Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodaszkapski

BŁAGAM !!!DZIŚ W NOCY PRZYSZLO PO MNIE COŚ!!BOJE SIE..POMOZCIE..CZY TO ZMORA??

Polecane posty

Gość dodaszkapski

Wiem, ze mozeCIE nie wierzyc...ale ja nie umiem tego inaczej wytłumaczyc .... cos po mnie przyszło w nocy;(;(;(nie spałam....ale miałam sparalizowane całe ciało....chciałam krzyczec ale nie mogłam:(:(nie mogłam się ruszyć....czułam ze pomału spływa ze mnie zycie i staneło mi wszystko przed oczami.....wtedy coś weszło do pokoju przez otwarte drzwi....nie widzialam tego ani nie slyszalam ale czulam kazdy ruch tego i kazdy oddech, ktory był coraz blizej mnie....chcialam krzyczec zeby mnie nie zabierało....ale nie mogłam nic zrobić....wiedzialam ze odchodze z tego sWiata naprawde....czulam ze to juz moj koniec....a to cos a raczej ten ktos był juz przy mnie i wtedy w myslach zaczelam sie modlic (bo nie moglam mowic)....prosilam Boga zeby mnie nie zabieral....to byly sekundy i wtedy wrocilo czucie najpierw w nogach a potem w calym ciele....NIE POTRAFIE OPISAC JAK STRASZNE TO BYLO PRZEZYCIE I JAKI STRACH...pewnie dlatego serce tak teraz nawala....WIEM ZE SOBIE POMYSLICIE ZE MI SIE WYDAWALO I ZE TO MOZE BYŁ SEN.....ALE NIESTETY TO NIE BYŁ SEN:(:(:(.... .....aaaaa szkoda gadac....jestem jakas taka slaba dzis i zdolowana ze nie wiem....nie mam sily na nic, bo odrazu sie mecze i serce wariuje....

Gość ytutyugggsfdgdsgsdg
Wpisz w google paraliż senny i sobie poczytaj :P

Gość dodaszkapski
nie pilam nic:( mam problemy ze zdrowiem to fakt:(mam przepukline rozowru przelykowego i czestoskurcz serca i kregoslup chory ale czy to od tych chorób:( Boze mowie wam ze to cos mnie chcialo zabrac..nie wierzycie mi i myslicie ze jestem nawiedzona ale ja nie spalam ..to nie byl sen ..:(ja to czulam ..:(chcialam krzyczec a nie dalam rady i cale cialo zdretwione.. BLAGAM POWIEDZCIE MI Z CZEGO TO MOZE BYC?? BOJE SIE TERAZ SPAC W NOCY ..NIE ZASNE DZIS:(PLACZE POPROSTU NA SAMA MYSL..NIE ODDA NIC TEGO CO NAPISZE TUTAJ ..NIC NIE ODDA CO WTEDY CZULAM I JAKI STRACH:(MYSLALAM ZE JUZ UMIERAM :(

Gość jasne ze to paraliz senny!ja t
o mialam wiele razy!niemile to jest ale coz zrobic?!

Gość jasne ze to paraliz senny!ja t
wlasnie takie cuda dzieja sie przy chorobach kregoslupa!

Gość esteea@@@
to była Smierć - szykuj sie bo koniec juz bliski

Gość dodaszkapski
czyli to od kregosłupa??????

nie martw sie to tylko kostucha, swoja drog niezle sie musialas zapierac, ze zrezygnowala

Gość dodaszkapski
smiejecie sie ze mnie ale UWIERZCIE MI JA CZULAM ZE UMIERAM !!!NIE ZYCZE NIKOMU TEGO STANU !!NIE SMIEJCIE SIE BO JAK WAS TO SPOTKA TO SAMI MI PRZYZNACIE RACJE ZE TO KOSZMAR :(:(

