Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaaaaaaaaaaaaa

UWAŻACIE,ŻE JEST SZANSA,IŻ ZA PARE LAT MEDYCYNA PÓJDZIE NA PRZÓD I OSOBY NA WÓZ

Polecane posty

Gość ewaaaaaaaaaaaaa

KU będą mogły chodzić? Np te po wypadku gdzie rdzeń został przerwany? Argumentujcie swoją opinię

Gość emocje miłosciiiiiiiiiiiiiiiii
w takim tępie? Nie nawet za 40 lat.. a mogliby jakies badania robic..np co przewodzi nerwy..jesli rdzen sie przerwał..moze jakas płytka? złota z jonami itp..

Gość ewaaaaaaaaaaaaa
ludzie wymyślaja jakies pierdoly typu zajebiste telefony z różnymi pierdołami ,które w sumie do niczego nie są potrzebne a nie wiedzą ile osób chciałoby wstać z wózka...

oczywiście ,ze jest szansa i to spora . Przecież badania prowadzone są równolegole nad wieloma różnymi problemami zdrowotnymi i to przez wiele zespołów badawczych :) jeszcze kilkal lat temu cos takiego jak endoproteza było nie do pomyślenia - a teraz ?:) podobnie będzie i z takimi badaniami - nie dziś to jutro . Swiat pedzi jak szalony na całe szczęście nie tylko w tym złym kierunku :)

21 wiek..to swiat leniwy...i tylko wojny zbrojenie..a co zrobili dla potomnych?

Gość ssaffasghtawefa
emocje miłosciiiiiiiiiiiiiiiii Są takie badania robione i to już od dłuższego czasu-kiedyś oglądałem dokument o chłopaku który był sparaliżowany od pasa w duł,ale przeszedł zabieg gdzie mu w rdzeń kręgowy wstrzepili coś co stymulowało nerwy i miał do tego pilot i mógł sobie wyprostować nogi.Co prawda o normalnym chodzeniu mógł pomarzyć,ale gdy włączył nogi na wyprost to chodził o kulach.Działo się to oczywiście w USA.Więc jest to możliwe,ale kwestia kiedy to trafi do polski i do szarego obywatela.

Gość ewaaaaaaaaaaaaa
pytam bo mojego chłopaka wujek miał wypadek 4 dni temu,niestety z chodzeniem może się pożegnać,mój chłopak w to nie wierzy,jest załamany,nie wiem jak z nim rozmawiać...to straszne po prostu :(

Gość ssaffasghtawefa
ewaaaaaaaaaaaaa Współczuję. Niestety zdrowie ludzkie jest bardzo delikatne i kruche :(

ja mam męża bogatego, mądrego:classic_cool: da mi na badania to wam wynajdę rdzeń..hmm..to trzeba jony a nie implant, coś co będzie stymulowac nerwy... narazie zajęłam się tematyką jądrową. Ale aby japońcy robili co im każę, muszę miec swoją teorie i stanowisko badan. Np co pochłania pluton, chyba wiem;)

patrząc na 21 wiek gdzie raka nadal nie pokonano..nie wierze w żadne badania... Może Bóg zesłał mi mojego męża abym ja to odkryła;) Jakiś plan miał. atom atom a nikt nie robi badan..głupota..

Gość ewaaaaaaaaaaaaa
jezus i piękno boże weź nie pierdol tych swoich głupot noś z uśmiechem raka a zwłaszcza zlosliwego kiedy chemia sie nie przyjmuje i z tym zyj i sie raduj poparz sobie twarz ze zamiast niej masz grube blizny-usmiechaj sie jezdzij na wozku kiedy inni biegaja-ciesz sie Twoje myslenie jest tragiczne. Ale nikt nie zrozumie przeciez osoby chorej kiedy jest zdrowa.

wydaje mi się, że jest duża sznasa. medycyna prze na naprzód:) tylko w naszym kraju o tym wiele się nie mówi:o wolimy czytac o osobach, które nie spią bo podpierają kredens niż o odkryciach medycznych. niestety:O

Gość ewaaaaaaaaaaaaa
dokladnie... pierdolenie za przeproszeniem na lewo i prawo o glupotach a o czyms co w zyciu czlowieka jest byc moze najwazniejsze nic.

Gość emocje sciiiiiiiiiiiiiiiii
wolimy czytac o medycynie ale redaktorzy pisza nam kto sciga majtki to nie wina ludzi a tych co prowadzą gazety.

Gość ewaaaaaaaaaaaaa
emocje sii nie do konca masz racje. Ktos kto nie jest kaleka i nie ma takich osob w swoim kregu ma w dupie to czy medycyna idzie na przod. Niestety. Ludzie sa tacy ze wola poczytac kto kogo zgwalcil niz to czy ktos bedzie mogl chodzic.

Gość ssaffasghtawefa
Piszę się o odkryciach naukowych i medycznych,ale nie w brukowej prasie,więc może zmięcie czasopisma na inne to w tedy poczytacie o nowościach medycznych itd.

Gość ewaaaaaaaaaaaaa
ssas coś tam nie oceniaj pochopnie. Dobrze wiem,że teraz było pare pierwszych operacji u nas gdzie wszczepiano jakieś tam komórki węchowe do rdzenia ale co z tego jak na razie rezultatów wcale niema.. Nikomu to nie pomoglo tak zeby mozna bylo z czystym sumieniem napisac"tak chodze" ...

Gość ssaffasghtawefa
Ja nie oceniam zbyt pochopnie tylko piszę że są gazety w których możesz sobie poczytać o tego typu tematyce :P A i nie od razu sprawią że człowiek będzie chodził to trochę potrwa i raczej w Polsce tego nie wymyśla bo przecież w Polsce nie ma kasy na leczenie a co dopiero na prowadzenie badań które pochłaniają ogromne koszty.