Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddbhbdbz

Wypowiedzenie z pracy

Polecane posty

Gość dddbhbdbz

Dzisiaj dostałam wypowiedzenie z pracy z 14dniowym wyprzedzeniem, Moja szefowa od czasu kiedy dowiedziała się że szukam innej pracy zaczeła się na mnie mścić( zadzwonili do niej po rozmowie kwalifikacyjnej aby wystawiła mi opinie - wystawiła ale negatywną) zawsze wykonywałam swoją prace sumiennie nie chodziłam na jakieś zwolnienia oczywiście zdarzały sie drobne wpadki ale nie były na tyle poważne żeby mnie zwolnić. Do tej pory znosiłam humorki szefowej ale od tego momentu czepiała się o wszystko aż tu ta wiadomość-14dniowe wypowiedzenie . Czy mogła tak zrobić , bez uzasadnienia zwolnić ,mnie z pracy, a umowe miałam do końca roku

Gość to obchodzivsv
jak beda chcieli to UZASADNIENIE ZAWSZE ZNADJA>

Gość dddbhbdbz
no właśnie ona mi tłumaczyła że się odnaleźć nie mogę(chociaż wcześniej była zadowolona z mojej pracy) tyle że ja już dostałam wymówienie i ma ono 3 linijki żadnego uzasadnienia a przecież sobie szefowa już nie dopisze.

Gość moze jesli w umowie
bylo o zwolnieniu z 14dniowym wypowiedzeniem obu stron to nie musi miec zadnego uzasadnienia. nieładnie tylko postąpiła tym, że wystawiła negatywną ocenę skoro to nie prawda, tym złamała Twoje prawa

Gość dddbhbdbz
to co mi daje to że miałam umowe do końca roku, myślałam że może zwolnić mnie tylko dyscyplinarnie

Gość praca przez internet
Jeśli siedzisz w ciągu dnia długo przy komputerze i masz stały dostęp do internetu to sprawdź jak łatwo i bez wysiłku można na tym troszkę dorobić.Nie są to wielkie pieniądze, ale zawsze coś.. Zarabiasz na wyświetlających się reklamach. Wystarczy mieć włączony komputer: http://www.20dollars2surf.com/?ref=250275

Gość prawolewo
kto ma umowe na czas określony czyli np na rok albo na 6 lat itd może zostac rozwiązana z nim umowa o prace bez podania przyczyny z dnia na dzień bez dwu tygodnowego czy miesięcznego wypowiedzenia niestety nie interesujecie się prawem pracy i tym co rząd wam wprowadza za plecami wolicie słuchać głupot Kuby Wojewódzkiego ,i wojenek Tuska z Kaczyńskim a potem piszecie rady innym żeby szli do PIP po rade i pomoc .PIP nic nie pomoże bo prawo pracy jest nie dla pracownika ,to pracodawcy wolno wszystko

Gość umowa na czas określony
czas do 2 lat przy umowie od 6 m-c obowiązuje 2 tyg wypowiedzenia

Gość malaaaaaaaa
moja siostra zostala zwolniona z pracy z dnia na dzien bez podania przyczyny-tak poprostu! Pozwala kolesia za zwolnienie bez podania przyczyny, za nadgodziny ktorych jej nie wyplacal, za mobbing. Wygrala-dostala okolo 15tys odszkodowania!!!!

Gość najważniejsza jest marycha
2 tygodnie temu zwolniono mnie bez podania przyczyny z dnia na dzień umowe miałam do 2o16 r nigdy nie było na mnie żadnych skarg nie chodziłam na zwolnienia byłam dobrym pracownikiem ,byłam w PIP i tam mnie poinformowano że tak mogli postąpić zgodnie z przepisami.

Gość nnnnnniiiiiio
moją koleżankę też zwolnili z dnia na dzień nie podając przyczyny jej szef zadzwonił do niej w piątek ,że w poniedziałek ma już nie przychodzić do pracy bo będzie rozwiązana umowa,też była w PIP i też powiedzieli jej że wszystko odbyło się zgodnie z prawem . Pierdziele taką wolność i demokracje moja koleżanka znalazła się w tak trudnej sytuacji że nikomu nie życze ,