Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem że jestem nieobyta

mail do wykładowcy co napisać

Polecane posty

muszę wysłać maila do wykładowcy - wysłać swoją pracę w załączniku. Czy w treści mam coś napisać, a jeśli tak, to co? Nie mam nazwiska w swoim mailu, więc muszę w sumie coś zrobić, żeby wiedział, ze to ode mnie. Pomóżcie! :-)

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
witam, przesyłam moja prace pozdrawiam +++++ +++++ studentka Iroku, kierunek +++

Jesteś pewna, że słowo "witam" będzie odpowiednie? Jakoś mi nie pasuje..... A za resztę - dzięki.

Gość bghgh
przyjmuje sie, ze witam mowi szef do pracownika etc. wiec lepiej napisz dziendobry. ja zwracam duza uwage na takie rzeczy i jesli ktos. kto jest nizej ode mnie w hierarchii tak do mnie pisze to inaczej traktuje... i jesli masz adres mailowy typu kiziamizia99@costam.pl to lepiej go zmien na jakis powazny.

Gość bloody sunday
tylko nie WITAM !! - tak pisza naprawde nieobyte mlotki napisz: Dzien dobry Przesylam Panu swoja bla bla bla Z powazaniem XY

Gość tak, lepiej dzien dobry
🖐️

No nie - żadna kizia mizia ani inny cukiereczek :-) Ale można dodać tytuł? Dzień dobry panie doktorze, profesorze itd?

O fotce na pewni nie zapomnę :-P w końcu chcę piątkę dostać!

Gość nie dodawaj tytulu
po prostu "dzień dobry"

Gość a jak nie jest prof?
:o

dzięki! Coś wykombinuję! Oczywiście, że będę zawsze szukać porad na kafe! Najważniejsze, że je znajduję :-D 🖐️

Gość eeeee tam witam
zacznij od "dzien dobry", ewentualnie "dobry wieczor" (w zaleznosci od tego, o jakiej poże piszesz. To wiąże się również z odpowiednim zakończeniem "do widzenia", tudzież "dobranoc" - jesli pisalas "dobry wieczor" na przywitanie. Pozdrawiam

Gość eeeee tam witam
porze* hehe, sorki:D:D

Gość baskabas
nie pisze sie zadnego 'dzien dobry' ani 'dobry wieczor' wlasnie dlatego, ze nie wiadomo,kiedy ktos odczyta ta wiadomosc. i zadnego 'witam', bo takiego sformulowania moze uzyc osoba stojaca wyzej w hierarchii odpowiadajac na twoja wiadomosc. to sa drobiazgi, wiadomo, ale wbrew pozorom wykladowcy zwracaja uwage na takie rzeczy. jestes wkoncu na studiach, masz ambicje miec wyzsze wyksztalcenie, wiec powinnas nabrac troche oglady i lyknac savoir-vivre'u. napisz po prostu "szanowny panie profesorze/doktorze, w zalaczniku przesylam moja prace licencjacka/magisterka/zaliczeniowa. z powazaniem imie i nazwisko, kierunek, rok, grupa" i wsio

Dziękuję jeszcze raz - właśnie najbardziej o ten początek mi chodziło. :-)

Gość sfhushfusdhfusdhfush
Zmień sobie maila oficjalnego, z imieniem i nazwiskiem w adresie. Przecież nie napiszesz z adresu zabusia@buziaczek.pl.

Gość Bronek Wierciwąs
studenci przyszłość narodu! :D

Gość eeeee tam witam
ratowniczka ile masz lat???

ohoo i teraz mi sie dostanie reprymenda jaka to jestem nieodpowiedzialna:) napisalam ze do tego jednego...do pozostalych jak juz trzeba bylo cos napisac bylo na prawde oficjalnie,typu dzien dobry bla bla.. mam juz/az /dopiero cwierc wieku.:)

napisz po prostu "szanowny panie profesorze/doktorze, w zalaczniku przesylam moja prace licencjacka/magisterka/zaliczeniowa. z powazaniem imie i nazwisko, kierunek, rok, grupa" i wsio dzieki ale ja jestem z miasta, wiec chyba nie moge nazwy wsi wpisywac? czy musze? ale jak tak to jaka? wiele osob ode mnie jest z tej samej wsi.

Gość eeeee tam witam
ni nie ratowniczka, ja tez pisze witam i mi ez tak pisali nauczyciele, ja sie pytam z innego powodu, chodzilo mi o to ze uz skonczylas jedne studia i chcesz jeszcze na medycyne i chcialam wiedziec ile masz lat po prostu

Gość Taka jedna wiedźma
Tylko nie pisz witam!!! Kiedyś jedna doktorka na ćwiczeniach dała godzinny wykład jak to tępi studenci piszą do niej witam jak do koleżanki...

Gość eeeee tam witam
a jak do nad przychodzil profesorek i mowil na wejsciu "witam panstwa" to tez nie kulturalne bylo z jego strony? Czy brak wychowania?

Gość paschalina
żadnego witam!!! mail do wykładowcy zaczyna się od Szanowny Panie/Szanowna Pani [pełen tytuł], później piszesz że przesyłasz pracę, koniecznie napisz na jaki to przedmiot bo czasem wykładowca jest... hmmm.. roztargniony ;) i może nie skojarzyć. Na koniec: z poważaniem albo z wyrazami szacunku- imię, nazwisko, rok, kierunek, wydział i ewentualnie grupa.

Gość paschalina
witam państwa nie jest niekulturalne jeżeli pada przy spotkaniu. korespondencja formalna (a mail do wykładowcy to jest korespondencja formalna) wymaga pewnych schematów i zachowania form. a jeżeli w mailu używa tego wykładowca, cóż, jest wyżej w hierarchii, więc mu wolno, student musi się trzymać formy oficjalnej. napisać witam i pozdrawiam, to można w mailu do znajomych albo do rodziny.

Gość gość
A mnie zastanawia jedna kwestia, mianowicie podpis, jeżeli wiadomość nie jest wysyłana z prywatnego maila, tylko tzw. grupowego czy jest czymś niewłaściwym jeżeli podpiszemy się jako np studenci, kierunek, rok, gr, pisząc maila z prośbą o przesłanie materiałów. Wg mnie nie ma to znaczenia, bo równie dobrze ktoś mógł wysłać takiego maila podpisując się czyimś imieniem i nazwiskiem, zwłaszcza że do takiego maila ma dostęp często ok. 30 osób, inna sytuacja jest oczywiście jeżeli wysyłam wiadomość ze swojej prywatnej-oficjalnej poczty.