Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolka 5

Czy wiek 35 lat to nie za późno na zdrowe dziecko?

Polecane posty

Gość Fiolka 5

co sądzicie - czy kobiety w tym wieku mają duze szanse zostac mama?

Gość Mozart?
Niech zgadnę - jesteś gimnazjalistką i dlatego zadałaś takie dziecinne pytanie? Mylę się? :/

Gość nie mają żadnych
szans, bo w tak podeszłym wieku ludzie już nie uprawiają seksu. A pipka zarastra pajęczyną. Ile masz latek, dziecinko ? Obstawiam 16 :D

Gość Poważna odpowiedź:
To prawda, zdrowe dziecko możesz urodzić tylko do 25 roku życia, a po rodzą się już tylko Bazyliszki i Minotaury, a gdzieniegdzie nawet Koty w Butach! To nie wiedziałaś o tym?! Jak to? Hał kam?! Ja mam teraz 35 i to wszystko prawda co koleżanka pisała, pochwa zarosła mi kwiatem paproci, po tym jak skończyła zarastać pajęczyną!

Gość to prawda co mówią
ja w wieku 35 lat zaszłam, a zaraz potem wyszłam. Co lepsze, wcale mnie to nie obeszło więc nie wiem o co chodzi.

Gość Ja zaryzykowałam i urodziłam
po 27 roku życia i niestety okazało się, że Ciasteczkowego Potwora, więc to absolutnie nie jest żart. Teraz mam 33 i dziś rano starłam pierwsze pojawiające się ślady pajęczyny. Seksu nie uprawiamy od 28 roku, bo cierpimy na impotencję starczą. :( Hlip :'(

Gość ojej ojej
Ja w wieku 37 szukam kogos do przeczyszczenia komina o seksie zapomnialam co to jest z czym sie to je, a rodzic dziecko jak? jak tam wszystko pozarastane..... Przestancie jebniete baby zadawac glupie pytania

Gość Fiolka5
....hm..pytanie bylo czy są wciąż duze szanse na urodzenie zdrowego dziecka. Myślę że każda kobieta w tym wieku ma pewne obawy. Z jednej stony bardzo by chiala a z drugiej obawa przez zagrozeniami( cukrzyca, nadcisnienie i inna choroby zwiazane z wiekiem) oraz zwiekszone ryzyko urodzenia dziecka z zespolem Downa sprawia ze ciężko się zdecydowac. Pozdrawiam, ( mam 35 a nie 16 lat)

Gość nie róbmy paniki
to nie jest za późno,ale też za długo nie należy nad tym myśleć,tylko działać:P.Myślę że to jest ostatni dzwonek.

Gość nie róbmy paniki
i takie zdane wyrazi lekarz,chyba że jest jakiś niepostępowy.

Gość Fiolka5
Dziękuję, to miałoby być moje drugie dziecko. Jeżeli się uda. Musze dodać że po drodze stracilam 2 ciąze jedną w pożźnej ciązy a drugie we wczesnej ciąży. Stąd te moje obawy. Teraz jeszcze dochodzi wiek i okropnie się boje. Ale jak czytam sa kobiety ktore urodzily póxniej ale jeżeli jest zbyt duze ryzyko to nie wiem.

Moja mam urodziła pierwsze dziecko w wieku 27 lat, drugie 34 - obie z siostra jesteśmy zdrowe, teściowa pierwsze w wieku 27 lat, drugie w wieku 39 lat - oboje sa zdrowi (poroniła w wieku 37 lat), ja urodziłam dziecko pierwsze w wieku 28 lat, drugie planuję na 33 rok życia. Znam sporo kobie k które wybrały późne macierzyństwo - dzieci są zdrowe.

Gość lepiej urodzić w wieku 35
niż bachora w wieku 21 lat nie mając wykształcenia, pracy i nie mogąc zapewnić nic dziecku a tylko pasożytując na ojcu dziecka :o to jest dopiero smutne... Oczywiście zaraz podniesie się larum że przeciez 'kariere' można robić po urodzeniu, ale bądźmy szczerzy, widzieliście jakąś kocią mamę która robi karierę po urodzeniu ?:o chyba w filmie..

