Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bacha6667

czy jest jakaś wizualna róznica pomiędzy mikrodermabrazją

Polecane posty

Gość bacha6667

a peelingiem kawitacyjnym? czy skóra jest bardziej podrażniona mikrodermabrazją? Który z tych zabiegów lepiej złuszcza naskórek?

Gość rvkefj
mikrodermabrazja (, kawitalcja to delikatne oczyszczanie, mozna ja czesto powtarzac i nie ma podsraznienia skory

Gość kaila
w najblizszym czasie sie przekonamy, zebralam sie w sobie i umowilam sie na jutro na zabieg. kosmetytczka wspominala troche o mikrodermabrazji i o kwasach, zobaczymy co wykombinuje z moja buzka

Gość kaila
najpierw bedzie kawitacja a pozniej mikrodermabrazja, podobno 5 zabiegow, wiec zobaczymy

Gość bacha6667
ja od dawna chciałabym się umówić na jakiś zabieg zależy mi na głębszym złuszczaniu Mialam już kiedyś kawitację i powiem szczerze żadnej różnicy nie zauważyłam no chyba że chudszy portfel.... także zastanawiam się nad tą mikrodermabrazją....ale słyszałam że też spektakularnych efektów ona nie daje że podobno lepsze są kwasy ale tu też zależy jakie migdałowy podobno-lipa a glikolowy nie wszędzie robią bo jest bardziej"inwazyjny" Pozostaje jeszcze yellow peel albo peeling azjatycki (chyba dobrze napisałam) kaila-napisz jutro jaki efekt po zabiegu,pozdrawiam

Kaila - nie wiem co to za kosmetyczka, ze chce Ci robic na okres wiosenny mikrodermabrazja:O Nawet sie na to nie godz, bo to mozna robic jesienia/zima, a nie kiedy zaczyna sie slonce:O

Jak masz na coś wydawać pieniądze to zdecydowanie mikrodermabrazja, kawitacja to pic na wodę z lekka. A jeszcze lepsze byłyby zabiegi kwasami, ale wszelkie poważne złuszczania najlepiej rzeczywiście robić kiedy jest najmniej słońca.

Gość bacha6667
????

Gość kaila
dziewczyny tylko ze ja na prawde nie wychodze z domu i bedzie tak do konca maja. wiec moge sobie na nia pozwolic. jezeli chofdzi o pryszcze to dermatolog polecila mi kwasy do stosowania w domu i powiem wam ze jeszcze jak dotad lepszego specyfiku nie mialam.naszukalam sie zeby je znalez bo braki w aptekach ale dostalam. zalezy mi zeby pozbyc sie blizn i zwezyc pory, dlatego musze isc a slub mam juz niedlugo wiec musze cos ze soba zrobic

Gość sruuuuuu
Lilka z Wrzosowiska nie masz do konca racji poniewaz mikro nie mozna tez robic w zimie gdy jest mroz! tteraz jest dopuszczalna pora na mikro ale do tego kremy z wysokim filtrem uv koniecznie

Gość bacha6667
kaila a jakie kwasy stosowałaś? glyco a,skinoren czy coś innego

Gość sruuuuuu
na przebarwienia i tradzik polecam tonik lub maseczke aspirynową

Gość lilka11
jeśli chcesz się pozbyć blizn za pomocą mikrodermabrazji, to ja nie polecam- przed swoim ślubem miałam 10 zabiegów, wydałam na to około1500 zł, a efektu nie widziałam raczej żadnego, mimo że zabieg robiłam u dobrej kosmetyczki. Pamiętaj żeby przed pierwszym zabiegiem zrobić sobie oczyszczanie twarzy, a jeśli chodzi o słońce, to kup krem z wysokim filtrem.

Gość okkkiiiiiiii
peeling kawitacyjny to oczyszczanie skóry ultradzwiekami a mikro zdziera suchy naskrórek z twarzy, ja tam widziałam małą różnicę ze po mikro miałam więcej syfów ale kawitacja jest z tego co wiem dla delikatnej skóry a i mikro można tylko jak temperarura jest na plusie

Gość kaila
jestem po mikro+kwasy 25% i jak narazie efekt taki se, blizny jak byly tak sa, jeden siniak mi sie zrobil,może troszke twarz zrobila mi sie gladsza na policzkach i czole (tam akurat nie mialam wykwitow ani blizn)->ale to moze poprostu mi sie tak wydaje.. zobaczymy co bedzie dalej. w poniedzialek kolejny zabiek mikro+ kwasy ale juz 35%. w sumie jak narazie zaplacilam za 4 zabiegi, bo kosmetyczka uwaza ze tyle wystarczy. zobaczymy co potem, jeszcze tylko 3 zostaly wiec do konca kwietnia sie wszystko wyjasni. a jak do tej pory stosowalam aknicare lotion 25ml -60zł kosztuje i dzieki temu moglam poddac sie temu zabiegowi bo ladnie mi wszystko zasuszyl bardzo szybko.

Gość kaila
i jeszcze co moge wam polecic na tradzik to hascoderm, juz po miesiacu sa efekty, bardzo hamuje powstawanie pryszczy. tylko trzeba uwazac,nie wolno na slonce wychodzic to po pierwsze, a po drugie max przez pol roku stosowac. jezeli mi zabiegi mikro z kwasami nie pomoga, a pozniej walne sobie jeszcze migdalowy, to bede w wakacje na noc stosowac ten hascoderm od nowa zeby do slubu buzk miec w miare. a i co do blizn-mam dosc glebokie wiec moze dlatego za pierwszym razem nie widasc zbytnio roznicy

Gość bacha6667
kaila jeśli mogę zapytać to ile placiłaś za taki zabieg mikro z kwasami? wykonywała go kosmetyczka czy kosmetolog?

Gość kaila
nie wiem czy kosmetyczka czy kosmetolog szczerze mowiac. za 4 zabiegi zapłaciłam 180 zł z czego jeden dostałam gratis bo ktos z rodziny do niej czesto chodzi na jakies zabiegi. uwazam ze to tanio wiec warto sprobowac. tak sie zastanawiam czy jezeli mikro z kwasami nie pomoze to moze pojde laserem usunac... zna sie ktos na tym? i czy mozna w wakacje go zrobic?

Gość bacha6667
łał to faktycznie tanio Dzięki za odpowiedź