Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BRESLAU

niechce juz tego dziadostwa

Polecane posty

Gość BRESLAU

nie chce i juz nie mam sił na to co sie dzieje w polsce,mam chec z rzec sie obywatelstwa i basta,niewiem jakie sa tego konsekwęcje,ale na normalne zycie juz wiem ze nie mam szans.Oprócz długu alimentacyjnego mie mam meldunku od 19 roku zycia,teraz mam 37 i dalej mam wielką chałe,moje wysiłki na dorobienie sie pełzna na niczym więc jaki sens dalej to ciągnąć.....koszta przewyzszają zarobki,zycie ,wynajem itp ....obłęd,na szczescie silny charakter nie pozwala mi sie ztoczyć i nadzieja ze kiedys siade w swoim i na swoim daje motywacje psychiczną,ale jak długo? i dlaczego?musze tak sie starac...do kiedy? gdzie ku r wa,złodziej i polityk w tym kraju mają za je biste fory,nie dziwie sie ludzom któzy wzieli noge za pas,podziwiam ze mieli odwage i karte postawili na jedno.Jaki pracodawca przyjmie do pracy gdzie nie mam maldunku?,zawsze pytania,a dlaczego a moze złodziej a nie przyjmie bo przepisy wiec jak mam zyc? po h..uj mi te obywatelstwo jak i tak lipa z pracą mieszkaniem zyciem i zarobkami,bo wszystko opiera sie na meldunku...........zrzec sie obywatelstwa OK ale co dalej,gdzie szukac normalnego zycia?czarna magia!!!!!!!!!!!!!

Gość no to po problemie
a dlaczego brak jakiekolwiek meldunku? Kloszardem jesteś z wyboru czy o co chodzi?

kolejny nieudacznik co zwala winę na wszystko tylko nie na siebie było się nie bzykać to byś długu alimentacyjnego nie miał. Polityk za ciebie na babę nie wlazł

Gość dupa z ciebie nie facet!!
kurwa 18 lat żyjesz bez meldunku? a co ty robiłeś przez te 18 lat? dlaczego w wieku 19 lat matka i i ojciec ciebie wymeldowali? Przecież miałeś rodziców - prawda? Skończyłeś jakąś szkołę? Dlaczego w wieku kiedy miałeś 19,20,27,30,35 lat nie wystąpiłeś do gminy o przydzielenie tobie mieszkania czy też lokalu-należało złożyć wniosek,umotywować chociażby brakiem stałego meldunku który potrzebny jest przy zatrudnieniu-dwa razy w roku należy taki wniosek odnawiać i CHODZIĆ PRZY TYM !! Co ty robiłeś? przez 18 lat? Z czego się utrzymywałeś? Masz dług alimentacyjny? Kurwa mać chłopie-gdybyś uczciwie pracował to zapewne miałbyś po tylu latach awans,dobra pensję z której opłacałbyś zasądzone alimenty a resztę miałbyś tylko dla siebie!! Ze stałej pracy można się utrzymać i wziąć kredyty na mieszkanie. Jeśli nawet tu nie mogłeś znaleźć zatrudnienia mogłeś jak większość szukających pracy wyjechać do Niemiec czy do Anglii i tam podjąć pracę która dałaby tobie możliwość spłaty zadłużenia i godnego życia ( nawet jak w Anglii byś zarabiał jako zamiatacz np sieci Tesco zarobiłbyś przez agencję pracy 1200 f-pokój w Londynie kosztuje 100 f tygodniowo,wyżywienie drugie tyle,alimenty 200 f x minimum 4 zł=800 zł i jeszcze tobie zostaje!!!) Ale chłopie musisz się wziąć za robotę-odpowiedzieć sobie na pytanie" "co potrafię","co mogę się nauczyć","czego na prawdę chcę" Odpowiedz sobie co zrobiłeś do tej pory aby tobie było lepiej? Co ciebie w tym kraju na które tak psioczysz trzyma? Twoje życie w twoich rękach!!

Gość lamella
Nie rozumiem problemu z tym meldunkiem, moja koleżanka nie ma od wielu lat (wymeldowała się przy sprzedaży mieszkania, dotąd się nie zameldowała nigdzie) - i jakoś problemów z pracą nie ma. W US rozliczamy się wg miejsca faktycznego zamieszkania, więc czemu to miałoby być jakąś przeszkodą?

Gość Jasiek______
A w czym ci obywatelstwo przeszkadza? Mając polskie, zawsze możesz liczyć choćby na elementarną opiekę medyczną, jeśli jesteś np. bezrobotny i ubezpiecza cię urząd pracy. Bez tego nie będziesz miał nawet tego. Bo nie licz, że znajdzie się jakikolwiek kraj, który obywatelstwo ci da. Tak dobrze, to nie ma. Urodziłeś się w Polsce, a więc tu jest twoje miejsce, nie uciekłeś przed śmiercią z Somalii, na żadną pomoc humanitarną się nie łapiesz. No chyba, że masz kupę szmalu i nie chcesz mieć polskiego obywatelstwa, bo chcesz sobie kupić obywatelstwo innego kraju (niektóre kraje obywatelstwo sprzedają). A to co innego. Ale w twojej sytuacji, pomyśl, kto cię będzie chciał i co ci rezygnacja z obywatelstwa przyniesie? Umiesz myśleć, czy żyjesz mrzonkami? Bo prawda jest taka, że dla nikogo bozia miejsca na tym świecie nie przygotowała. Ale każdy dostał od bozi rozum, dwie ręce do pracy i jak tylko potrafił swoją pracowitość wykorzystać, to mu się powiodło. Co ty zrobiłeś w życiu, żeby mieć lepiej? Co poświęciłeś dla tego, żeby żyć inaczej? Zmarnowałeś życie i masz pretensje? No to pretensje miej, ale tylko do siebie samego.

Gość półdfebil
jak zwykle nie pojął zmuś sie trochę płaczący do myślenia bez mózgu

Tłumacz półdebilu. Dobra - nie tłumacz. Za głupiś. Ktoś wytłumaczy?? \ :) p.s. Jaja z wAMI mam po same pachy :classic_cool: :classic_cool: