Gość Artystycznie tak Napisano Marzec 30, 2011 Mam pytanie odnośnie konwerterów makro :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hrabia Pomme de terre 134 Napisano 16 Maj ja miałem makro do obiektywu kitowego do lustrzanki Nikon problem w tym że aktualnie tylko stałek używam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hrabia Pomme de terre 134 Napisano 16 Maj 2 godziny temu, marawstala napisał: Stalki są właśnie bardzo ok. do makrofotografii: ) pierwszy jaki miałam to obiektyw manualny 28 mm ale trzeba dokupić pierścienie pośrednie... drugi stalogniskowy 100 mm mam już z AF więc można go wykorzystywać dk innego rodzaju fotografii ale do makr.o autofokus nie jest potrzebny bo włączony przy mikro ru.chach szaleje... lepiej go wyłączyć. Ten rodzaj fotografii wymaga cierpliwości (pośpiech trzeba wyeliminować). tylko mi się średnica nie zgadza bo to nie są pierścienie nakładane przed obiektyw tylko po Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hrabia Pomme de terre 134 Napisano 16 Maj (edytowany) i mam raczej obiektywy z AF bo aparat nie ma Edytowano 16 Maj przez hrabia Pomme de terre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hrabia Pomme de terre 134 Napisano 16 Maj naprawdę mam na obiektyw ale tera nie poszukam bo zostawiłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach