Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama bez pieluch

Moja córka juz bez pieluch-zdziwienie wszystkich

Polecane posty

Gość Mama bez pieluch

Moja corka ma 8 miesiecy i juz tak konkretnie nie musmy jej zakladac papmersiakow, kazdy sie dziwi i uwaza ze nienormalne,. Miesiąc temu uczylismy ją na nocnik sadzac,teraz regularnie pokazuje na nocnik jak ma potrzebe, sama juz chodzi, jeszcze ani razu się nie zmoczyła. Ciekawe kiedy nastapi efekt tzw bunty i zacznie lac, bo slyszalam ze male dzieci tak mają, ze napoczątku ejst wszystko cacy a poźniej cos odbiła i od zera sie zaczyna, może unikniemy tego. Pediatra mowil ze zadnko sie zadzra aby w tym wiku juz dziecko kontrolowalo swoje potrzeby. Czy któras z was te ztak ma? Uwazam że im wczesniej zaczelismy odzywaczjac od pieluch tym lepiej, bo podobno starsze dziuecisa bardzie "uparte" i jest ciężej. Narazie od ponad mieiąca efekt jak najbardziej pozytywny, sama woła, i siada na nocniczek :) Jestem sczęscliwa, bo mam starsze dziecko i przestało sie moczyc dopiero gdy miało ponad 3 lata, za poźno zaczelismy odzwyczajac starsze,i był problem, długo to trwało,skolei z tym drugim fajnie , szybko, sprawnie przebiega. Ile kasiory się zaoszczędzi :p

Gość taaaaaaa wiesz co
takei bajki to se dzieciom opowiadaj:P

Gość Ze starszymi wiecej roboty
zazdroszcze, ale to prawda, starsze w brew pozorom trudniej oduczyć, często starsze sa bardziej leniwe Moja miala 4 lata to tez potrafiła w majtki zrobic, i nie było to powodem choroby, tyylko jej sie nie chcialo isc do toalety, planuje drugie dziecko, i bede sie starala odpieluchowywac jak skonczy roczek

Gość Mama bez pieluch
Bajki to opowiadam dzieciom na dobranoc, tu pisze najzupelniejsza prawde, przysięgam na moje dzieci, Pozatym miala 7 miesiecy kiedy zaczela chodzic, teraz juz twardo i bez kiwania lata po domu, rozwija sie normalnie, ani nie ejst przerosnieta, ani zbyt mala

Gość cegla1998
bardzo dobrze zrobilas,moj syn byl uczony przed roczkiem na nocnik ,troche zalapal ale calkowicie cez pieluch nawet na noc to nauczyl sie jak mial 1 rok i 9 mies.

Gość tak to wyglada
mam drugie dziecko i uwazam ze im wczesniuiej odzywaczajc tym lepiej, ze starszym jest wiecej rpoblemow tez uwazam, ciezej parolatka odzwyczaic niz 2 latka Moje starszy przestalo sie moczyc gdzies tak ok 5 lat (katastrofa), a te drugie ma niespelna 2 latka i jest fajnie, niekeidy od czasu do czasu jeszcze zmoczy majtki, ale sie nie zalatwi , jestem zadowolona

Gość jakos nie chce mi sie w to
wierzyc. jeszcze w to chodzenie to moze bym uwierzyla, chociaz 7miesieczne dziecko juz chodzace to naprawde bardzo rzadko sie zdaza, ale juz wolajace siku i nie potzrebujace pieluchy to napewno nie uwierze, chocbys nie wiem jak mnie przekonywala

Gość Mama bez pieluch
Nie woła siku, bo jeszcze nie umie, prawie nic nie mowi, ale albo paluszkiem wskazuje, albo sama siada nieraz tak dla zabawy, i mimowolnie sie wysika, ale czesto ja lub mąż ją sadzamy co 2 godziny, i ani razu mokrych gaci nie miala :p

Gość mała stoki
He he do księgi Guinnessa z Twoim dzieckiem,zaraz mi się szwagierka przypomina dziecko miało ledwo pół roku ale ono sika na nocnik,bo posadziła przy mnie dzieciaka zaraz po wstaniu (spaniu),to logiczne ze dziecko nasikało!długo to nie potrwa jak zacznie Ci lac w gacie:)

Gość mała stoki
no własnie sadzacie ją,zobaczysz raz sie zapomni posadzić ją i siusi bedzie w majtach,nie pisze tego złośliwie ale taka prawda!