Gość Fiolka5
Dziękuje Wam trochę dodało mi to otuchy..

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
35 lat....to nie starość..ale skoro masz dwie straty zrób badania...i jak będzie ok....można się starać o dziecko..Pozdrawiam " stare" 35- latki i " młode" 40+. które TEŻ rodzą zdrowe dzieci...i to bez komplikacji..

Gość fiolka5
:-)

Gość jasne,ze nie
35 lat?w tych czasach?? kiedys to i owszem,kobiety byly przepracowane,po kilku juz porodach,zyciem zniszczone to i na zdrowiu sie mocno odbijalo. ale w dzisiejszych czasach? 35latka to zdrowa,pelna energii kobieta

Gość ja mam 28 i już dawno za późno
"nadciśnienie, sukrzyca i inne choroby związane z wiekiem" "teraz dochodzi jeszcze wiek i bardzo się boję" Ile ty masz lat? 60?

Gość ja mam 28 i już dawno za późno
Tylko w Polsce 35-letnie staruszki cierpią na choroby związane z wiekiem, nadciśnienie, cukrzycę itp. W innych krajach kobiety w tym wieku dopiero zaczynają myśleć o macierzyństwie i rodzą zdrowe dzieci.

Mam 38 lat jestem w ciazy i czuję się znacznie lepiej niz kiedy miałam 18 i rodziłam 1 dziecko :)

Gość fiolka5
oczywiscie ale cukrzyca cięzarnych jest naprawde nebezpieczna- a ja ją wlasnie mialam , teraz pewnie mialabym ten sam problem. Aczkolwiek nie czuje się staro i nie mam większego marzenia jak miec jeszcze jednego bobaska..

Gość poczytaj statystyki medyczne
to lepsze zrodlo niz kafe. Ja po 35 urodzilam zdrowa dwójke.

Gość Statystyki statystykami
Ale moja koleżanka własnie urodziła dziecko po 35 roku. Dziecko zdrowe. A za dwa lata znów zaszła w ciążę i tydzień temu urodziła........ Dziecko z Downem.:( Każdemu się może zdarzyć. Życie to loteria.niestety.

Gość Kiedy ja rodzilam
Pierwsze dziecko miałam 21 lat. Były młodsze . Taka 25 latka tojuz była określana mianem staruchy.

Gość jummm
Mozna urodzic tylko po co? Zeby niedlugo zostslo sierota?

Gość jak mam pisac
Wy pojebki zacofane, stare panny zdziwaczale na jakim swiecie zyjecie. Dlugosc wiekowa rozrodcza kobiety jak i dlugosc zyciowa, przesunela sie na calym swiecie tylko w PL zostala dla zacofancow na poziomie ery przed potopowej. Problem ciazy jest podobny na calym swiecie, coraz trudniejsza stala sie prokreacja, srodowisko sie zmienia i napewno nie na lepsze... za 20 lat zajsc w ciaze bedze mega impreza i dla 20 i dla 30 latki.

Gość jak mam pisac
Wy pojebki zacofane, stare panny zdziwaczale na jakim swiecie zyjecie. Dlugosc wiekowa rozrodcza kobiety jak i dlugosc zyciowa, przesunela sie na calym swiecie tylko w PL zostala dla zacofancow na poziomie ery przed potopowej. Problem ciazy jest podobny na calym swiecie, coraz trudniejsza stala sie prokreacja, srodowisko sie zmienia i napewno nie na lepsze... za 20 lat zajsc w ciaze bedze mega impreza i dla 20 i dla 30 latki.

Gość 1owieczkaaa
a ja uważam ze najlepszy wiek na dziecko to 20-25 lat potem....wszystko mozliwe

Gość a co na to
kobiety ktore po 40-tce rodzą - a te wszystkie aktorki?- to samo Nie nie jest za późno