Gość VERA PLACI TO WIE
HA HA HA ROZWALILO MNIE:):):)

kochana nie denerwuj sie tak, wiem co czulas, mialam to nie raz, dokladnie to samo co napisalas wyzej, tez sie balam cholernie bo to odczucie do przyjemnych nie nalezy.. jeszcze jak Ci serce wali jak oszalale i nie mozesz nawet jeknac.. to sie nazywa paraliz senny, poczytaj o tym, sporo jest informacji na necie

Mówią na to zmora nocna, moim dwóm bardzo bliskim znajomym to się zdarzyło, identycznie jak w Twoim przypadku i tez dopiero bo modlitwie puściło. Oczywiście nie chciałam wierzyć, ale jak zobaczyłam łzy w oczach podczas ich opowiadania to się przeraziłam, mówily wszystko ze szczegółami co do minuty. Niesamowite, pomogła im dopiero zmiana pokoju/mieszkania etc.

Gość dodaszkapski
dZIEKUJE KOCHANI..TYM CO MNIE ROZUMIEJA DZIEKUJE SZCZEGOLNIE.POCIESZYLISCIE MNIE..JEST MI LEPIEJ :(:( ALE SERCE NAWALA bo mam jeszcze ten czestoskurcz serca :(i niepotrzebnie mi sie serce bardziej niszczy tylko:( ALE Z CZEGO SIE BIERZE TEN PARALIZ CIEKAWE?

"Paraliż senny, który jest zjawiskiem normalnym podczas fazy REM, nie pozwala obudzić się z takiego czy innego powodu", powiedziała Phillips. Kathryn Hansen, dyrektor Centrum Zdrowego Snu przy szpitalu im Świętego Józefa, określa to w ten sposób: "Mózg budzi się przed ciałem". Czasami paraliż senny ma miejsce razem z sennymi halucynacjami lub "budzącymi snami". W wielu przypadkach ludziom się wydaje, że widzą mroczną lub groźną postać znajdującą się w ich pokoju, lub słyszą dziwne dźwięki, nie są jednak w stanie określić ich źródła. Niektórzy badacze hipotezują, że ludzie opisujący uprowadzenia przez istoty spoza Ziemi tak naprawdę doświadczyły paraliżu sennego połączonego z taką halucynacją. Doświadczenie paraliżu sennego połączonego z halucynacją "może być bardzo intensywne", powiedział doktor Kevin Nelson, neurolog z Uniwersytetu w Kentucky, który badał relacje między paraliżem sennym a doświadczeniem przedśmiertnym. "Ludzie mogą odczuwać nacisk na klatkę piersiową, nie pozwalający im oddychać. Mogą mieć uczucie, jak gdyby umierali". Nelson powiedział, że doświadczenie paraliżu snu jest "bardzo powszechne", trudno jednak określić, jak bardzo powszechne. "Uderzające jest to, że ludzie nie mówią o tym", powiedział Nelson.

Senny Paraliż (SP) jest medycznym uwarunkowaniem i zwykle określa się go jako zaburzenia snu. Objawy mogą czasem obejmować kompletny lub częściowy paraliż ramion, nóg i górnego tułowia. Senny Paraliż występuje prawie zawsze w momencie zasypiania lub wybudzania ze snu. Do najbardziej niezwykłych objawów SP zaliczyć można halucynacje wizualne i dźwiękowe często powodujące ekstremalne przerażenie i panikę. W przypadkach takich błędnie sądzić można, że zostało się odwiedzonym przez obce istoty lub złe moce.

Gość zalezy z jakiego punktu
ze strony magii,zabobonów jest to zmora. Wielu w mojej rodzinie dusiła pod roznymi postaciami. Z naukowego punktu widzenia jest to paraliz senny.