Gość ......,....,.....,
moja szwagierka uczyła też synka i jak miał 9 miesięcy to już nocniczek tylko powstał problem... jak miało ponad rok mamusia jego trafiła do szpitala (dośc długo leżała) no a tatus jak to tatuś nie pilnował tak dziecka i w majtki sikało... niedopilnowanie.... Dzieci któe szybko siadają na nocnik to ponoc z powrotem po jakims czasie zaczynaja w majdy robic bo uczą się nowych rzeczy że niby od tego ale jaka prawda to ciort wie

Gość trochę ZDZIWIONA
MNIE DZIWI JEDNO...8-mio miesięczne dziecko już chodzi???? no to wcześnie...piszesz że nawet 7 m-czne a już chodziło....hmmm co do pieluch trudno mi uwierzyć bo rozumiem ze siedzi na nocniku i zrobi co trzeba...W TO UWIERZĘ ale w to że SAMA KOMUNIKUJE ZE CHCE NA NOCNIK?....jak to kokunikuje mówi juz???? czy idzie do nocnika? a jak jesteście na spacerze lub poza zasięgiem nocnika? co wtedy MÓWI 8 miesięczny maluszek?

Gość Mama bez pieluch
od ponad miesiąca jeszcze nie było wpadki, skolei moja starsza ma teraz 5 lat i potrafi lekko miec mokre majtki, nie zeby była cała obsikana, no ale zapoźno ta starsza uczylismy. Ogolnie starsza normalnie chodzi do toalety, lecz niestety ma wpadki, skolei młoldsza jeszcze nai razu, aby jej sie to nie cofnelo, a czytalam ze czesto sie zdarza ,ze wszystko eset w porządku a z jakiejs niewiadomej przyczyny zaczyna sie od początku nauczanie

Gość Mama bez pieluch
do...trochę ZDZIWIONA " Przeczytaj moj post z 16:49 :-)

Gość ......,....,.....,
moja córka miała 7 mieisęcy jak zaczeła stawiac pierwsze kroki ..a gdy 8 miesięcy to już ładnie... ja ponoc jak miałam 6,5 miesiąca ale odbiło mi się to troche bo miałam straszne krzywe nogi i musiałam po specjalistach jeździc .. niech każdy myśli jak chce .... nie uwierzy póki sma tego nie przeżyje

Gość trochę ZDZIWIONA
doczytałam i uważam ze jak jesteście konsekwentni to sadzajcie ale jak dla mnie to za małe dziecko i jeszcze nie wie "o co w tym wszystkim chodzi" roczne to juz prędzej bo jak zapomnicie o sadzaniu to NA PEWNO ZROBI W MAJTECZKI bo sama nie ściągnie no i wiecznie w zzasięgu tego nocnika... to jest możliwe ale to pedzej czy później Was zmęczy

Gość trochę ZDZIWIONA
a co do chozdenia pzrecież 6 miesieczne dziecko powinno się sazdać...ba...samo powinno to zrobić nic na siłe! a co tu mówić o chodzeniu? dzieci na tym etapei co najwyżej raczkują w to na prawdę cięzko mi uwierzyć prędzej w ten nocnik uwierzę..naprawde nic mi do tego...nie zazdroszczę...bo nie ma zcego ta wieczna kontrola nie wiadomo do jakiego miesiącaa jest dośc stresujaca

Gość to fajnie :DdD
Moja miała 11 miesiecy kiedy juz jej w ogole nawet na noc nie zkladalismy pieluch, a zaczela chodzic zaraz po roczku , lecz raczkowala od 6-7 miesiąca

Gość anna topolewska...
a co dziewczyny zazdrosne jestescie? :) kazdy robi jak uwaza za najlepsze dla dziecka. ja jestem po pedagogice i osobiscie uwazam, ze dziecko jest psychiczbie gotowe ok 18 miesiaca zeby zaczac uczyc nocnika, ale to jest teoria, a od niej sa wyjatki

Gość taaa jasssne
gratuluje! to duzy sukces. teraz tylko nie zaniedbajcie nocnikowania a bedziecie miec z glowy pieluchy raz na zawsze:)

Gość po pierwsze
Na uniwerek ją zapiszcie jak taka mądra. Boże co to ludzie wygadują i jeszcze myslą, że ktoś w to uwierzy. Nawet jesli udało się takiemu dziecku zrobić siusiu do nocnika to był PRZYPADEK. Takie dzieci nie są w stanie nauczyć się panowania nad potrzebami fizjologicznymi. Jest to potwiedzone przez specjalistów.

