Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiedługoŚlubująca

Pomoc z kolorami

Polecane posty

Gość NiedługoŚlubująca

Kochane dziewczyny, pomóżcie proszę!! Ogólnie mam problem z dobieraniem kolorów, wiem, że czarny do białego, ale nic więcej ;D Mój narzeczony będzie miał garnitur koloru kawa z mlekiem (raczej taki jaśniejszy), natomiast ja będę miała sukienkę koloru ecru. Mam problem z doborem koloru bukietu: chciałam kalie, albo tulipany, no ale właśnie jakie kolory?? Liczę na waszą pomoc ;)

Gość Jasiek______
Musisz mieć ostry akcent dla kontrastu. moim zdaniem ideał to ciemny bordo (może róże?) ewentualnie mocny niebieski, tylko takich kwiatków nie ma. Tulipany chyba nie, bo oklapną, a kalie są zbyt nijakie. Nie na tle ecru, kawy, czy kremów. A może dużo zielonego, a w tym różnokolorowe fiołki alpejskie? Pozinno się fajnie na takim tle komponować. Przemyśl.

Gość jasny garnitur pasuje
wyłącznie, jesli bierzecie ślub na plaży pod gołym niebem; na ślub powinno się zalożyć strój wizytowy (inaczej świadczy to braku szacunku Pana Młodego zarówno do zaslubin, jak i do gości); a strojem wizytowym dla mężczyzny jest CIEMNY garnitur

Gość NiedługoŚlubująca
Jasiek______ -> dziękuję, popatrzę na necie, może coś mi wpadnie w oko. jasny garnitur pasuje -> zmiana garnituru nie wchodzi w rachubę, więc kwiaty trzeba dobrać, do tego, co już jest. A tak swoją drogą ciemne garnitury na ślub nie podobają mi się. Każdy ma swój gust ;)

Gość jasny garnitur pasuje
gust gustem, a zasady zasadami - w końcu nie idziesz do pracy w bikini, nieprawdaż??? chyba, że pracujesz w nocnym klubie jako "pani od rury" ;) trzeba było ZAWCZASU poczytać o zasadach ubioru, bo teraz to się z was pośmieją, że nie potraficie się ubrać odpowiednio do okazji...

Gość NiedługoŚlubująca
jasny garnitur pasuje -> Bardzo Cię proszę, jeśli nie jesteś w stanie (albo nie chcesz) mi pomóc w sprawie bukietu, to nie dyskutuj odnośnie koloru garnituru, chyba że nie rozumiesz tego, co wcześniej napisałam. Natomiast, jeśli masz jakiś pomysł na bukiet, to chętnie z niego skorzystam Pozdrawiam

Gość aniutek263
polecam tulipany kolor ciemny bordo:)

Gość equium
e tam mój mąż miał kremowy garnitur, białą koszulę, złoty krawat i białe buty- wyglądał zajebiście :) oczywiście ślub był latem. ja miałam białą suknię ze złotą nitką i bukiet z białych kwiatów (drobna odmiana storczyków) do tego złote i zielone zdobienie.

Gość equium
aha i dodam, że nikt się nie śmiał :P może dlatego, że mam normalną rodzinę i był to normalny ślub, fotoreporterów i krytyków nie zapraszaliśmy :)

Gość NiedługoŚlubująca
Czyli ogólnie jesteście za zdecydowanym kolorem. Super, dzięki za wszystkie opinie. ;))

Gość kremowy kolor w zestawieniu
NiedługoŚlubująca Ja też mam suknie ecri i moim zdaniem najlepiej będzie się z tym kolorem komponował pomarańcz,albo delikatny herbaciany.Ja bedę mieć pomarańczową kalię.Odradzam bordowe bukiety.Nie wiem czemu kojarza mi się z wsią ( nie obrazając nikogo)

Ja osobiście uważam, że własnie do ecru najładniej wyglądają bordowe kwiaty, ja będę też mieć suknie ecru i do tego bordową kulkę z róż:) Jak dla mnie będzie wyglądać bomba. Ps. Jeśli róże wyglądają wiejsko, to kalie są na pogrzeb. Nie generalizujmy:)

Gość kolory do jasnego
Moim zdaniem opcje masz 2 - albo cos, co bardzo wyraznie bedzie sie odcinac (czyli tak, jak wyzej pisane - np. bordo, albo takie superciemne bordo, prawie czern) albo odwrotnie - cos, co bedzie kolorystycznie z tego samego zestawu, czyli bez, zloto, krem. Zgadza sie, ze bardzo wazne jest jaki typ urody prezentujecie - jaka masz oprawe oczu, karnacje, wlosy? "jasny garnitur pasuje" - autorka nie pyta czy pan mlody moze popoylac przed oltarz w kapielowkach, wiec porownanie do bikini jest z czapy. Jak chcesz dokonac wlasciwego porownania, to trzymaj sie tematu kolorystyki i zapytaj: czy poszlabys do pracy w niebieskiej garsonce jesli wszyscy inni przychodza w czerwonych?

Gość kolory do jasnego
a odpowiedz na to pytanie bedzie zalezala od tego, jak duza dana osoba ma sklonnosc do podazania za konwenansami nie majacymi uzasadnienia poza "bo tak".

Gość NiedługoŚlubująća
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ;* Tak więc garnitur jest faktycznie raczej jasny, ale nie taki jak na zdjęciach "kremowy kolor w zestawieniu " Ogólnie mam jasną karnację, "delikatną" urodę, włosy kolory ciemny blond wpadające odrobinę w delikatny rudy ;D

Gość NiedługoŚlubująća
Może dodam jeszcze, że garnitur nie jest tandetny czy świecący jest gatunkowo bardzo dobry, więc mam nadzieję, że nie będzie gościom przesadnie rzucał w oczy ;)

Gość NiedługoŚlubująća
słoneczniki piękne Ogólnie jestem bardzo drobna, więc wydaje mi się, że bukiet też powinien być raczej mały

Gość szafirek....
a wklej fotke sukni, bedzie latwiej cos dobrac :)

Gość NiedługoŚlubująca
słuchajcie jeśli osoba X jest żoną Y, z X pracuję (Y nie znam, nie wiem nawet jak ma na imię) i chcę jej dać zawiadomienie o ślubie, to na tym zawiadomieniu powinnam wpisać Y ??

Gość lepsze bedą fioletowe
tulipany