Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Neonka 29

LH : FSH 0.57 ????

Polecane posty

Gość Neonka 29

Witam , staramy się z mężem pół roku o drugie dziecko, bezskutecznie. Zrobiłam badania w 3 dc: LH 6.4 norma 2.4-12.6 FSH 11.1 norma 3.5-12.5 Czy ktoś wie więcej na ten temat?? czy to oznacza duże kłopoty? chodzi mi o ten stosunek LH:fsh. Czy komuś w podobnej sytuacji się udało zajść w ciążę???

Gość ojojojojojoj
Nie strasze bo rozne sa przypadki i kazdy jest inny, ale jest podejrzenie o pco, tylko zeby je do konca stwierdzic nie wystarczy sam wynik lh i fsh.

Gość ojojojojojoj
Oj przepraszam pomylilo mi sie jezeli jest odwrotnie lh wyzsze od fsh, mozna zwariowac z tymi hormonami. Nie jest chyba tak zle, ale dla pewnosci powinnas zrobic inne hormony miedzy innymi TSH tarczyce bo niedoczynnosc czasami doprowadza do wariactwa hormonalnego

Gość Neonka 29
Z tego co się orientuję to przy pco stosunek LH: FSH jest ponad 1.5 ???? a u mnie jest 0.57...

Gość Neonka 29
TSH w porządku, prolaktyna też , cykle regularne tylko ciąży BRAK:(((

Gość ojojojojoj
Tak tylko wtedy lh jest wyzsze od fsh Twoj wynik swiadczy o zabuzeniu przysadki ja ma podobnie tylko, ze lecze niedoczynnosc. Ksiazkowo stosunek 1:1

Gość gdy fsh
jest wysoki świadczy to o tym, ze niechybnie zblizasz sie do okresu przekwitania, chyba pierwszej mlodosci juz nie jestes co?

Gość neonka 29
mam 30 lat, ale według tych danych to jest norma, tylko ten stosunek....