Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emeryt po 70

choroba Maniera a klopoty z chodzenie z chodzeniem

Polecane posty

Gość emeryt po 70

Od 2 lat mam powiekszajacy sie zanik sluchu .Lewe ucho 15% zanik prawe ucho 85% .Ale to nie wszystko. Od ponad 20 lat mam nadcisnienie tetnicze /leczone/ silny stres / powod klopoty rodzinne. Chodze na codzien z aparatami w uszach ,inaczej nie wychodze z domu. Lekarz laryngolog przez 4 lata dawal mi winpoton.Zmienilem lekarza ,teraz inny przypisał mi Betaserc ale czy to pomoze ?? od pół roku mam problemy z chodzeniem ,w kolanach trzeszczy i musze najpierw miesnie rozruszac Czy to starzenie sie organizmu ,czy wynik postepujacego nadcisnienia tetniczego . Do wieku 70 lat byłem aktywnym emerytem ,niewiem czy to wynik postepu starzenia sie organizmu ,czy wplyw zlego rozpoznania chorob przez lekarzy ,a moze ktos mi podpowie jak sobie radzic . Czekam na dobre rady i opinie Grodnianin /kresowiak/

Gość emeryt po 70
dziekuje za wiadomosc . Bylem i jestem wegeterianinem i ZREC nie robie tego. Twoje rady sa do d...y delikatnie mowiac

Jak się coś nie podoba to nie pytaj:P.Co za niewdzięcznik:P.A solidna głodówka conajmniej 20dniowa to jedyna metoda którą znalazłem na poprawę słuchu więc nie licz na to że się poprawi bez tej kuracji:P.Moze sie nie spodobać ale nie do mnie pretensje ze takie są fakty:P.Co najwyżej do boga,diabła,matki przyrody itp.:P.No i nie wystarczy nie łykać mięcha jak warzywa i owoce będą mocno skażone:O.I jeszcze czytałem że niekiedy gluten może szkodzić:O.Dlatego radze wypróbować dietę bezglutenową:classic_cool:.

A co do zbyt wysokiego cieśnienia polecam zwiazki potasu:classic_cool:.A zatrucie może być zwiazane z tymi tzw.lekami na zbyt duze ciśnienie:O.Radze zastować te związki potasu-jak pomogą to odstawic te tzw. leki:classic_cool:.I nie solić chlorkiem sodowym bo to podwyższa cisnienie:P.Ja mam na odwrót-ciśnienie jak nieboszczyk:D.

Gość nie bardzo rozumiem jakiej
rady oczekujesz? Rozumiem, ze cierpisz na chorobę Meniera i na nią dostajesz betasec, tak?

Gość proponuję
z leków aptecznych Histimerck, a z leków domowych to terapię Gersona, prawidłowe odżywianie i wysiłek rekreacyjny na poziomie potu. Tu masz kilka linków do realizacji: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość dieta na chorobe Meniera
to żart chyba jakiś!

Gość do przemówcy
09.04.2011] 16:36 [zgłoś do usunięcia] dieta na chorobe Meniera to żart chyba jakiś! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Skoroś taki mądry/ra, to jedz suchy chleb i popijaj tylko wodą, a się przekonasz kto ma rację. Że też tyle ciemnoty jeszcze drzemie w społeczeństwie, ręce opadają. Człowieku, a nie zauważyłeś/aś linka dot. oczyszczania organizmu z toksyn? Obejrzyj film a pojmiesz niektóre rzeczy.

Gość do przedmówcy
mam nadzieję, że nie jesteś tym 70-ciolatkiem, który tak głupią uwagą mógłby sciągnąć na siebie złą karmę.

Gość emeryt po 70
czy ch.Meniere'a może też dać kłopoty z erekcją? Mam młodą żonę i za chuja pana nie cgce mi stanąć, a przecież nie jestem jeszcze dziadkiem.