Gość do dodaszkapski
ta "śmierć" to poczucie zanikania iluzyjnego ego albo po prostu możliwość opuszczenia ciała. Poczytaj o podróżach astralnych, np. książki Roberta Monroe, ta postać zapewne byłaby niegroźna, więc modlitwa niepotrzebna, ale albo to coś co wypłyneło z podświadomości albo realny byt, tak czy siak strach ma wielkie oczy i gdyby był to realny inteligentny byt/istota to telepatycznie spokojnie się dogadasz :) więcej wiary i odwagi :)

Gość paraliz senny,zdarza sie tym k
torzy maja chore serce i kregoslup.koniec i kropka.

też miewam paralize senne, większość jest strasznie nieprzyjemna, ale raz było inaczej, całkiem ok, często podczas tego również słyszę kroki, głosy, czuję dotyk, ogolie obecosć kogoś, długa opowiastka, muszę się bardziej wgłębić w temat a Ty się nie martw to nie kostucha :) mózg robi różne psikusy :)

Gość o jaaaaaaaaaa
tez tak mialam, i to kiedys przez jakis czas co noc, oczywiscie ze uczucie do milych nie nalezy ale spokojnie to tylko paraliz senny;p ja pamietam ze czesto sie tak wlasnie budzilam lapal mnie ten paraliz a ja nogi albo reki nie mialam przykrytej koldra a w trakcie nijak wiec tez sie balam ale bez przesady nie obraz sie ale wydaje mi sie ze troche sie nad soba uzalasz - m.in swiadczy o tym to wymienienie chorob i ta panika ile masz lat?

Gość zorro spod tesco
Tez tak raz mialem, ale powiedzialem w myslach "wypierrdalaj" i mi przeszlo :classic_cool:

Gość teraz jest sezon
moja sąsiadka była w Niemczech jako opiekunka akurat była sama w tym domu spała przy zapalonej lampce o godzinie 3 w nocy obudziło ja uczucie zimnego wiatru i zsuwania kołdry obudziła sie i zobaczyła nad sobą pochylona postać nad łóżkiem i wyciągnięte ku niej ręce z długimi pazurami miała długie siwe włosy twarzy nie widziała bo były zakryte przez te włosy kture sie ruszały w kierunku okien od tej postaci było czuc chłód, ze strachu to chwyciła różaniec i zaczęła sie modlić do rana sie modliła bo sie bała ruszyć jak sie zaczeła sie modlic to ta postać sie oddaliła do kuchni i usłyszała jak lecą talerze i garnki rano dopiero zabaczyła ze to były naczynia było w kuchni i komurce wszystko porozwalane rano terz poleciała do pielęgniarki i powiedziała ze nie będzie tam nocować ona to wzieła wode swiencona i pokropiła całe mieszkanie dała figurkę matki bożej i dalej nocowała i to sie więcej nie powtórzyło kazałem jej żeby mi pokazała mi ten różaniec okkazało ze to był różaniec z medalikiem św Benedykta

Gość może to czary?
nadejdzie też czas falszywego "pokoju i bezpieczeństwa" - 1 Tesaloniczan 5:3 ,Daniela 8:25 , - powstanie również na krotki czas diabelska UNIA ŚWIATOWA - zwiedzeni ludzie popra ją i jej ostatecznego lidera - OBJAWIENIE JANA 13:1-18 , KSIEGA DANIELA 7:23 , Daniela 2:40-44

