Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujaca mama

rozkład posiłków w 8 m-cu zycia dziecka

Polecane posty

Gość pracujaca mama

mam prośbe, prosze o info co i o której w ciagu całej doby jedza Wasze dzieciaczki? u mnie tak to wyglada: ok. 8.00-kaszka potem spi ok 11 jogurcik z biszkoptem spacer ok 13.00 zupka przeze mnie ugotowana z miesem i zółtkiem, dosc sporo potem spi ok. 17 deserek ze słoiczka spi ok 20.00 kaszka oczywiscie nie pisze o zabawie i o chrupkach podjadanytch... wazy 8kg, co Wy na to?

Gość Fafinette
08:00 bigos 10:00 golonka 13:00 paprykarz 15:00 kaszanka 18:00 rosół 20:00 2 piwa

Gość a gdzie posilki mleczne?
podstawa zywienia tak malego dziecka nadal jest mleko. Ja karmie piersia na żadanie (czasami 2-3 razy w ciagu dnia, a czasami i 5 razy, no i w nocy 2 karmienia), mniej wiecej tak sie rozkladaja posilki: 6-8 mleko (zalezy o ktorej sie obudzi) 10-11 owoce z biszkoptem/jogurtem/ twarozkiem/kleikiem czasami same owoce ok 13 mleko ok 16 zupa warzywna z miesem/ryba i żółtkiem +kasza manna jako gluten ok 19 kaszka mleczno-ryzowa/ budyn ok 21 mleko (piers przed zasnieciem) i w nocy 1-2karmienia piersia, zalezy jak czesto sie obudzi czasami zdaza sie ze chce czesciej piers w ciagu dnia, jak zabkowa to w nocy potrafila sie budzic co godzine i tez chciala piers, ale chyba bardziej zeby sie przylulic niz jesc dostaje czasami jakies chrupki w miedzyczasie czy biszkopta no i sok albo wode do picia

Gość pracująca mama
przyznam sie ze karmic przestałam kilka dni temu, po prostu synek już się nie domaga, pił coraz rzadziej, coraz mniej i przesypia noce, w dzien sie bawi i nie ma czasu na cyca, o soczkach nie pisze bo to nie posiłek a oczywiste jest to ze soczki i herbatki + witaminy pije, skoro je w ciągu doby 2x kaszke mleczna i jogurcik z biszkoptem to myslałam ze to wystarczy, moj synek nie pił mleka z butelki i chyba teraz nie bede go uczyc, nie bardzo mam pomysł na kolejny posiłej mleczny lub jakikolwiek?

Gość powiem ci tak
moja je tak: 7.30-8 kaszka 11- obiadek mojej roboty 13-14 mleko z kleikiem kukurydz 16-17 deserek 18.30-19 mleko z kleikiem ryzowym je tak jak powinna 3 posilki mleczne. czasem sie zbudzi w nocy na jedno karmienie, dostaje wtedy samo mleko.

Gość powiem ci tak
przeciez kaszka to posilek mleczny. ja robie na preparacie mlekozastepczym ze wzgl na alergie. rano je na gesto lyzeczka w ciagu dnia mleko z kleikiem i wieczorem butla polplynne

Gość powiem ci tak
mozesz wprowadzic np zamiast deserka ze sloiczka budyn robiony na mm:) to juz jest posilek mleczny:)

Gość mozesz dawac do picia
mleko mod. kubeczkiem jesli nie dajesz butelki. moja coreczka nie umie pic z butelki ale pije wszystko kubeczkiem, troche dluzej to trwa, no ale coz poradzic

Gość pracująca mama
rano je kaszke mleczna dos troche w miseczce, wiec posiłek mleczny, potem jogurt z biszkoptem - tez produkt mleczny, zupa i deser to wiadomo, zas na wieczór znow na gesto kaszke mleczna....nie rozumie gdzie jeszcze mleko płynne.......w nocy? jak ja przesypia... sory moze nie wiem......

Gość njbjb
hej, mam pytanie. Jakie jogurty dajecie takim maluchom? jakies specjalne dla niemowlat ? I jakie budynie?

Gość ja daje zwykły jogurt
naturalny taki jaki sama jem i do tego owoce ze sloiczka, serek homogenizowany naturalny albo waniliowy z naszej mleczarni miejscowej. A budyn gotuje z mleka modyfikowanego z mąką ziemniaczaną i czasami zoltkiem (jesli nie dostanie zołtka do zupy np). Ewentualnie kisiel z soku owocowego i mąki ziemniaczanej. Mozna dodac owoce, podgotowac chwile az zmiekna i wtedy dopiero dac makie, wtedy bedzie kisiel z owocami

Gość pracujaca mama
jogurty daje ze sklepu, sa specjalne dla niemowląt w odp miesiącu życia, nazywa sie Misiowy Jogurcik, takie 4 paki, bardzo je lubi moj chłopczyk, dodaje mu do niego pokruszony biszkopcik i tylko buziak otwiera :)

Gość asyluim
moja mała , co prawda już 9 miesięcy ale: 8- śniadanie kaszkA 11 -12 jogurt lub serek homo 14-15 obiad 18 deser np.budyń na krowim mleku , lub kisiel 20 mleko mod 22 przez sen mleko mod zagęszczone kaszką kukurydzianą

Gość pracujaca mama
ASYLIUM widze że masz o jeden posiłek mleczny wiecej od mojego jadłospisu(patrz 1 temat) poniewaz skończyłam karmic w zeszłym tygodniu to moze mleczko wprowadze tak do kubeczka? z buteleczki to tylko soczki i herbatki..... a moze warto kupic kubeczek 360st? ten bez dziubka??