Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczy_cielka

Pytanie do uczniów, studenów i belfrów.

Polecane posty

Gość uczy_cielka

Proszę o doradzenie, ile maksymalnie pytań mogę dać na 40 minutowym sprawdzianie z biologii w III klasie LO, profil rozszerzony? Jes to test jednokrotnego wyboru z 4. Zazwyczaj robię opisówki,ale wyjątkowo robię test, który sama układam:) Dzięki za pomoc. Wstepnie myślę o 25 pytaniach.

Gość 15 latek ze wsi
iesz u mnie na wsi jest zazwyczaj koło 15 pytań ale to mała wieś i dużo nie wymagają. A ty jesteś panią nauczycielką? Bo jeżeli tak to co byś powiedziała jakbyś się dowiedziała ze w twojej klasie w któej uczysz jest chłopiec gej? Tak się tylko pytam.

Test jednokrotnego wyboru? Zrób im test wielokrotnego wyboru, za dobrą odpowiedź +1 punkt, za brak odpowiedzi 0 punktów, za złą odpowiedź -2 punkty. Oczywiście dobra odpowiedź to taka gdzie zaznaczono wszystkie możliwe odpowiedzi, jak nie wszystkie to -2 punkty. :D

Gość A kyyyszzz
Powies sie szmato, mnie bilogica tak kiedys tepila ze prawie na tory sie przez nia rzuciłam, a teraz jestem o dziwo po medycynie Precz z belframiiii

Gość to w końcu 3 klasa
i to rozszerzona Wielokrotnego wyboru zrób

Gość uczy_cielka
1. 15 pytan, to chyba kpina:) Chłopiec gej nie przeszkadzałby mi. 2. Wielokrotnego wyboru im nie zrobię, bo to maturzyści i nie chcę ich dodatkowo stresować. Dodam,że jestem na zastępstwie, więc tymbardziej;)

Gość uczy_cielka
Nie proszę o radę jaki test tylko konkretnie ile pytań:)

Gość 15 latek ze wsi
tak, u nas jest zazwyczaj tylko 15 pytań ale tak jak pisałem to mała wieś. A czy w mieście chłopiec gej byłby tolerowany w szkole przez uczniów i nauczycieli i dyrekcje? Zastanawiam sięczy się nie przepisać do innej szkoły do miasta.

Gość 15 latek ze wsi
a u nas był sprawdzian z 15 pytaniami , test wyboru i możliwa 1 odpowiedź.

Gość panie daj pan spokój
no właśnie najedno pytanie średnio 2minuty czyli 20-23 pytania możesz zrobić śmiało :)

Gość panie daj pan spokój
niedziele są :classic_cool:

Gość uczy_cielka
Chyba jednak zrobię 25 pytań;)

Gość uczy_cielka
2 minuty - bez presady chyba w podstawówce w nie maturzystom. Minuta to znów za mało, ewolucjonizm nie jest łatwą dziedziną;)

Gość 25 moim zdaniem
ja byłam na profilu biol-chem i wiele testów pisałam,ale dużo odp. było niejednoznacznych ,chyba,że łatwe testy robisz,więc myślę,że trzeba trochę czasu na zastanowienie

Gość uczy_cielka
moim zdaniem są łatwe, nic poza materiał. Odziedziczyłam klasę maturalną na zastępstwo, więc też trudno mi powiedzieć jaką wiedzą dysponują, matura zapasem, więc wiem, ile mają nauki. No, a oceny semestralne w granicach 2-3. Stąd dylemat ile dać pytać. Nie dam przecież 30 jedynek czy 30 piątek...

Gość uczy_cielka
A co to znaczy Twoim zdaniem łatwe??? ;)

Gość kasskka
No chyba żartujesz! Ja w 2 klasie liceum na profilu humanistycznym, a więc z podstawową biologią miałam 35 pytań na 25 minut! Maturzyści i nie chcesz ich stresować? To klasa z rozszerzoną biologią.

Gość uczy_cielka
35 pytań w 25 minut to jakiś absurd, chyba nie miałałaś na studiach pedagogiki!

Gość uczy_cielka
Up

Gość TolerancyjnaAnia
jak miło, jestem w klasie maturalnej. :) sądzę, że minuta na pytanie to jest sporo... nie pamiętam dokładnie jak było na sprawdzianach, bo zawsze pisałam sprawdziany z zadaniami otwartymi... może pare razy zdarzyły się testy, ale pamiętam, że jak brałam udział w konkursach i tam były testy, zawsze było 1 pytanie na 1 minutę. Sądzę, że 25 pytań to za mało... Wszyscy szybko skończą będą siedzieć i próbować ściągać... 40 pytań.. jeśli za dużo, proponuje minimalnie 30 , choć dobrym rozwiązaniem jest 35. Test jednokrotnego wyboru rozwiązuje się bardzo szybko, nie ma co nad tym siedzieć, albo ktoś wie i zaznacza, albo nie wie i wymyśla...

Gość paschalina
30-45 pytań będzie w porządku. przecież na teście nic się nie pisze, tylko zakreśla kratkę... i albo się wie albo się nie wie...

Gość uczy_cielka
wreszcie jakaś sensowna odpowiedź. Zrobię wiec 35 pytań, dziękuję.

Gość TolerancyjnaAnia
oo właśnie! przypomniało mi się, że ostatnio miałam test z niemca i miałam 30 minut na 60 pytań. Z czego tylko pierwsze 20 było ABCD następne 40 trzeba było wpisać odpowiednie słówko do zdania, podana była pierwsza litera. Miałam 40/60 i 3 dostałam.. ;/ trochę kicha ale trudny był i jednak czasu troszkę za mało... Dlatego jak mi się przypomniało to myślę że 40 pyt i będzie git.

Gość TolerancyjnaAnia
no albo 35 też może byc już nie mieszam xd

Gość uczy_cielka
odświeżam.Dałam 35,ale zastanawiam się,czy to jednak nie za dużo:/

Gość uczy_cielka
Odświeżam, czy 35 to jednak nie jest zbyt dużo?