Gość Mam czas
Czytajcie niżej: 2010 - Trzecia Wojna Światowa, która ... ... rozpocznie się w listopadzie i zakończy w październiku, 2014 roku. Rozpocznie się dość typowo - od prowokacji i lokalnej wojny, gdzie zostanie użyta broń chemiczna ... tce dzisiaj, 13:59 To tego końca świata w 2012 nie będzie? pamiętacz dzisiaj, 14:21 dat nie znam- EWANGELIA MATEUSZA 24:35-36 , biblijny ... ... koniec świata to nie koniec ludzkosci i planety ale koniec grzechu , zła i bezboznych - proroctwa vangi czy innych tego typu ludzi to proroctwa fałśzywe - jedynie ... Mateusza rozdzi... dzisiaj, 14:30 100 / 100 , "Potem usłyszycie o wojnach i wieści wojenne. ... ... Baczcie, abyście się nie trwożyli, bo musi się to stać, ale to jeszcze nie koniec. (7) Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko ... bingo dzisiaj, 15:21 przeczytajcie Biblia jest prawdą dzisiaj, 16:05 ................ 1000 / 1000 dzisiaj, 16:12 zgadzam sie , tylko proroctwa biblijne sa prawdziwe junior dzisiaj, 16:57 więcej jodyny już nie pij :PP rp dzisiaj, 14:23 słuchajcie starych bab. dobrze na tym wyjdziecie. pozdro! yapko dzisiaj, 14:25 fałszywe przepowiednie - jedynie proorctwa biblijne sa ... ... bezbłedne a zapowiadaja one min : - UNIE ŚWIATOWA - człowieka który zwiedzie wielu ludzi - fałszywe potezne cuda - fałszywy "pokoj i bezpieczenstwo" ... wierzmy Ewangelii dzisiaj, 14:28 Ostatnio slyszalem,ze konca swiata nie bedzie w 2012 bo ... ... sie pomylili w tlumaczeniach ahahha dzisiaj, 14:30 Po pierwsze, nie Baby Vangi a Baby Jagi. Po drugie, ... ... przepowiednia głosi: Gdy chatka na kurzych nóżkach obróci się przodem do lasu nastaną dni ostateczne, nikt nie będzie znał dnia ani godziny a Smok Horynycz i Kościej ... Ambroży Wybiegałło dzisiaj, 14:40 A gdzie mowa o polakach narodzie wybranym i Polsce od ... ... morza do morza??? brainiak dzisiaj, 14:40 Ostatnio Wanda mówiła że jak kładzie się w butach spać to ... ... ją rano głowa boli. kredo dzisiaj, 14:42 A ta Baba Vanga to twoja żona czy teściowa? Jeżeli tak to ... ... ci współczuję fish1 dzisiaj, 14:50 a nic nie mówiła ta baba Vanga o cukrze? bo nie wiem czy ... ... mam zamówić ten niemiecki tańszy z dostawą niż nasz jak go kupie osobiście w sklepie? jaki tam gość t... dzisiaj, 14:54 coś kiepawe proroctwo. w 2010 nic się nie zaczęlo. mamy ... ... 2011 i żadnej wojny. póki co ludzkość prędzej wymrze bo podcina gałąź na której siedzi, czyli niszczy naturę. wystarczy opad radioaktywny z jednej elektrowni i ... klakson dzisiaj, 15:08 2010 - Trzecia Wojna Światowa, która rozpocznie się w ... ... listopadzie i zakończy w październiku, 2014 roku. Rozpocznie się dość typowo - od prowokacji i lokalnej wojny, gdzie zostanie użyta broń chemiczna (i/lub ... adamo dzisiaj, 15:12 no czekają aż sie poprawia, jak nie to walną bombke ... ... kieszonkową na trójmiasto kolebke rozrabiaków,a pużniej w okolice plocka i w kibel by śmierdziało Kargul z Pawlakiem dzisiaj, 17:32 Jedno nie pasi... Chiny sa na półkuli północnej - więc jak ... ... maja wojować z Europą jak już ich nie będzie. No dzisiaj, 15:27 Opad radioaktywny nastąpi w odległym od źródła wybuchu, ... ... naszym rejonie, ale Chiny też są znacznie na Północnej półkuli, tyle, że u nich 2% znaczy więcej ludzi. Będę chyba cały czas chodzić pod parasolem: modlitwy i ... Stokrotka dzisiaj, 15:39 Baba to może przepowiadać conajwyżej czy placek wyrośnie. ... ... Żaden myślący facet nie będzie słuchał babskich przepowiedni ja to znam Babe Jage czy jakos no ale co... przeczytałem tylko 2010 i już się nie zgadza. ... ... Nie rozpoczęła się 3wojna światowa. Coś ta łegełege nie za bardzo z przepowniedniami. nie czytalem, ale powiedzmy, ze przepowiednia sie zgadza - ... ... no i co w zwiazku z tym? Jezeli przepowiednie sa prawdziwe, to znaczy ze sie spelnia, a jezeli sie spelnia, to znaczy, ze nie mamy na nie wplywu. bo jezeli ...