy PO tak samo zachowuja sie na onecie jezeli braknie argumentow odrazu uzywaja wulgaryzmow i wyzwisk to jest ich tajna brona hahahaha

Gość to raczej wyznawcy pis
ha ja nie jestem niczyim wyborcą i nikogo nie popieram :D... ...ale w pisowcach drażni mnie to POUCZANIE, myślą, że ludzie Tv oglądają to słuchają jak chłop pańszczyźniany księdza! ...kochani to już nie te czasy :D dziś społeczeństwo obejrzy wiadomości i na 1 i na trwam i na TVN, w necie sprawdzi opinie na 100 stronach, przejrzy gazety... porozmawia ze znajomymi.... zanim w coś uwierzy ...jeśli tego nie zrozumiecie, nie zaczniecie szanować ludzi, to nigdy już nie wygracie...

Gość vivalldi
TVN sie calkowicie zeszmacil to jest telewizja jednej parti PO!!

Gość manipulatorska tv tvn
PRZECIEŻ TVN NIE PIERWSZY I ZAPEWNE NIE OSTATNI RAZ MANIPULUJE WYSTARCZY OGLĄDAC TROSZKĘWIĘCEJ NIŻ SAM TVN :)

Wolę mieszkać w Polsce pod rządami PO, niż w USA pod rządami Obamy, zobaczycie za niedługo będzie po amerykańskim śnie i bardzo dobrze :P

Gość kto to oglada
tez rzydoskitvn?:P

na tvn to się ogląda kabaret Szymusia Majewskiego i Wojewódzkiego, czy Powiatowego do wyboru.

Dla mnie to litr benzyny moze kosztowac i 20 zl ! A cukier 10 zl za kg ! Nie bede jezdzil samochodem i nie bede slodzil i nie bede jadl slodyczy !

Gość kto to oglada
kaziunio następny mlon :D i dziwić się że w POlsce jest jak jest, ech.. :P

Gość smiglidigli
a ja wole usa i obame:)

faktycznie, Majewski i Wojewódzki to wariaci,ale nieszkodliwy, Kaczor też ale bardzo szkodliwy.

Gość Levviattan.
a w czym Kaczor ci przeszkodzil wymien mi te jego szkodliwosc?