Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolka 5

Czy wiek 35 lat to nie za późno na zdrowe dziecko?

Polecane posty

Gość matka x 2
1) ja zrobie wszystko by nie rodzic po 30-tce (a to juz za 3 tyg) 2) moja mama urodzila mnie w poznym wieku i mam do niej o to zal bo przechodzilam katusze w przedszkolu i podstawowce jak sie dzieci smialy z mojej 'babci" i ze mam stara i brzydka mame....

Gość o loooosie :)
"mam do niej o to zal bo przechodzilam katusze w przedszkolu i podstawowce jak sie dzieci smialy z mojej 'babci" i ze mam stara i brzydka mame...." zadbaj o siebie to nie bedziesz stara i brzydka mama... jak mozna miec o cos takiego zal do matki? :D

Gość gość
Cukrzycę w ciąży to może dostać nawet 26 latka. Down ? Młode kobiety przed 30stka też rodzą dzieci z zespołem Downa. Jak kobieta jest zdrowa, uprawia sport i będzie mieć siły wstawać w nocy to może być i przed czterdziestką.

Gość gość
to niebawem czas na przekwitanie, a nie na dziecko.

Gość gość
gość dziś to niebawem czas na przekwitanie, a nie na dziecko. x x x Przez lata kobiety rodziły dzieci od 20 do późnej 40. A Ty mówisz, że to czas na przekwitanie. Rozumiem, że w Twojej rodzinie wszystkie kobiety szybko się starzeją, np. w wieku 20 lat wyglądają na 35+, przekwitają też 10-15 może nawet 20 lat wcześniej niż normalnie, ale to naprawdę nie norma. To, że Ty dajmy na to, w wieku ok. 25 lat jesteś pomarszczoną, zużytą kobietą, która jeno zrzędzi, nie ma na nic sił i zaraz będzie przekwitać, nie znaczy, że to norma. Po prostu Twoja rodzina ma słabe geny i nie powinna ich dalej przekazywać.

Gość gość
gość dziś i nadal kobiety będą rodzić do PÓŹNEJ 40. Natury jednak nie oszukasz - bez zgryźliwości. W mojej rodzinie kobiety starzeją się tak samo jak w każdej innej. Mogę tylko wyglądać młodziej, ale nadal będę w wieku 40 lat :) Zawsze mi się chce śmiać, jak 40 latkom się wydaje, że przeżywają drugą młodość. Pierwsze zmarszczki na twarzy, pierwsze siwe włosy, czyli oznaki starzenia się, a one myślą że kwitną i mają 18 lat :)

Gość gość
Ja urodziłam trzecie w wieku 31 lat i do 35 mam zamiar urodzić kolejne. Potem koniec z prokreacją.

Gość gość
gość dziś gość dziś i nadal kobiety będą rodzić do PÓŹNEJ 40. Natury jednak nie oszukasz - bez zgryźliwości. W mojej rodzinie kobiety starzeją się tak samo jak w każdej innej. Mogę tylko wyglądać młodziej, ale nadal będę w wieku 40 lat usmiech.gif Zawsze mi się chce śmiać, jak 40 latkom się wydaje, że przeżywają drugą młodość. Pierwsze zmarszczki na twarzy, pierwsze siwe włosy, czyli oznaki starzenia się, a one myślą że kwitną i mają 18 lat usmiech.gif x x x Widzisz różnicę pomiędzy 35-latką, a "późną 40-tką"? To jakieś 10-14 lat. Ile dzieci można w tym czasie urodzić? Mi nie chce się śmiać, kiedy widzę ludzi, czujących się młodziej, niż na to wskazuje ich metryka. Choć nie znam 40-latków, którym wydaje się, że mają 18 lat. Znam za to 40-latków, którzy wyglądają i czują się dobrze. Nie chce mi się śmiać, kiedy widzę ludzi, którym, mimo wieku "się chce" i którzy mimo tego wieku starają się poprawić swój los, prowadzić szczęśliwe życie i spełniać marzenia. Ani nie chce mi się śmiać, kiedy ludzie, którzy nie mają żadnych biologicznych przeciwwskazań, by urodzić zdrowe dziecko, dziecko to planują.

Gość gośćlaura
Podobno jest zakaz aborcji a najlepszy srodek anty to celibat,ale nie te czasy,kobiety coraz bardziej zadbane,chca to rodza,a wkrotce będą musiały

Gość gość
To jednakowym starzeniu w rodzinie jest bzdura. Jest wiek kalendarzowy i wiek biologiczny. Mam szczescie ( bez mojej zaslugi), ze moj wiek jest biologicznyczny. Majac 62 lata poszlam odebrac mojego wnuka z nowego zlobka. Pedagog popatrzyla na mnie i powiedziala ze docenia rodzicow rodzaych w poznym wieku, bo ich dzieci sa bardziej harmonijne. Jak jej powiedzialam, ze jestem babcia malenstwa to byla w szoku. Syna urodzilam majac 29 lat. Moja babcia urodzila moja mame majac 43 lata, moja tesciowa urodzila siostre meza w wieku 45-u lat (wpatka). W przedszkolu mojego syn byla dziewczynka z syndromem Dawna. Jej mama miala 23 lata.