Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robic teraz z tym

tabletki antykoncepcyjne pomozcie

Polecane posty

Gość nie wiem co robic teraz z tym

co mam zrobić przez pomyłkę wzięłam dwa razy tabletkę antykoncepcyjna i wychodzi na to ze zabraknie mi jednej. czy mam przestać brać i zacząć od następnego tygodnia czy brać dalej bo nic się n ie stanie? Proszę o normalne odpowiedzi.Niestety nie mogłam w ulotce nic na ten temat znaleźć.

Gość fafarafatuturutuman ON
Poprostu skonczysz jeden dzien wczesniej i nic sie nie stanie :) Mam male doswiadczenie w tej dziedzinie ale cos tam slyszalem

Gość ruanda
Brać dalej do końca, okres dostaniesz dzień wcześniej i to wszystko.

Gość ruanda
Bierz dalej normalnie do końca opakowania, nie przerywaj, dzień wcześniej dostaniesz okres i to wszystko. Jeśli przerwiesz, to rozwalisz całą ochronę, nic nie da branie od następnego tygodnia, nie będziesz zabezpieczona.

Gość CherryBerrySummer
bierz do konca, skonczysz dzien wczesniej i następną z nowego opakowania wez tez dzien wczesniej, i tak juz caly czas. tak zeby ta przerwa między opakowaniami miała te 7 dni

Gość CherryBerrySummer
jesli tę przerwę sobie przedłużysz chociaz o 1 dzien to tabletki mogą nie zadziałac

Gość jaha 28
mi sie zdarzy zapomnieć wziąć i nic sie nie dzieje wiec nie wezmiesz tabletki w dzień z którego juz połknęłaś i juz. Przez tydzień dodatkowo sie zabezpiecz i to wsystko w tym temacie