Gość Mama bez pieluch
To jak to wytlumaczysz ze od miesiąca ani sie ie zalatwila a ni nie zesikala w majtki???dziwny zbieg okolicznosci?? nie sądze

Gość sfcsfse
8 miesięczne dziecko może już chodzić. Ponoć mój brat bardzo szybko zaczął, za to ja długo chodziłam na czworakach i stosunkowo późno zaczęłam chodzić - ale ;) już wtedy wiedziałam co robie - mam teraz nogi jak gazela. Nie ma to jak zadbać o siebie zawczasu hehe ^^

Gość sfcsfse
po pierwsze - daj spokój Statystyki to tylko statystyki... To jak ze średnimi zarobkami polaka. Każdy rozwija się w swoim tempie

Gość moja corka mam nick
zaczela chodzic od 8 ,5 miesiaca i w to wierze..Natomiast od 6 jest regularnie wysadzana na nocnik a teraz ma 14 i jeszcze musimy uzywac pampersow ,choc juz potrafi przyniesc nocnik..Ale czy 8 miesieczne dziecko mhhhhhhhhhhy...

Gość co jak co
ale zazwyczaj "chodzeniem" przedumne babska nazywają pierwsze proby wstania dziecka trzymającego sie czegos tam, a tego chodzeniem nazwac nie mozna. Po drugie pediatrzy (3 konsultacje) zgodnie twierdzili ze nie ma sie z czego cieszyc, poniewaz jesli dziecko w tym wieku jest na tyle sztywne ze proboje wstawac to znaczy że ma problemy z napięciem mięśniowym A po trzecie to wyjaśni mi moze ktoś co to za dziwne zwyczaje z tymi wyscigami? niedlugo 3- miesieczne dzieci beda chodzic i mowic. To jest jakies zagluszanie wlasnych kompleksow czy jak? dlaczego nikt nie moze sie cieszyc z dziecka takiego jakie jest tylko na sile wciskac innym jakie jest wyjatkowe i genialne? i tak nikogo to nie obchodzi i po cichu za plecami sie w głowe puka

Gość moja corka mam nick
A wysadzamy bo bardzo to lubila od poczatku jak dostala nocniczek i zawsze cos tam bylo jak posadzilismy,nie wymagam by juz sygnalizowala mi o kazdym siku,ale oswojona z nocniczkiem niech bedzie :)Kojarzy go z robieniem siku i biciem brawo :)

Gość moja corka mam nick
A co jak-moja corcia urodzila sie dosc spora i wszystko szlo jej szybciej starsza zaczela stabilnie chodzic w 12 miesicu a mlodsza 8,5 samodzielnie nikt jej nie zmuszal..Poprostu wstala i poszla (przy meblach chodzila od 7 miesiaca,raczkowala 5,5) Moj M tez podobno szybko chodzil...

Gość 8m dziecko sika na nocnik dobr
y zart to w ramach prima aprilis? to ze chodzi to uwierze aczkolwiek nie ma sie czym chwalic bo dzieci ktore tak szybko chodza maja potem problemy z krzywiznami glownie kregoslupa i wrecz powinno sie maksymalnie ograniczac im chodzenie, mojej znajomej 7m synek zaczal chodzic tak szybko i po 2 mcach wyladowala z nim na operacji przepukliny :( fakt ze co to znaczy chodzenie u takiego malucha? po otwartej przestrzeni? nigdy nie spotkalam takiego dziecka zwykle te maluchy chodza trzymajac sie czegos a to tak na prawde to nie jest chodzenie, a sprawa nocnika jest niedorzeczna! owszem tak jak wpisy wyzej jest mozliwe ze sadzasz czesto to dziecko zrobi ale to nie jest kontrolowane przez dziecko a to ze dziecko samo pokazuje ze chce siku na 100% nie wierze nie 8m dziecko!!! tak sie sklada ze mam 7m dziecko i to juz drugie wiec mam porownanie co potrafi przecietne dziecko w tym wieku :) moze twoje genialne dziecko bedzie pierwsze na swiecie z tym sikaniem ;)

Gość 123-456
a zaczęła siadać jak miała 2 m-ce hahahahahahahaha a za miesiąc pewnie będzie mówiła całymi zdaniami żal mi takich ludzi co z nudów wchodzą na kafe i bzdurne topiki zakładają